$
שווקי חו"ל

למחולל המהומות יש כבר 9% במאינד

לויד מילר, הפיננסייר האמריקאי שניהל מאבק עיקש בחברת פארמוס, הגדיל את אחזקותיו בחברת הבילינג. המייסדת: "זו רק השקעה פיננסית"

שי אספריל 13:0716.02.09

באחד מדיווחי הבורסה אתמול הוזכר אדם בשם לויד מילר השלישי. חברת הבילינג הקטנה מאינד הודיעה כי מילר העלה את אחזקותיו בה לשיעור של 9%, וכעת הוא בעל המניות השני בגודלו לאחר המייסדת מוניקה אייזינגר.

 

השם לויד מילר, ובעיקר התואר "השלישי", צלצל מוכר לפעילי שוק ההון. אלו זוכרים את פועלו בחברת פארמוס - שהיתה אחת ההבטחות הגדולות של תעשיית הביוטכנולוגיה הישראלית, עד אשר הכזיבה את החולים, הרופאים, העובדים והמשקיעים.

 

מילר, אשר החזיק ב־9.5% מפארמוס, הסתמן תחילה כמשקיע שקט, ואולם כאשר ביקשה החברה הישראלית לרכוש את חברת התרופות האמריקאית וולה תמורת 31.5 מיליון דולר, הוא נעמד על רגליו האחוריות והתנגד בכל תוקף לעסקה. מילר אף דרש להחליף את הנהלת פארמוס, עד שזו נאלצה להביא קרן אשר רכשה אחזקות והתייצבה מולו. אבל בשל אחזקתו המשמעותית הצליח מילר - למורת רוחם של חלק ממקבלי ההחלטות - להשתחל אל תוך דירקטוריון פארמוס.

 

התנגדותו של מילר נשאה לבסוף פרי, ופארמוס רכשה את וולה תמורת 17 מיליון דולר בלבד, אולם מאז דעכה החברה, וכיום אין לה פעילות בישראל. פארמוס נסחרת בימים אלו לפי שווי של 2 מיליון דולר בלבד, ומילר אף פרש מהדירקטוריון.

"לויד מילר הוא איש קצת מסתורי, עם בעיות תקשורת והרבה כסף", כך אמר אתמול ל"כלכליסט" גורם בשוק אשר נתקל בפעילותו העסקית. "הוא מחפש חברות בבעיות, בייחוד כאלה ששווי השוק שלהן נמוך מקופת המזומנים שלהן. יש לו ראש פיננסי ממולח, אם כי מעט משונה. לפעמים יש לו רעיונות טובים ולפעמים רעיונות מטורפים".

 

הגורם תיאר את שיטתו של מילר: "הוא קונה מניות, ואם החברה לא מתקדמת לשביעות רצונו, הוא יודע לעשות צרות. למשל, הוא מתמנה לחבר במועצת המנהלים ואז מתחיל להיות אגרסיבי. אם הוא מאמין שזה ישרת את המטרה שלו, הוא מתחיל ללחוץ לפרק את החברה או למכור אותה. לא מדובר ב'חיה רעה' שבאה לעשות מהומות, אבל מדובר באיש ללא סנטימנטים לחברה. מה שמעניין אותו זה ההשקעה שלו".

 

מילר, המחלק את זמנו בין פלורידה וקליפורניה, התנהל באופן דומה גם כשהחזיק בחברת האינטרנט האמריקאית סטאמפסקום, ביצרנית הגומי וולקן אינטרנשיונל ובחברת סינרג'י בראנד, המשווקת מוצרי צריכה.

 

בשנה האחרונה צנח שווי השוק של מאינד ב־67%, וכיום היא נסחרת בשווי של 13 מיליון דולר בלבד. בשנת 2008 הסתכמו הכנסותיה ב־19.5 מיליון דולר, ולהבדיל מחברות ישראליות אחרות באותו סדר גודל, מאינד הצליחה לייצר תזרים מזומנים חיובי לאורך כל השנה. בקופתה נמצאים כעת 9.5 מיליון דולר, ואולם היא נמצאת בהליך בוררות מול הבנק השוויצרי קרדי סוויס אשר מכר לה איגרות חוב מסוג ARS. אם תזכה מאינד בבוררות, תגדל קופת המזומנים שלה בכ־18 מיליון דולר.

 

בעקבות הפרסום על הגדלת אחזקותיו של מילר ביקשו אתמול במאינד להרגיע. "לויד מילר הודיע כי ההשקעה שלו היא פיננסית בלבד", כך אמרה אתמול ל"כלכליסט" מוניקה אייזינגר, מנכ"לית ומייסדת מאינד.

 

את לא פוחדת שהוא יעשה לך בעיות?

"אין לי חשש כזה. האינטרס שלנו הוא זהה: מקסום הערך לבעלי המניות".

 

אבל את המייסדת, ויש לך חזון בנוגע לחברה, ואילו הוא מתעניין רק ברווח. יכול להיות שהוא ידחוף למיזוג בתנאים שלא יהיו מקובלים עלייך?

הוא אינו יכול לעשות הרבה. יש לנו דירקטוריון מדורג, אשר מאפשר להחליף רק דירקטור אחד בכל שנה. חוץ מזה, צריך לזכור שיש לו בסך הכל 9% מהמניות. בפארמוס הוא חולל מהומות עם אחזקה של 9.5%.

 

"ההבדל הוא שבפארמוס הוא הצהיר שהוא הולך להיות מעורב. חוץ מזה, הוא שכנע את המנכ"ל שיש לו ערך, ולכן הוא מונה לדירקטוריון. אולי הוא יצליח לשכנע גם אותי, אבל בינתיים לא דיברנו. כשהייתי בפלורידה וביקשתי להיפגש איתו, הברוקר שלו מסר שהוא לא מעונין להיפגש כי מדובר בהשקעה פיננסית בלבד".

 

את תגובתו של מילר אי אפשר היה להשיג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x