$
בורסת ת"א

מנכ"ל פאנדטק: "אחרי המיזוג עם S1, נבחן רכישות נוספות"

ראובן בן מנחם צופה כי החברה הממוזגת תהפוך לשחקן משמעותי בשוק תוכנות הפיננסים העולמי ותחפש דרכים להגדלת ההכנסות ונתח השוק. בעלת השליטה כלל תעשיות תרשום רווח הון של 260 מיליון שקל ותישאר בעלת המניות הגדולה בחברה

ניר צליק וגולן חזני 07:1028.06.11

"העסקה נועדה לשילוב אסטרטגי לטווח הארוך וליצירת חברה מובילה בעסקי הסליקה ובתוכנות לבנקים. זהו מיזוג מניות בין שני גופים שווים, ולכן אתם לא רואים פרמיה גבוהה לפאנדטק בעסקה הזו" - כך אמר אתמול ראובן בן מנחם, מנכ"ל פאנדטק, בשיחת הוועידה המשותפת שערך עם מנכ"ל S1 האמריקאית, יוהאן דראייר, לאחר ההודעה על המיזוג בין שתי החברות המתמחות בפתרונות סליקה לענף הבנקאות.

 

במסגרת העסקה תמוזג פאנדטק לתוך S1 בעסקה של החלפת מניות, כאשר בעלי מניות פאנדטק יקבלו על כל מניה שבידיהם כ־2.72 מניות של S1. אף שהיישות העסקית שתשרוד היא S1, הרי שלפי דרישתו של בן מנחם, תיקרא החברה הממוזגת דווקא פאנדטק. שווי החברה לאחר המיזוג יעמוד על יותר מ־700 מיליון דולר, לפי שווי של כ־315 מיליון דולר לפאנדטק (325 מיליון דולר בדילול מלא) ו־400 מיליון דולר ל־S1.

 

השלמת העסקה מתוכננת לרבעון האחרון של 2011, ולאחריה יחזיקו בעלי מניות החברה האמריקאית ב־55% בחברה הממוזגת, ובעלי מניות פאנדטק יחזיקו ב־45%. בעלת השליטה בפאנדטק, כלל תעשיות (58%), תרד לאחזקה של 24% אולם תמשיך להיות בעלת המניות המרכזית בחברה הממוזגת, מאחר שכל בעלי המניות הגדולים ב־S1 הנם גופים מוסדיים שאינם מעורבים בשליטה בה. כלל תעשיות מעריכה כי העסקה תניב לה רווח הון של כ־260 מיליון שקל משיערוך אחזקותיה.

 

הקופון של הבכירים

 

לפי ההסכם בין החברות, ימונה בן מנחם ליו"ר פעיל של החברה הממוזגת, ואילו דראייר ימשיך להחזיק בתפקיד המנכ"ל. אבי פישר, מנכ"ל משותף בכלל תעשיות ויו"ר פאנדטק, יכהן כמשנה ליו"ר החברה הממוזגת. פישר הוא האיש שדחף למיזוגה של פאנדטק עם חברה גדולה יותר בענף והוביל מטעמה את המגעים בעסקה.

 

עוד נמסר כי סמנכ"ל הכספים של פאנדטק, יורם ביברינג, ימשיך לכהן בתפקיד. ביברינג מחזיק בכ־1.5% ממניות פאנדטק, השוות בעקבות העסקה כ־5 מיליון דולר. מנהל התפעול של פאנדטק, מיכאל סגור, מחזיק בכ־2.3% מהמניות, בשווי של כ־7.5 מיליון דולר ואילו בן מנחם מחזיק בכ־2.8% ממניות פאנדטק כיום, ושווי אחזקותיו על פי העסקה עומד על כ־9 מיליון דולר.

 

דירקטוריון החברה הממוזגת ימנה שמונה חברים - ארבעה ייבחרו על ידי פאנדטק וארבעה על ידי S1. המטה ימוקם באטלנטה, אך גורמים בפאנדטק הבהירו כי פעילותה בישראל תורחב. "אנחנו מחפשים מהנדסים ישראלים בתחום התוכנה הפיננסית", אמר אחד מראשיה. בחברה הממוזגת יועסקו כ־3,000 עובדים ברחבי העולם, ומיצוי הסינרגיה צפוי לחסוך לפאנדק ול־S1 הוצאות של כ־12 מיליון דולר בשנה.

 

לדברי המנהלים, הכנסות החברה הממוזגת ב־2011 יעמדו על כ־372 מיליון דולר. קופת המזומנים המשותפת הכילה, נכון לסוף הרבעון הראשון, כ־140 מיליון דולר, ובן מנחם אמר אתמול: "נבחן רכישה חוזרת של מניות אחרי המיזוג, ורכישת חברות נוספות. השילוב עם S1 יחזיר אותנו לשוק, ונחפש כיצד להגדיל את הכנסותינו ונתח השוק באמצעות קופת המזומנים".

