$
בורסת ת"א

"מטרתה היחידה של קרן פלנוס היא למנוע תחרות"

קרנות המנוף אוריגו ו־KCPS תוקפות את קרן פלנוס, שעתרה נגד הרחבת היקף פעילותן: "מטרתה היחידה למנוע מאיתנו להתחרות איתה בשוק החוץ־הבנקאי"

רחלי בינדמן 08:5420.01.10

קרנות המנוף אוריגו ו־KCPS תוקפות את קרן פלנוס בתגובהלעתירתה לבית המשפט בבקשה למנוע את הרחבת היקף פעילותן. "מטרתה היחידה של פלנוס היא למנוע מקרנות המנוף להתחרות עם הקרנות שתחת ניהולה בשוק האשראי החוץ־בנקאי. אינטרס צר זה הנו תכלית העתירה. ראוי היה לפלנוס לגלות אינטרס זה באופן ברור, ומשלא עשתה כן, הרי שיש בכך כדי להשליך על תום לבה".

 

אוריגו ו־KCPS הן הראשונות להגיב לעתירה המינהלית שהגישה פלנוס נגד מנהלי קרנות המנוף ומשרד האוצר לפני כשבועיים. פלנוס ביקשה לאסור שינוי בכללי ההשקעות המקוריים של הקרנות, המשותפות למדינה ולמשקיעים מוסדיים, ואשר הוקמו כדי להמריץ את שוק האשראי החוץ־בנקאי ולסייע לחברות שנקלעו לקשיים. במקור נקבע כי קרנות המנוף יוכלו להשקיע בחברות שגייסו חוב חוץ־בנקאי בלבד, בדרך של הנפקת אג"ח או הלוואות מגופים מוסדיים.

 

תנאי השקעות מגבילים

 

פלנוס, הנמנית עם קבוצת הפרייבט אקוויטי ויולה, שבין מייסדיה שלמה דוברת, הראל בית־און ואבי זאבי, מתנגדת לשינוי בכללים, אשר יאפשר לקרנות המנוף להרחיב את גזרת פעילותן ולהשקיע בחברות שלוו אשראי בנקאי. בעתירתה טענה כי שקלה להתמודד במכרז לניהול קרנות המנוף, אך חזרה בה, לדבריה, בשל תנאי ההשקעות המגבילים.

 

בתגובת אוריגו ו־KCPS שהוגשה אתמול לבית המשפט באמצעות עורכי הדין גיורא ארדינסט, רן שפרינצק ותומר ויסמן ממשרד ארדינסט־בן נתן, נטען כי השינוי בכללי ההשקעות מבוצע בהתאם להוראה מפורשת בהסכמי הקמת הקרנות. הוראה זו מאפשרת לטענתן שינויים בכללים, בתנאי שיאושרו ברוב מיוחד של 66% מהשותפים בקרן, ובכללם המדינה.

לדברי המשיבים, שינוי כללי ההשקעות עולה בקנה אחד עם המטרה העיקרית שלשמה הוקמו הקרנות, להזרים אשראי לחברות שנקלעו למצוקה. יצוין כי פלנוס טענה בעתירתה כי שינוי בהסכם השותפות אפשרי, רק בתנאי שאינו מהותי.

"גם הנסיבות השתנו"

 

קרנות המנוף מציינות עוד בתגובתן כי השינוי שנקבע בכללי ההשקעה רלבנטי רק ביחס ל־20% מכספי הקרנות, כך שכללי ההשקעה המקוריים והמגבילים ימשיכו לחול על הרוב המכריע של השקעותיהן.

 

במכרז ההקמה חויבו קרנות המנוף להשקיע 80% מכספיהן בתוך שלוש שנים, ולפחות 20% בשנה הראשונה ו־45% בשנתיים הראשונות. פלנוס טוענת כי מנהלי הקרנות חששו שלא יצליחו לעמוד בתנאים אלו, ולכן שונו תנאי ההשקעות בדיעבד. הקרנות משיבות בתגובתן כי "שינוי הנסיבות שבעקבותיו שונו כללי ההשקעה מקורו בהתפתחויות הכלכליות. נוצר צורך חיוני לסייע גם לחברות ישראליות שלא הנפיקו אג"ח, ועדיין נתקלות בקשיי מימון משמעותיים".

 

קרנות המנוף טוענות כי "מהתנהלות פלנוס בזמן אמת עולה בבירור, כי הקרן נמנעה מלהתמודד במכרז, בשל חוסר יכולתם של מנהליה לעמוד בדרישות המכרז ולהתחייב להשקעת הזמן הנדרשת בקרנות המנוף, וזאת בשל עיסוקיהם האחרים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x