$
המלצות ואזהרות

תכלית: "אין בועת נדל"ן בסין, פוטנציאל הצמיחה שלה עצום"

לדברי מנכ"ל בית ההשקעות איל סגל, "כדי להמשיך ולהציג נתוני צמיחה גבוהים, צריכה הכלכלה הסינית לעודד את הצריכה הפרטית במדינה שמהווה כיום רק 35% מהתמ"ג"

שהם לוי 09:1622.10.10

"לדעתנו אין בועת נדל"ן בסין", כך אמר איל סגל, מנכ"ל תכלית בית השקעות, בשיחת ועידה מיוחדת ליועצי השקעות שעסקה בכלכלת סין.

 

לדברי סגל, "אנחנו אכן רואים עליות במחירי הנדל"ן ואפילו עליות חדות בערים מסוימות, אך הן מגיעות במקביל לעלייה גבוהה אף יותר בשכר הממוצע במשק ובמקביל לתהליך העיור המואץ המתרחש במדינה. יש אמנם ערים בהם מחירי הנדל"ן עלו בצורה מעט חריגה, אך מדובר במקרים נקודתיים ולא במשהו גורף".

 

בתכלית הוסיפו כי "נתוני הצמיחה בסין אכן מרשימים. בשלושת החודשים הראשונים של השנה, צומחת סין בקצב של קצת יותר מ-10% , וכיום מנוע הצמיחה העיקרי של סין הוא ללא ספק היצוא שלה, שמהווה כ-10% מכלל הייצוא בעולם - מספר מדהים. כדי להמשיך ולהציג נתוני צמיחה גבוהים, צריכה הכלכלה הסינית לעודד את הצריכה הפרטית במדינה שמהווה כיום רק 35% מהתמ"ג. לשם השוואה, במשקים אסייתים מובילים אחרים כמו הודו וקוריאה, מדובר במספרים גבוהים בהרבה".

 

מנגד מוסיף סגל: "בחודשים האחרונים אנחנו אכן רואים התגברות של הלחצים האינפלציוניים בסין, אך למרות זאת, האינפלציה עדיין מרוסנת יחסית וקרובה ליעד של הבנק המרכזי שעומד על 3% .מלבד ההתייקרות הגלובלית של מחירי הסחורות והאוכל שאנחנו רואים גם כאן בארץ, הגורם המשמעותי לאינפלציה הוא הגידול בביקושים המקומיים".

 

מלחמת המטבעות: המתיחות בין סין לעולם עולה

סטארבקס בסין. צריכה מקומית סטארבקס בסין. צריכה מקומית צילום: בלומברג

 

בשיחת הוועידה של תכלית התייחסו גם למלחמת המטבעות: "סין היא היצואנית הגדולה בעולם, מה שמאפשר לה ליהנות מעודף מסחרי עצום, שרק השנה צפוי לעמוד על 180 מיליארד דולר. העודף המסחרי, תורם כמובן לעלייה קבועה ברזרבות המט"ח שעל פי הערכות, עומדות נכון לסוף ספטמבר על כ-2.6 טריליון דולר".

 

עוד הוסיף סגל: "ההשפעה על המטבע מגיעה בדמות לחץ פוליטי וכלכלי על הסינים, על מנת שיאפשרו את ניוד היואן. מהצד הפוליטי, ארה"ב ואירופה טוענות להפסד חוזים וחוסר אפשרות להתחרות במחירי היצוא הסיני וכראיה מצביעות על העודף המסחרי העצום שלה. היחסים כמו שאנחנו רואים בתקופה האחרונה".

 

"בין המדינות מתוחים ורק לאחרונה סין קיבלה הזדמנות נוספת, כשארה"ב דחתה את פרסום דו"ח מטבע החוץ, שצפוי להציג את סין כמניפולטורית בשוק המט"ח ועשוי לגרור סנקציות כנגדה. מהצד הכלכלי, כמות רזרבות המט"ח העצומות במדינה רק עולות ושוברות שיאים, מה שמגביר את הלחצים החיצוניים לתיסוף היואן - דבר שמקשה עוד יותר על תהליך ההצמדה".

 

איך נחשפים להשקעה בסין?

 

מדד המניות המוביל, בסין הינו מדד ה-FTSE Xinhua 25, שמכיל את 25 החברות הסיניות הגדולות ביותר, שנסחרות בבורסה של הונג-קונג.

 

סמנכ"ל תכלית תעודות סל, רפאל קרמונה: "היינו מצפים שהמדד יכלול בעיקר חברות יצרניות ויצואניות באופן כמעט בלעדי, בפועל המדד כולל לא מעט חברות מסקטורים כגון ביטוח, בנקים, אנרגיה וכדומה. המדד נמצא כיום במגמת התאוששות לאחר משבר החוב ובחודש ספטמבר האחרון הוא בלט לטובה בצורה יוצאת דופן והתאפיין בעלייה החודשית הגבוהה ביותר השנה - עלייה של 8.5% . מתחילת השנה המדד רשם תשואה חיובית מצטברת של 7%. למרות הנתונים האלה והעליות הנאות, המדד עדיין רחוק ב-55% משיא כל הזמנים, שיא שנרשם ברבעון האחרון של 2007".

 

מאז ההודעה על ניוד המטבע בחודש יוני, היואן התחזק מול הדולר ב-2.7% בלבד. מדובר בהתחזקות מינימאלית בהשוואה להיחלשות הכללית של הדולר מול מירב המטבעות בעולם. למעשה, בגלל הצמדה לדולר, היואן נחלש מול רוב המטבעות המובילים בעולם, ובעיקר מול היורו. דבר שגרם לסחורה הסינית להיות אטרקטיבית עוד יותר. הצמדת היואן לדולר יוצרת מצב של יואן חלש באופן מלאכותי, וסין כמובן נהנית מזה ותמשיך ליהנות כל עוד ההצמדה תימשך.

 

"אנחנו מאמינים בכלכלה הסינית. אנחנו מאמינים ביכולת שלה לבצע רפורמות ולהמשיך לצמוח בעתיד. אמנם הסינים הרגילו אותנו לצמיחה של בערך 10% מדי בשנה, אך עלינו לזכור שגם רמה של 7%-8% בשנה היא מרשימה ושתוכל לאפשר לשלטונות בסין, להתמודד באופן אפקטיבי יותר עם האינפלציה המקומית", סיכמו בתכלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x