$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": הבוננזה הסלולרית של מאיר שמיר בהודו

חברת תשתיות הסלולר הפועלת בהודו, טאואר ויז'ן, משלימה גיוס פרטי של 190 מיליון דולר לפי שווי של 405 מיליון דולר. במשקיעים: מגדל שוקי הון, הראל, קרן תשתיות וקרן תקשורת אמריקאית

גולן חזני 06:5728.01.10

גיוס ענק לחברת תשתיות הסלולר הפועלת בהודו, טאואר ויז'ן. ל"כלכליסט" נודע כי בימים אלה משלימה החברה גיוס פרטי של 190 מיליון דולר לפי שווי של 405 מיליון דולר אחרי הכסף.

 

קרן אמריקאית גדולה מתחום התקשורת השקיעה 125 מיליון דולר, ו־30 מיליון דולר הזרים תלכיד של משקיעים הכולל את חברות הביטוח מגדל שוקי הון והראל ואת קרן תשתיות של ירון קסטנבאום שגם בה שותפה הראל.

 

מה דעתך על מניית מבטח שמיר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

השווי שלפיו נעשה הגיוס הנוכחי גבוה פי ארבעה מהשווי שלפיו השקיעו בטאואר ויז'ן מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר וקרן RP שבניהולו של רפי ברבר.

 

ביולי 2007 השקיעו מבטח שמיר - באמצעות החברה־הבת ג'רביניה - וברבר 15 מיליון דולר (כל אחד) בטאואר ויז'ן.

 

ההשקעה נעשתה לפי שווי של 100 מיליון דולר, וכל אחד קיבל 15% מהמניות של חברת תשתיות הסלולאר.

 

בינואר 2008 השקיעה ג'רביניה עוד 4.75 מיליון דולר, והעלתה את אחזקתה ל־20%. הגיוס הנוכחי מדלל את אחזקתה של ג'רביניה ל־10.8%, אבל תג המחיר של האחזקה עלה ל־43 מיליון דולר.

 

מבטח שמיר מחזיקה ב־35% מג'רביניה, משפחת שימל ב־30% נוספים, ואנשי העסקים יובל הראל ועופר שני מחזיקים כל אחד ב־17.5% מהמניות. בחודש מרץ הקרוב מתכננת ג'רביניה להנפיק את מניותיה בבורסה בתל אביב לפי שווי של 100–120 מיליון דולר, כך שהגיוס הנוכחי ותג המחיר החדש לנכס העיקרי שלה עשויים להעניק רוח גבית להנפקה.

 

יאיר המבורגר יאיר המבורגר צילום: ורדי כהנא
האחים המרוויחים

 

אבל המרוויחים הגדולים מעליית השווי של טאואר ויז'ן - אף שלא מדובר מבחינתם באקזיט, אלא בהזרמת הון לחברה - הם המייסדים, האחים משה ואלי שושן והאחים גד ודב סלוק. הארבעה מחזיקים בטאואר ויז'ן באמצעות קבוצת התקשורת Fore Group (לשעבר אלגדקום).

 

האחים שושן וסלוק הנפיקו - ואחר כך מכרו - את חברת התשתיות בתחום הסלולר לידקום, שנמצאת כעת בהליכים לקראת הסדר חוב.

 

Fore Group החזיקה לפני הגיוס ב־65% ממניות טאואר ויז'ן, וכעת תדולל אחזקתה ל־34.2%. משה שושן הוא מנכ"ל החברה והרוח החיה בה.

 

את הגיוס הובילו בנק ההשקעות מורגן סטנלי בסיוע מגדל שוקי הון. בהמשך לגיוס ההון משלימה טאואר ויז'ן - ממש בימים אלה - גיוס חוב של 140 מיליון דולר מגורמי בנקאות הודיים.

 

מגדלים סלולריים

 

טאואר ויז'ן עוסקת בפיתוח, הפעלה ותחזוקה של תשתיות לרשתות סלולריות בהודו. החברה רוכשת או מקימה מגדלי תקשורת ומשכירה אותם למפעילים סלולריים, ובכך מאפשרת להם לחסוך בעלויות ולקצר את זמני ההרחבה של רשתות התקשורת.

 

 

נכון לסוף 2008, היו לחברה כ־2,500 מגדלי תקשורת, ובימים אלה היא משלימה את הפעלת האתר ה־5,000.

 

ל"כלכליסט" נודע כי טאואר ויז'ן מתכוונת לנצל את ההון שגויס לפירעון מלא של איגרות חוב בסכום של 100 מיליון דולר שהונפקו בתחילת 2008. בגיוס החוב השתתפו, בין השאר, מוסדות פיננסיים ישראליים. מלבד זאת, טאואר ויז'ן מתכוונת להפעיל עד סוף השנה עוד כ־3,000 אתרי תקשורת סלולארית ברחבי הודו, ובכך להשלים הפעלה של יותר מ־8,000 אתרים עד סוף השנה.

 

בהקשר זה יש לציין כי בעקבות כניסתם של מפעילים חדשים לזירה, שוק הסלולאר בהודו צומח בקצב מואץ. מדי חודש מצטרפים יותר מ־10 מיליון מנויים חדשים לשוק, ולטאואר ויז'ן חוזי ליסינג ארוכי טווח עם כל מפעילי הסלולר במדינה. בימים אלה היא מנהלת משא ומתן לחתימה על שני הסכמים נוספים עם מפעילים חדשים.

 

בטאואר ויז'ן צופים כי החיבור עם המשקיע האסטרטגי המתמחה בתחום התקשורת יסייע להמשך מיצובה בחזית אחת עם שלוש החברות העצמאיות המובילות בתחום ניהול המגדלים הסלולריים בהודו. אחת מהן היא American Tower שנסחרת בניו יורק לפי שווי שוק של כ־17 מיליארד דולר.

 

את תגובת טאואר ויז'ן אי אפשר היה להשיג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x