$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - עופר הייטק מתכננת: אקזיטים בהיקף של 527 מיליון דולר

השקיעה 255 מיליון דולר בחברות הפורטפוליו שלה בחמש השנים האחרונות. בתוכנית: הנפקת לומניס ב־2011 והנפקת בטר פלייס ב־2013

גולן חזני 07:1825.02.10

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", עופר הייטק, חברת ההשקעות של משפחת עופר ואודי אנג'ל בתחום מדעי החיים והטכנולוגיה, מתכוננת לצאת להנפקה בחודש מאי הקרוב. כעת נודע ל"כלכליסט" אילו חמש חברות סטארט־אפ בכוונתה להנפיק עד 2013, ואילו חמש חברות נוספות בכוונתה להשביח ולמכור עד אז. למעשה, רוב הפורטפוליו של עופר הייטק אמור להתממש בשנים הבאות, וזו הסיבה להנפקתה בחודש מאי. ל"כלכליסט" נודע כי החברה בוחנת הקצאה למוסדיים לפני ההקצאה לציבור.

 

מהמצגת למשקיעים שנערכה לקראת ההנפקה מתברר כי עופר הייטק מתכוונת להנפיק ב־2011 את חברת הלייזר הרפואי לומניס בבורסת נאסד"ק; ואת מיזם המכוניות החשמליות המשותף לה, לחברה לישראל ולשי אגסי, בטר פלייס, ב־2013.

 

חברות נוספות שעופר הייטק מתכוונת להנפיק הן אי.זי סרג'יקל (EZ surgical), המייצרת מכשירים מתקדמים בתחום הכירורגיה שהנפקתה מתוכננת למחצית השנייה של 2010; החממה הטכנולוגית ניות (Naiot), שתונפק כנראה בבורסה בתל אביב ב־2012; וחברת תוספי המזון אנזימוטק (Enzymotec), שתונפק שנה אחר כך.

 

חמש החברות המתוכננות להימכר הן אנדוקרוס (Endocross) שפיתחה מכשיר לפתיחת חסימות דם ואמורה להימכר כבר השנה (כאקזיט ראשון לאחר ההנפקה של עופר הייטק); ריי.וי (RayV), המתמחה בשידורי טלוויזיה באיכות HD על גבי האינטרנט; אנג'יוסלייד (Angioslide), המפתחת בלון צנתורים; קוראסיסט (Corassist), שפיתחה משתל לטיפול בכשל לב דיאסטולי; ואקטיוויוס (Activiews), שפיתחה מערכת הנחיה להליכים רדיולוגיים (בדיקות דימות) מבוססי מחט.

 

שווי ההשקעה של עופר הייטק בחברות־הבנות עומד על 220 מיליון דולר (נכון למועד הכנת המצגת, סוף 2009). הפורטפוליו של עופר הייטק כולל כ־20 חברות פרטיות הנמצאות בשלבים שונים: חלקן עדיין בשלבי פיתוח ראשוניים ואחרות כבר מוכרות בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים בשנה.

 

 צילום: גלעד קוולרצ'יק

 

בטר פלייס עלתה לראש

 

לעופר הייטק השקעות ומזומנים בהיקף כולל של כ־255 מיליון דולר (נטו, בניכוי התחייבויות), כאשר השווי של תיק ההשקעות והמזומנים של החברה ב־2013 - לאחר מימושים צפויים והצפות ערך כתוצאה מהשבחת חברות או הנפקתן, ולאחר ביצוע השקעות נוספות - מוערך ב־527 מיליון דולר.

 

שווי ההשקעות המרכזיות של עופר הייטק הן לומניס (33% מתיק ההשקעות, שהם כ־72 מיליון דולר) ובטר פלייס (כ־28% מהתיק, שהם כ־62 מיליון דולר). עם זאת, בינואר 2010 השקיעה עופר הייטק 20.5 מיליון דולר בנוסף ל-24 מיליון דולר שהשקיעה במקור. כך נהפכה חברת המכוניות החשמליות להשקעה העיקרית שלה. 27% נוספים מתיק ההשקעות של עופר הייטק הם בחברות שמצויות כיום בשלבי מכירות ורק 12% הם בחברות המצויות בשלבים של ניסויים קליניים.

