$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - הנפקה סולארית ראשונה: דוראל בדרך לבורסה

סולארית דוראל נערכת להנפקה ראשונה שבה תנסה לגייס 150 מיליון שקל במניות ובאג"ח לפי שווי של 150 מיליון שקל. שוקלת הכנסת שותף לחברה

גולן חזני ורויטל חובל 07:0011.03.10

תחום אנרגיית השמש מצטרף לראשונה לגל ההנפקות הראשוניות ששוטף לאחרונה את הבורסה. ל"כלכליסט" נודע כי חברת סולארית דוראל נערכת להנפקה ראשונה לציבור (IPO) שבמסגרתה היא צפויה לגייס כ־150 מיליון שקל, כאשר 30 מיליון שקל יגויסו במניות והשאר באג"ח. לפי ההערכות, הגיוס יתבצע לפי שווי חברה של כ־150 מיליון שקל.

בנוסף, ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלה החברה מקיימת מגעים עם גוף גדול להשקעה בה במסגרת הנפקה פרטית, והצטרפותו כשותף לפני ההנפקה הציבורית. מטרת הגיוס היא מימון פרויקטים פוטו־וולטאיים ברחבי הארץ.

 

סולארית דוראל מקבוצת דוראל, שבבעלות דורי דוידוביץ' ואלון קסל, פועלת בתחומי הנדל"ן והאנרגיה המתחדשת ונחשבת לאחת החברות הגדולות בארץ בענף הפקת חשמל מאנרגיית שמש (PV). הונה העצמי של החברה מוערך בכ־30 מיליון שקל, והיקף התחייבויותיה נמוך במיוחד ומסתכם בכמה מיליוני שקלים. לחברה צבר פרויקטים להקמה בהיקף של כ־60 מגה־ואט, ויותר מ־75% מתוכם צפויים להבשיל תכנונית במהלך 2010. ההכנסתה השנתית מוערכת ב־5 מיליון שקל.

 

בניגוד למרבית החברות בתחום, האסטרטגיה העסקית של סולארית דוראל מתמקדת בהקמת מערכות שבבעלותה על גגות בתים ברחבי הארץ, כנכס מניב הנושא תשואה של 15%–17%. החברה אינה מתעסקת במכירת מערכות. עד היום התקינה סולארית דוראל 40–50 מערכות בישראל. ברוב המקרים, הלקוח שמתקין את המערכת תורם לשותפות את הגג עצמו, והחברה תורמת את הידע. שני הצדדים רוכשים את המערכת בהשקעה שווה ונהנים כל אחד מ־50% מההכנסות.

 

מודל נוסף שלפיו פועלת החברה הוא הקמת מערכות על גגות במימון מלא שלה. בדרך זו, לדוגמה, היא פועלת מול חברת רפאל. מודל עסקי שלישי הוא שכירת גגות והתקנת המערכות במלואן. ההשקעה בכל מערכת כזו מסתכמת במיליון שקל, והיא מייצרת תזרים של 170 אלף שקל בשנה.

 

אלון קסל, מבעלי השליטה בחברה, אמר ל"כלכליסט" כי "תחום הפקת אנרגיה מהשמש נהפך להשקעה אטרקטיבית ביותר, כי הוא אינו מושפע מתנודות הכלכלה העולמית. שתי הסיבות לכך הן הביטחון שמייצר תזרים ההכנסות הקבוע שמגיע מחברת החשמל, וכן האמינות הגבוהה של מערכות אלה".

 

הפקת חשמל מאנרגיית השמש (PV)

ענף זה נחשב לאחת התעשיות הצומחות בעולם. לפני כשנתיים הצטרפה ישראל לאירופה ולארה"ב והנהיגה מדיניות עידוד לתעשיית ה־PV, באמצעות מתן סובסידיה לייצור חשמל מאנרגיית השמש. לפי המדיניות של רשות החשמל, חברת החשמל מחויבת לרכוש את החשמל שמייצרת המערכת הפוטו־וולטאית במחיר קבוע וצמוד מדד, וזאת בהסכם התקשרות ל־20 שנה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x