$
בורסת ת"א

הרווח הכולל של הפניקס גדל ב-50%; לא נאלצה להחזיר דמי ניהול

חברת הביטוח שבשליטת יצחק תשובה לא שבה לגבות דמי ניהול בביטוחי המנהלים מעמיתיה ועדין סוחבת 'בור' בדמי הניהול של 154 מיליון שקל

רחלי בינדמן 08:1326.08.10

חברת הביטוח הפניקס, בניגוד למתחרותיה הגדולות בענף הביטוח, רושמת ברבעון השני דווקא עליה ברווח הכולל שהסתכם ב-79 מיליון שקל לעמת 52.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת, בעוד שבחברות כלל ביטוח, הראל ומגדל שהקדימו לפרסם את התוצאות נרשמה הרעה חדה ברווח הכולל, שסיבתה העיקרית טמונה בחולשת תיק ביטוחי החיים כתוצאה מהמצב בשווקים ברבעון השני.

מה דעתך על מניית הפניקס:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

למעשה מה שפגע בחברות המתחרות הוא הצורך להחזיר לעמיתים את רוב דמי הניהול בפוליסות המשתתפות ברווחים (בהם דמי הניהול מהווים 15% מהתשואה הריאלית שמשיג התיק) שנגבו ברבעון הראשון והמוצלח לנוכח הפסדי ההשקעות שהסבו להם ברבעון השני.

 

הפניקס שמלכתחילה הציגה תוצאות חלשות יותר ברבעון הראשון לעמת המתחרות כיוון שהיתה חברת הביטוח היחידה שלא הצליחה להחזיר לעמיתים את הפסדי ההשקעות בביטוחי המנהלים שנגרמו ב-2008 (למרות שנת 2009 הפנטסטית) לא גבתה ברבעון הראשון דמי ניהול ומשכך גם לא נדרשה להשיבם ברבעון השני. התוצאה היא שהפניקס רושמת דווקא גידול ברווח וזאת למרות שכמעט שנתיים והיא איננה גובה דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות.

 

אם ברבעון הראשון של 2010 התקרבה הפניקס להשיב את כל תשואת החסר, הרי שהרבעון השני והחלש זרק אותה אחורה. אומדן דמי הניהול שלא תגבה הפניקס עד שתחזור ותשיג לעמיתים תשואה חיובית עמד בסוף 2008 על 627.3 מיליון שקל, ירד ל-300 מיליון שקל בסוף 2009, ול-203 מיליון שקל בסוף הרבעון. זאת כאמור כשהחברות המתחרות כבר מזמן חזרו לגבות דמי ניהול ורשמו ברבעון הראשון הכנסות של מאות מיליוני שקלים מגבייתם.

 

הפניקס שמציגה תוצאות חלשות יותר בהשקעות מגלה סימני התאוששות בחצי השנה האחרונה ונכון לסוף יולי ה"בור" שלה בדמי הניהול התכווץ בהתאם לשיפור בשווקים ל-154 מיליון שקל אבל הדרך היא עוד ארוכה. צפוי כי הרבעון הבא שאמור להיטיב עם החברות המתחרות, יהיה פחות חזק להפניקס שעדיין לא תוכל לגבות דמי ניהול.

 

הפניקס מצליחה לשמור על רווחיות כתוצאה מעוגנים אחרים בתחומי הפעילות שלה. תחום ביטוחי הבריאות של הפניקס הוא תחום צומח שהסב לה רווח כולל של 34 מיליון שקל, לעמת 44.4 מיליון שקל ברבעון המקביל, וזאת בעיקר בשל הפסדי השקעות אך לצד גידול בהיקפי הפעילות.

 

גם מגזר פעילות הביטוח הכללי שומר על רווחיות בעוד חלק מהמתחרות רשמו בגינו הפסדים עם רווח כולל של 50 מיליון שקל, לעמת 84.5 מיליון שקל ברבעון המקביל, שוב ירידה שמקורה לא בתוצאות הפעילות כי אם בהפסדי השקעות. הפניקס נהנת מצמיחה בתחום הביטוח הכללי וזאת מבלי לפגוע ברווחיות שלה, הישג לא מבוטל בתחום כה תחרותי. תחום השירותים הפיננסים שמרוכז בידי אקסלנס מייצר לה רווח נאה של 33.7 מיליון שקל לעומת הפסד של 10.3 מיליון שקל ברבעון המקביל.

 

בדומה ליתר חברות הביטוח גם הפניקס סובלת מחולשה בתחום הגמל שייצר רווח לפני מס של 10.1 מיליון שקל ברבעון לעמת רווח של 13.8 מיליון שקל ברבעון המקביל וזאת למרות צמיחה קלה בדמי הניהול. גם אצל הפניקס מקור הירידה ברווחיות הוא בהוצאות גבוהות בגין עמלות הפצה המשולמות לבנקים ולסוכני הביטוח וגידול בהוצאות השכר.

 

סך הנכסים של הפניקס צמח מ-55.5 מיליארד שקל בסוף 2009 ל-56.5 מיליארד שקל בסוף הרבעון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x