$
בורסת ת"א

ברגע האחרון: יו"ר סאמיט זוהר לוי הוא שיאן השכר עם 38 מיליון שקל ב-2010

למקום השני הגיע יורם טורבוביץ' עם עלות שכר של 31.5 מיליון שקל. דוד עזריאלי במקום השלישי עם 25 מיליון שקל במזומן. שישה בכירים בחברות ציבוריות גרפו יותר מ-20 מיליון שקל ב-2010, לעומת אפס ב-2009

כתבי כלכליסט 06:5103.04.11

הסתיימה עונת הדו"חות השנתיים של 2010 - וברגע האחרון נקבע שיאן שכר חדש. עלות שכרו של זוהר לוי, יו"ר חברת הנדל"ן סאמיט, הסתכמה בלא פחות מ-38 מיליון שקל - 3.2 מיליון שקל בחודש אם תרצו.

 

לוי עקף באישון ליל חמישי את דוד עזריאלי ויורם טורבוביץ' הודות להסכם שכר נדיב שהעניק לו אופציות בשווי של כ-32 מיליון שקל. למעשה, מהדו"חות של סאמיט עולה כי לוי היה נדיב - וויתר על 6 מיליון שקל משכרו. אבל אל תדאגו לו - הסכום יועבר כדיבידנד למשקיעים, ובראשם לוי עצמו עם 43% ממניות החברה.

 

אלופי הברוטו

 

את הרף הבלתי נתפס של 30 מיליון שקל בשנה חצו ב-2010 שניים: לוי ויורם טורבוביץ' שבזכות תוכנית אופציות נדיבה בדלק אנרגיה ואזורים, הסתכמה עלות שכרו ב-31.5 מיליון שקל. טורבוביץ', שרוב שכרו באופציות, צפוי לעזוב את דלק אנרגיה ולצאת עם 9.1 מיליון שקל "בלבד", לא רע לתקופה בת שנה וחודשיים. 

 

לחצו כאן לראות את רשימת 150 מקבלי השכר הגבוה ביותר בחברות הציבוריות

 

בשנה שעברה אף בכיר בחברה ציבורית לא הרוויח מעבר ל-20 מיליון שקל, אבל השנה לא פחות משישה בכירים נהנו מסכומים כאלה. בלטו ברשימה מנכ"ל החברה לישראל,ניר גלעד, עם 23.5 מיליון שקל ומנכ"ל החברה הבת כיל, עקיבא מוזס, עם 21 מיליון שקל. אמנם מרכיב גדול הוא באופציות, אבל מוזס הוכיח שהאופציות הופכות להרבה מאוד כסף כאשר בעשור האחרון לקח למעלה מרבע מיליארד שקל.

  

דוד עזריאלי נחת במקום השלישי עם עלות שכר של 24.9 מיליון שקל, אבל במקרה שלו - הכל במזומן. למעשה אפשר לומר שעזריאלי מרוויח בחודש פי 245 מהשכר של המבקר הממוצע בקניון שלו בתל אביב, שהרוויח, לפי נתוני הלמ"ס ב-2010 שכר ממוצע של 8,430 שקל בחודש. עזריאלי מסכם שנה מוצלחת במיוחד: אחרי שהנפיק את  קבוצת עזריאלילפי שווי של 9 מיליארד שקל, עלה השווי ל-12.5 מיליארד שקל.

 

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

השיאן של השנה שעברה, דוד אבנר, ירד ב-2010 למקום השמיני עם עלות שכר של 16.4 מיליון שקל, שכללו פיצויי פרישה מניהול פרטנר. בשנה שעברה עלות שכרו של אבנר עמדה על 19.8 מיליון שקל.

 

האיש הנמצא במוקד המאבק בשכר בחברות הציבוריות, מנכ"ל מזרחי טפחות, אלי יונס, ירד מהמקום השני למקום ה-12 עם עלות שכר של 14.3 מיליון שקל. למרות זאת, יונס עדיין מחזיק בתואר הבנקאי המתוגמל ביותר; אחריו נמצאים יו"ר הפועלים, יאיר סרוסי, והמנכ"ל, ציון קינן, עם 12.9 מיליון שקל ו-11.4 מיליון שקל.

 

עוד הפתיע ברשימה: מנכ"ל אל עלהנכנס, אליעזר שקדי, שהצמיחה בענף התעופה הטיסה את שווי האופציות שקיבל - כך שעלות שכרו הסתכמה ב-16.8 מיליון שקל.

 

עוד בעל שליטה חובב מזומנים הוא יו"ר סאניובעל השליטה בפרטנר, אילן בן דב. עלות שכרו כיו"ר סאני הסתכמה ב-15.2 מיליון שקל, והכל במזומן. בן דב סוגר את העשירייה הראשונה. מנכ"ל דש ני"ע היוצא, קובי לוינסון, גרף 15.4 מיליון שקל ונכנס למקום התשיעי.

 

את היצוג הנשי ברשימה אפשר לסכם במלה אחת: עלוב. רק ארבע נשים נמצאות בין 100 מקבלי השכר הגבוה ביותר. השכר הגבוה ביותר מקרב הנשים הוא של יו"ר שיכון ובינוי,רוית ברניב - 8.9 מיליון שקל. אחריה ברשימה נמצאות מנכ"לית בנק לאומי, גליה מאור, מנכ"לית הבינלאומי, סמדר ברבר-צדיק, ויו"ר דש אייפקסהיוצאת, גבי רביד. 

 

בהכנת הידיעה השתתפו שי סלינס, מישל אודי ויעל חלק

בטל שלח
    לכל התגובות
    x