$
בורסת ת"א

המינוי שמסעיר את המערכת הבנקאית: "לא אתפלא אם שמעון יהיה מנכ"ל בנק גדול"

לבכירים באוצר ובענף הבנקאות שעבדו עם שמעון גל, אין בכלל ספק בנוגע ליכולותיו המקצועיות. הקריירה, האתגרים והקשר ההדוק עם אלי יונס. פרופיל של מספר 2 החדש בבנק הפועלים

תומר זלצר 07:0109.09.09

בעוד חודשיים ייכנס שמעון גל לבניין ההנהלה הראשית של בנק הפועליםברחוב יהודה הלוי 63 בתל אביב, ויתיישב במשרדו החדש כראש החטיבה העסקית - התפקיד מספר 2 בהנהלת הבנק אחרי המנכ"ל ציון קינן.

 

לגל מצפים לא מעט אתגרים בתפקידו החדש, שעליהם נעמוד בהמשך, אך כמה אנשי מפתח מעברו המקצועי אמרו ל"כלכליסט" שמבחינת בנק הפועלים בהחלט מדובר באיש הנכון במקום הנכון. "מקצוען", "פרפקציוניסט", "יכולת אנליטית מרשימה", "יכולת גבוהה לעבודה בצוות" - אלו רק חלק מהשבחים שהרעיפו עליו.

 

גל: "הרמה המקצועית שלו גבוהה מאוד" גל: "הרמה המקצועית שלו גבוהה מאוד" צילום: עמית שעל

גל צמח במשרד האוצר. ד"ר יורם גבאי, היום יו"ר "פעילים ניהול תיקי השקעות", עבד איתו בשנות ה־80 במינהל הכנסות המדינה תחת הממונה על הכנסות המדינה ישראל בראון. "גל היה הסגן שלי במטה המחקר הכלכלי במינהל ההכנסות, שניהל למעשה את מדיניות המסים.

 

"הוא היה סגן מעולה ועבר בהמשך לעבוד, בעקבות המלצתי, כעוזרו האישי של שר האוצר משה נסים. אני מאמין שאם גל היה ממשיך באגף, הוא היה מגיע בשלב מסוים לתפקיד שאני הגעתי אליו - הממונה על הכנסות המדינה. הרמה המקצועית שלו גבוהה מאוד, הוא גם מסתכל על התמונה הרחבה וגם יורד לפרטים, בעל יכולת עבודה בצוות. דיברתי עם שמעון לאחרונה, והוא לא רמז לי על המעבר שלו ממזרחי טפחות לבנק הפועלים. בהחלט מדובר בשדרוג רציני מבחינתו".

 

התחנה הבאה של גל, כאמור, היתה בתפקיד עוזרו האישי של משה נסים, ששימש כשר האוצר בשנים 1986–1988. "ביום שנכנסתי למשרד האוצר הוריתי להכין הצעה לרפורמה מרחיקת לכת במסים. בראון, גבאי וגל עסקו בנושא הזה ואני מיד התרשמתי מהאיש. כשהחלטתי שאני צריך עוזר כלכלי, מיד חשבתי על גל. מאוד נהניתי מהעבודה איתו: מהרמה המקצועית הגבוהה שלו, מיכולת החשיבה שלו. הוא סייע בידי במידה רבה להגיע להחלטות הנכונות".

 

"עלייה מטאורית"

 

לאחר תקופה החליט נסים למנות את גל לתפקיד סגן הנציג של משרד האוצר בניו יורק, בהתחלה תחת אלי יונס ובהמשך תחת יאיר סרוסי - שני השושבינים של ה"טרייד" בין הפועלים למזרחי טפחות. במסגרת החילופים, דורון קלאוזנר, ראש חטיבת משאבי אנוש בבנק הפועלים, יחליף את גל בתפקידו כראש החטיבה העסקית במזרחי טפחות. "השלישייה הזו - יונס, סרוסי וגל - היא רצינית ביותר", אומר נסים.

 

"התפקיד החדש של גל הוא עלייה מטאורית. לציון קינן פוטנציאל להיות מנכ"ל טוב מאוד בגלל האישיות והיכולות שלו, והוא בחר באיש המתאים ביותר לתפקיד ראש החטיבה העסקית. זה ייקח זמן, אבל אני ממש לא אתפלא אם נראה בעתיד את שמעון מנכ"ל של בנק גדול בישראל".

מה דעתך על מניית פועלים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

ב־1991 מונה גל לתפקיד סמנכ"ל הכספים של ענבל, חברת הביטוח הממשלתית. מ־1994 כיהן גל כמנכ"ל החברה ובין 1999 ל־2000 כיהן במקביל כמנכ"ל נכסים מ.י. - החברה הממשלתית הממונה על מכירת אחזקות המדינה בבנקים - עם שילובה בתוך ענבל. התחנה הבאה של גל היתה תפקיד סמנכ"ל הכספים בחברת ההיי־טק סרגון. ואולם, ביולי 2001 התפטר גל מתפקידו עקב חילוקי דעות עם ההנהלה, ומונה לתפקיד CFO בבנק אינווסטק. הוא החליף בתפקיד את שוקי אורן, היום החשב הכללי.

