$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": חברת צ'טים אמריקאית בדרך לבורסה בת"א

החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 470 מיליון דולר ומרכז הפיתוח שלה ממוקם ברעננה. הדירקטור עמנואל גיל, לשעבר מנכ"ל אלביט מערכות: "אנחנו רוצים להגביר את החשיפה למתכנתים ולמשקיעים בישראל"

גולן חזני 07:0225.10.10

חברת טכנולוגיה אמריקאית ראשונה נרשמת למסחר בבורסה בת"א. ל"כלכליסט" נודע כי חברת לייבפרסון (LIVEPERSON) הנסחרת בבורסת נאסד"ק תחת הסימול LPSN, לפי שווי של 472 מיליון דולר, תחל להיסחר בחודש דצמבר בבורסה בת"א. על פי שווייה צפויה החברה להצטרף בעדכון המדדים הקרוב, בינואר 2011, למדד ת"א־100 ולמדד מניות הטכנולוגיה החדש שתשיק הבורסה.

 

החברה האמריקאית פועלת מהמטה בניו יורק אולם מרבית עובדיה, 300 מתוך 500 עובדים, מועסקים בארץ, ברעננה. התרחבות החברה באה לידי ביטוי בפעילותה בישראל, לאחר שרכשה את חברת הסטארט אפ הישראלית קסמבה תמורת 40 מיליון דולר ב־2007, לפני שש שנים רכשה לייב־פרסון גם את יומנקליק (HUMANCLICK) תמורת 9 מיליון דולר. בתחילת 2010 ניהלתה מגעים מתקדמים לרכישת חברה ישראלית שלישית - הסטארט אפ ניוקונומי (Nuconomy).

 

תחום הפעילות של לייבפרסון הוא צ'טים אונליין: התוכנה שפיתחה מאפשרת ללקוחות עסקיים לצפות בכל המבקרים שגולשים אונליין באתר, ולקבל נתונים כגון העמוד שבו הם גולשים והעמוד שממנו הגיעו לאתר (באנר פרסומי או אתר שותף למשל). התוכנה מאפשרת גם להגדיר כללים להתחלת צ'ט עם מבקרים באתר ולהזמין בכל רגע גולשים לצ'ט - למשל להבליט לקוחות שגולשים מאזור מסוים בעולם, ונכנסו לעמוד עגלת הקניות, ולדבר עמם ראשונים. בנוסף מציעה לייבפרסון כלי ניתוח ודו"חות, וכלים שמסייעים לצוותי שירות ומכירה בזמן הצ'ט.

 

פעילות החברה בישראל מנוהלת על ידי אלי קמפו, שהיה בעבר מנכ"ל שופינג.קום שנמכרה ל־EBAY תמורת 634 מיליון דולר.

 

 

בעלי המניות העיקריים של לייבפרסון הם בית ההשקעות האמריקאי גילדר, גאנון, הואו וקו (12.4%), רובט לוקאסיו, יו"ר החברה (10.1%), אנקוראג' מאסטר קפיטל (7.6%), ג'נוס קפיטל מנג'מנט (6.9%), עמנואל גיל, דירקטור ולשעבר מנכ"ל אלביט מערכות (2.3%) וטימותי ביקסבי, נשיא החברה, סמנכ"ל הכספים ודירקטור (1.4%).

 

עמנואל גיל, בעל המניות הפרטי השני בגודלו בחברה, נכנס להשקעה בה לפני כעשור. גיל אישר ל"כלכליסט" את הפרטים ואמר כי "דירקטוריון החברה החליט שזהו צעד נכון להכניס אותה לשוק ההון הישראלי ולהגביר את חשיפתה למשקיעים ולקהילה הטכנולוגית הישראלית, כדי להוסיף אפליקציות חדשות לפלטפורמה של החברה".

 

בתחילת 2010 גייסה לייבפרסון 60 עובדים למרכז הפיתוח שלה ברעננה והעבירה למעשה את פיתוח התוכנה מארה"ב לישראל. "אנחנו רוצים לפתוח את הפלטפורמה של החברה למפתחים חדשים ולאפשר לציבור הישראלי להיחשף יותר לנעשה אצלנו", אומר גיל.

 

את המחצית הראשונה של 2010 סיימה החברה ברווח נקי של 3.7 מיליון דולר על הכנסות של 39 מיליון דולר. 2009 היתה שנת התאוששות עבור לייבפרסון, שגזרה רווח נקי של 7.7 מיליון דולר מהכנסות של 87 מיליון דולר. ב־2008 נרשם הפסד של 24 מיליון דולר על הכנסות של 75 מיליון דולר, וב־2007 רשמה לייבפרסון הכנסות של 52 מיליון דולר ורווח נקי של 5.8 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x