$
מט"ח וסחורות

הדולר קרוב לשפל של 3 שנים: ירד ב-0.3% ושערו היציג 3.45 שקלים

היורו ירד ב-0.5% ל-4.925 שקלים אחרי העלאת הריבית הראשונה של ה-ECB מאז 2008. יוסי פריימן: "לבנק ישראל יכולת התערבות מוגבלת - שירצה יתערב באופן מסיבי יחד עם צעדים שימנעו מספקולנטים סיבובים מהירים"

מישל אודי 15:4307.04.11

הדולר ממשיך ליפול לשפל של כמעט שלוש שנים. היום (ה') רשם המטבע הירוק ירידה של 0.3% ושערו היציג נקבע על 3.451 שקלים, זאת לאחר שאתמול נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.46 שקלים. בימים האחרונים רוכש בנק ישראל כמה עשרות מיליוני דולרים, התערבות מינורית יחסית להתערבויות שלו בעבר - היו לעומת זאת, לא ידוע על התערבות מצד בנק ישראל. מתחילת חודש פברואר איבד הדולר 6.7% מול השקל.

 

בעולם מתחזק הדולר מול היורו ב-0.3% ונסחר תמורת 1.43 דולר. גם היורו נחלש ב-0.5% מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.925 שקלים. זאת אחרי הבנק המרכזי באירופה העלה את הריבית ב-0.25% לרמה של 1.25% - זאת לראשונה מאז 2008.

 

"העלאת הריבית הייתה צפויה" אומר ל"כלכליסט יוסי פריימן מנכ"ל קבוצת פריקו. "הבנק רואה מול עיניו את הלחצים האינפלציוניים והיה חייב להגיב" אמר. לדבריו, הסוחרים כבר תימחרו את עליית הריבית וכן כי הבעיות של אירופה צפויות להגיע בעוד מספ חודשים עם גלגול של חובות אך להערכתו הגלגול יתבצע בהצלחה - אם כי במחירים גבוהים יותר.

 

פריימן צופה כי במחצית השנייה של השנה גם ארה"ב תצטרף להעלאת הריבית ושם הוא מציין כי השאלה הגדולה היא איך יגיב השוק לסיום תוכניות הסיוע הממשלתיות, במיוחד בתחום הדיור. "עד הקיץ הדולר ישמור על חוסנו והיורו, אחריו הדולר יחלש מול היורו" הוא מעריך.

 

על בנק ישראל אמר פריימן כי "הבנק רואה את ההצגה אבל יכולת ההתערבות מוגבלת". לדבריו, העלאת הריבית של בנק ישראל גורמת גם לייקור ההתערבות. הוא מעריך כי התערבות מסיבית תלווה בצעדים שיגבילו את הרווחיות של סיוביבם מהירים בשוק המט"ח כך שכל התערבות תהיה משמעותית יותר מבעבר.

 

"הדולר = 3.4 שקלים"

 

"ישנן כמה סיבות התומכות בהתחזקות השקל, וכולן קשורות לנתונים הבסיסיים המצוינים של המשק הישראלי, ולא לפעילותם של ספקולנטים. כשבודקים בראי ההיסטוריה את הקשר בין חוזקו של מטבע, התנאים הפונדמנטליים באותה מדינה ופעילות הספקולנטים, רואים שאין מתאם ישיר בין התחזקות של מטבע לספקולציה בשוק המט"ח", כך אומר בילאל חפיז,ראש מחלקת אסטרטגיית מט"ח של דויטשה בנק בלונדון בראיון ל"כלכליסט".

  

ב-HSBC מעריכים כי שער הדולר יעמוד על 3.4 שקלים בתקופה הקרובה. "יהיה מעניין לראות את מידת הסובלנות של היצואנים לשער חליפין נמוך לאורך זמן", אומר יונתן כץ, הכלכלן הראשי של HSBC בישראל. בתוך כך אומרים ב-HSBC כי בנק ישראל יודיע במאי או יוני על הטלת מס על משקיעים זרים בהשקעה באיגרות חוב ממשלתיות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x