 

לומניס, ההשקעה הבולטת של עופר הייטק, היא אחת משתי החברות היחידות בקבוצה שרושמת רווחים. החברה השנייה היא אנזימוטק.

 

לפני כשלוש שנים רכשה קבוצת משקיעים בראשות הראל בית און ועופר הייטק את השליטה (75%) בלומניס תמורת 150 מיליון דולר. בשנה שעברה השלימה לומניס הליך הבראה, חזרה להרוויח ואמורה כאמור לצאת להנפקה בנאסד"ק ב־2011.

 

 

מחכים ל־FDA

 

ב־2009 עמדו הכנסותיה של לומניס על כ־230 מיליון דולר, והיא מצויה בהליך של בחינת רכישות אסטרטגיות לקראת ההנפקה. ההשקעה של עופר הייטק בחברת הלייזר הרפואי עמדה על 60 מיליון דולר, וכיום היא רשומה בספרים לפי שווי של 72 מיליון דולר; שווייה הכולל של לומניס הוא כ־266 מיליון דולר.

 

מה שמעניין יותר לגלות הוא שעופר הייטק מצפה כי בשלוש השנים הבאות יעלה שוויי האחזקה שלה בלומניס ב־108 מיליון דולר, כך ששווי החברה יגיע ל־666 מיליון דולר. ההשקעה הראשונית בבטר פלייס עמדה על 24 מיליון דולר, והיא רשומה בספרים לפי שווי של 62 מיליון דולר לאחר הגיוס האחרון של המיזם.

 

עופר הייטק מחזיקה גם ב־17% מאנזימוטק לאחר שהשקיעה בה 7.7 מיליון דולר. כיום רשומה האחזקה בספריה של עופר הייטק לפי שווי של כ־12.2 מיליון דולר, והתוכנית היא כאמור להנפיק אותה ב־2013, אף שכבר כיום החברה רווחית מבחינה תפעולית.

 

שווייה של אנזימוטק עומד על כ־73 מיליון דולר, וב־2009 עמדו מכירותיה על כ־20 מיליון דולר.

 

אחת החברות האמורות להימכר כבר השנה היא אנג'יוסלייד, שפיתחה בלון צנתורים המשלב הגנה מפני תסחיפים. החברה החלה למכור באירופה, שם כבר קיבלה את האישורים הנדרשים, והיא ממתינה לאישור ממינהל המזון והתרופות האמריקאי, FDA.

 

עופר הייטק מחזיקה ב־39% ממניות אנג'יוסלייד, לאחר שהשקיעה בה 8.5 מיליון דולר. כיום רשומה החברה בספרים לפי שווי של 9.7 מיליון דולר. אנג'יוסלייד סיימה גיוס של 8.25 מיליון דולר ב־2009, ויעד המכירות שלה ל־2010 עומד על 8 מיליון דולר.

 

חברה נוספת האמורה להימכר מעט לפניה היא אנדוקרוס (56%) שכבר מוכרת את מוצריה באירופה ושממתינה לקבלת אישור מה־FDA. 

 

100 הצעות בשנה

 

מה דעתך על מניית בזן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בתחום הטכנולוגיה בולטת האחזקה (25.5%) בחברת ריי.וי, שבה השקיעה עופר הייטק 10 מיליון דולר ושעם לקוחותיה נמנית ליגת ה־NBA.

 

יו"ר עופר הייטק הוא אודי אנג'ל, המחזיק גם ב־50% ממניותיה, ומשפחת עופר מחזיקה בשאר המניות. את החברה מנהל יואב דולפט, ובדירקטוריון יושבים, בין השאר, יו"ר החברה לישראל עידן עופר ומנכ"ל חברת עופר ניהול עמי לוי.

 

עופר הייטק מקבלת 100–120 הצעות השקעה חדשות מדי שנה, ובראש ועדת ההשקעות שלה עומד המנכ"ל לשעבר של החברה לישראל וכיום יו"ר בזן, יוסי רוזן.

 

כדוגמה להשקעה מוצלחת מביאה עופר הייטק את חברת ECI, שעליה שילמה 3.5 דולרים למניה ב־2002, ושנמכרה לשאול שני כעבור חמש שנים במחיר 9 דולרים למניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x