 

"הלך אחרי יונס למדבר"

 

ב־2003 עזב גל את אינווסטק לטובת תפקיד מנכ"ל קרן ההשקעות שהקים יונס, לאחר שהאחרון עזב את תפקידו כמנכ"ל בנק הפועלים. בתחילת 2004 התמנה יונס למנכ"ל מזרחי טפחות - וגל הגיע בעקבותיו. גל עבד במזרחי טפחות חמש שנים וחצי: תחילה כ־CFO ובשנתיים האחרונות כראש החטיבה העסקית.

 

"אלי יונס גידל כמה אנשים בשנים שלו במשרד האוצר, שמלווים אותו לאורך הקריירה שלו: שוקי אורן, אלדד פרשר (מנהל החטיבה הפיננסית במזרחי טפחות) ושמעון גל הם הבולטים", מספר בכיר במגזר הציבורי. "גל הלך אחרי יונס למדבר, כשהאחרון הקים את קרן ההשקעות שלו ב־2003 - יונס זכר את זה היטב ולקח אותו איתו למזרחי טפחות.

 

גם עכשיו, כשלגל נפתחה הדלת להתקדם לתפקיד מנהל החטיבה העסקית בבנק הפועלים, יונס פירגן לו". בתחום החברות הגדולות (corporate) פועלת החטיבה באמצעות סקטורים בעלי התמחות ענפית, הממוקמים בהנהלה הראשית. בתחום החברות הבינוניות פועלת החטיבה באמצעות שמונה מרכזי עסקים הפרוסים ברחבי המדינה. התפקיד החדש מציב את גל בצומת הדרכים המרכזי של הפעילות העסקית במשק הישראלי: אין עסקה במשק הישראלי שלא עולה על השולחן של בנק הפועלים.

 

היעדים בחטיבה העסקית

 

"גל עובר לארגון חדש והוא יצטרך להוכיח עד כמה הוא יצליח להשתלב בו בלי המטרייה של יונס. הוא צריך לבנות מערכת עבודה משותפת עם ציון קינן ועם אנשי החטיבה שלא מכירים אותו", אומר הבכיר. בעקבות סבב המינויים שביצע קינן שלשום, יש בבנק הפועלים היום לא מעט אנשים ממורמרים. מעניין יהיה לבחון את עתידו של יעקב אורבך בבנק: מנהל האגף העסקי בחטיבה העסקית, שהיה מועמד בולט לתפקיד ראש החטיבה העסקית, הוא אחד המאוכזבים הראשיים של סבב המינויים.

 

אתגר נוסף של גל יהיה לנהל את מתן האשראי העסקי בעולם שבו השלכות המשבר הכלכלי עדיין ניכרות. להבדיל מבנק מזרחי טפחות, המוטה למגזר הקמעונאי ולפעילות המשכנתאות, הנתח של הסקטור העסקי הרבה יותר דומיננטי בבנק הפועלים.

 

"בתקופת פריחה כלכלית כולם נותנים אשראי לכולם. בתקופה פחות טובה, ליכולת המקצועית של נותני האשראי יש חשיבות עילאית - ולגל יש את כל היכולות המתאימות", אומר הבכיר. באיגרת ששלח קינן לעובדי הבנק הוא ציין כי מטרתה של החטיבה העסקית היא "לשמר את המעמד המוביל שלה בקרב לקוחות ה־corporate והגדלת נתח השוק בקרב לקוחות ה־middle market".

 

באופן מסורתי, המגזר המסחרי בבנק הפועלים, שכפוף לחטיבה העסקית, הוא חלש יותר - בוודאי לעומת המגזר המסחרי החזק של בנק לאומי. זו תהיה נקודת מבחן נוספת להצלחתו של גל.

 

 

הקשר המשפחתי של גל לבנק לאומי/ רון גרנות

 

פרט מעניין ולא פחות חשוב בחייו של שמעון גל הוא דווקא בפן האישי. גל מנהל בחודשים האחרונים מערכת יחסים רומנטית עם ד"ר איילת רוסק בן עזר, שהיא אחותה של רקפת רוסק עמינח, מקבילתו של גל בבנק לאומי.

 

בן עזר מכהנת כסגנית נשיא לענייני סטודנטים במרכז הבינתחומי בהרצליה, חברת הנהלה וד"ר למשפטים בחוג למשפטים במכללה. לגל (52) שלושה ילדים מנישואים קודמים ועבור בן עזר גם כן מדובר בסיבוב שני. גל מחזיק בייחוס נוסף. אחיו, יוסי גל, מכהן כמנכ"ל משרד החוץ מאפריל השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x