$
בורסת ת"א

בלעדי - הסגן סלבין הטיח ביו"ר בוימלגרין: "אתה לא קורא נכון את המפה"

החלטת דירקטוריון אזורים לקדם את העסקה למכירת 12 בתי המלון לרשת פתאל התקבלה למרות התנגדותו של בעל השליטה בוימלגרין. בישיבת הדירקטוריון אמר סלבין: "ענף המלונאות הוא כמו נמק בתוך גופה של אזורים שמאיים להרוג את החברה"

גולן חזני 07:0016.06.09

אמנם דירקטוריון אזורים החליט שלשום לקדם את המשא ומתן למכירת מלונות החברה לרשת פתאל, אבל ל"כלכליסט" נודע כי ההחלטה התקבלה למרות התנגדותו של יו"ר אזורים ובעל השליטה בחברה, שעיה בוימלגרין.

 

בוימלגרין, שמאבד אט אט את אחיזתו בחברה, נאלץ להיכנע לקו שהוביל שמואל סלבין המשמש סגן יו"ר החברה. לפני כחודש מונה סלבין גם לממלא מקום המנכ"ל (במקומו של מתי פלד שפרש) ומאז הוא מוביל את המשא ומתן מול דוד פתאל, בעל השליטה ברשת מלונות פתאל, עד אשר הגיעו השניים לסיכום על מתווה העסקה.

בוימלגרין. מאבד אחיזה בוימלגרין. מאבד אחיזה צילום: תומריקו

 

בוימלגרין, השוהה בימים אלו בניו יורק, לא נכח שלשום בישיבת הדירקטוריון, אבל בשיחת ועידה שקיים עם הדירקטורים הוא ביקש מהם שלא למהר ולמכור את מלונות אזורים. "נוכל למכור אותם אחד אחד ולקבל מחיר גבוה יותר", אמר למשתתפי השיחה והוסיף: "אפשר להמתין שנה, אולי השוק יתאושש".

 

שני נציגיו של בוימלגרין בדירקטוריון - גיל טובול, מנכ"ל החברה־האם בוימלגרין קפיטל, ואמנון בן ישי - התנגדו אף הם לעסקה עם פתאל. יוסי ארד, נציגם של אילן בן דב ושל חברת טאו תשואות בדירקטוריון, התנגד תחילה אבל שוכנע להסכים. בראש המצדדים עמד סלבין, ובתום ארבע שעות מתישות התקבלה כאמור עמדתו שיש לקדם את המו"מ עם פתאל.

 

ל"כלכליסט" נודע כי בישיבה התבטא סלבין בחריפות כלפי בוימלגרין וטובול. בבוימלגרין הוא הטיח: "אתה לא קורא נכון את התמונה. ענף המלונאות הוא כמו נמק בתוך גופה של אזורים שמאיים להתפשט ולהרוג את החברה, לכן יש לגדוע אותו בזמן". לטובול אמר סלבין: "גרמת לשעיה (בוימלגרין - ג"ח) הפסדים כבדים".

 

לפי מתווה העסקה, פתאל ישלם 270 מיליון שקל במזומן ובשלושה תשלומים עבור 12 המלונות, וייקח על עצמו חוב של 700 מיליון שקל שיש לחברה־הבת אזורים תיירות כלפי הבנקים, בעיקר בנק לאומי ובנק הפועלים. יוצא, אם כן, ששווי המלונות לצורך העסקה עומד על כמיליארד שקל.

 

הנכסים העומדים למכירה הם המלונות של רשת שרתון (בתל אביב, ירושלים, אילת, ים המלח וטבריה), הנמצאים בבעלות מלאה של בוימלגרין, ומלונות הנמצאים בבעלות חלקית כגון הרודס אילת, שרתון סיטי טאואר, ונובוטל ים המלח.

באזורים תיירות מחזיקות אזורים (75%) והחברה־האם בוימלגרין קפיטל (25%), והיא עתידה לרשום הפסד של 40–50 מיליון שקל על המכירה לפתאל.

 

תחילה עמדו על הפרק שתי הצעות, האחת של האחים נקש ומשרד עו"ד שבלת, לרכישת 50% מהמלונות תמורת כ־110 מיליון שקל, ושל פתאל שהסכים לשלם 20 מיליון שקל יותר וגם לנהל את המלונות למשך 15 שנה.

 

סלבין, שניהל את המו"מ, הגיע למסקנה שעדיף למכור את המלונות בשלמותם, מאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה בסוגיית האופציות (שהיו אמורות להשלים את העסקה לחלוקת הבעלות). ואולם, בישיבה שלשום תבעו הדירקטורים לבקש מפתאל ביטחונות נוספים על התשלומים, והדרישה הזו עלולה להקשות את החתימה, אך ההערכות הן שהעסקה תיסגר בכל זאת. פתאל כנראה ישיג מימון חלקי מחברת הביטוח מגדל המחזיקה ב־10% מחברת המלונות שלו.

 

לאחר העסקה יחזיק פתאל ב־14% מחדרי המלונות בארץ, וייהפך למלונאי הגדול בישראל. עם זאת, לעסקה נדרש אישור של הממונה על הגבלים עסקיים, מכיוון שלאחריה יחזיק פתאל בכמעט 80% מהמלונות בים המלח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x