 

למרות הדמיון בין שתי החברות, לכל אחת מהן התמחות שונה במקצת. בתחום הסליקה, החוזקות של פאנדטק הן בהעברות המט"ח ובשירותי אבטחה להעברת הודעות פיננסיות, בעוד שהחוזקות של S1 הן בתחום הקמעונאי ובניהול כרטיסי אשראי. לפאנדטק ול־S1 שירותים חופפים בתחום הבנקאות העסקית וניהול כספים בארגונים, אולם לחברה האמריקאית תוכנות גם לבנקאות סלולרית.

 

לפי הערכות בשוק, המגעים בין החברות התנהלו במשך מספר חודשים, וביצועיה העסקיים המשופרים של פאנדטק בשנה האחרונה תרמו להשלמת העסקה - הכנסות של 142 מיליון דולר ב־2010 לעומת כ־118 מיליון דולר ב־2009, ורווח נקי של 23.7 מיליון דולר לעומת 15.3 מיליון דולר. פאנדטק, שהסתייעה בעסקה בייעוץ של סיטיגרופ, ניהלה במקביל מגעים למכירתה לאורקל לפי שווי גבוה יותר של 25 דולר למניה, אולם ייתכן שהפרסום המוקדם בנוגע למגעים אלו סיכל את השלמתם.

 

מצבה העסקי של S1 פחות טוב: החברה חוותה משבר ב־2010, והכנסותיה בשנה זו נסוגו ב־12.5% לכ־209 מיליון דולר. רווחיה צנחו מ־46.4 מיליון דולר ב־2009 ל־10.4 מיליון דולר בלבד. ברבעון הראשון של 2011 נרשמה מגמת שיפור, ו־S1 ציינה כי הכנסותיה צפויות לשוב לרמה שאפיינה אותה ב־2009.

 

61% מההכנסות המשותפות של החברות ב־2010 נבעו מארצות הברית ו־39% משאר העולם. מנכ"ל S1, יוהאן דרייר, אמר אתמול כי תמהיל זה עשוי להשתנות, והחברה המשותפת תפעל להגדלת הנתח של שאר העולם. לדבריו, פאנדטק חזקה יותר בשוקי מערב אירופה והודו, בעוד ש־S1 חזקה באפריקה ובאסיה.

 

"המיזוג יוצר חברת ענק"

 

58% ממניות פאנדטק רשומות בספרי כלל תעשיות לפי שווי של 320 מיליון שקל, ובעקבות העסקה ישוערך כאמור שוויין וכלל תעשיות תרשום רווח הון נאה של 260 מיליון שקל. למעשה, זוהי אחת ההשקעות המוצלחות ביותר של אי.די.בי, כיוון שהעסקה כעת סוכמה לפי מחיר של 20.5 דולר למניית פאנדטק - פי ארבעה מהשווי שבו ביצעה את ההשקעות בפאנדטק ב־2007.

 

כלל תעשיות החלה לרכוש אחזקות בפאנדטק עוד ב־1998, כאשר החברה הונפקה בנאסד"ק, ולאחר מכירת השליטה באי.די.בי ממשפחת רקנאטי לנוחי דנקנר ואבי פישר, הגדילה כלל תעשיות את אחזקותיה בחברה ל־45%, כאשר רכשה ב־2007 בעסקאות שונות בשוק 5.1 מיליון מניות של החברה ב־5.3 דולרים למניה. ב־2008 רכשה כלל תעשיות בהצעת רכש 13% נוספים בפאנדטק במחיר של 12.5 דולר למניה.

עסקת המיזוג כעת עם S1 טעונה עדיין אישורים של הרשויות הרגולטוריות. אבי פישר, אמר אתמול: "אנו גאים ומרוצים מהמהלך. בתקופה האחרונה בחנו בקפידה עסקאות אסטרטגיות שונות, ועסקה זו יוצרת חברת ענק הפרוסה בכל העולם, משווקת סל רחב ומגוון של מוצרים ונהנית מיכולות מחקר ופיתוח משמעותיות".

 

"פאנדטק חזקה יותר מ־S1"

 

אביבית מנה־קליל, מנכ"לית משותפת בבית ההשקעות אופנהיימר, אמרה כי "כשנכנסנו לפרטי העסקה, הבנו שלא מדובר באקזיט אלא במיזוג אסטרטגי, המשמש כנקודת ציון בחייה של פאנדטק. פאנדטק הגיעה לנקודה שבה היתה צריכה להחליט האם לרכוש חברה אחרת או להימכר, וכנראה שההצעות בשוק לא היו מדהימות, ולא הציעו את הפרמיה הנדרשת. מנגד, לפאנדטק לא היו די מזומנים כדי לרכוש חברות יקרות, ומינוף לא בא בחשבון מבחינת בעליה.

 

"המיזוג הנוכחי יוצר סינרגיה משמעותית מבחינת לקוחות ומוצרים, ובפריסה גיאוגרפית, ופאנדטק נכנסת למיזוג כחברה חזקה יותר מ־S1. ל־S1 יש יותר לקוחות, אך הם קטנים יותר, ולפאנדטק לקוחות גדולים ויציבים. נראה כי בטווח הקצר מניית S1 תילחץ, אולם בראייה ארוכת טווח יכולה להיווצר כאן חברה בעלת שווי ראוי וסחירות גבוהה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x