$
שוק ההון

בלעדי: גאידמק העביר 30 מיליון שקל לקופת אוסיף

הלחץ שהפעיל הדירקטוריון עזר: מיופה כוחו של גאידמק, עו"ד יוסי שגב, צפוי להעביר סכום דומה גם היום לאחר שדירקטוריון אוסיף דרש להשיב לחברה סכום כולל של 30 מיליון דולר שניתן לגאידמק במסגרת עסקת בעלי עניין

גולן חזני 07:0522.09.08

עו"ד יוסי שגב, האיש החזק בקבוצת ארקדי גאידמק, העביר אתמול 30 מיליון שקל לקופת אוסיף - כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בחלק ממקדמה בסכום של 30 מיליון דולר שקיבל גאידמק בעסקת וונוקובו, למכירת 10 קרקעות מחברה פרטית של גאידמק לחברת אוסיף הציבורית שבשליטתו.

 

על פי ההערכות,

צפוי שגב להעביר סכום דומה גם היום ובהמשך השבוע לפרוע את מלוא החוב, אם כי הוא עדיין דורש מסמך מהדירקטוריון שיקבע מפורשות כי המקדמה תישאר בידי גאידמק אם העסקה תושלם בסופו של דבר.

 

אתמול שוחח שגב עם מחלקת האשראי של בנק לאומי, בעקבות האיום ששיגר לאומי לגאידמק בשבוע שעבר לפיו הוא רואה בהפרת ההסכם לרכישת הקרקעות במוסקבה הפרה של ההתחייבויות כלפיו. במסגרת שיחה זו הבהיר שגב כי גאידמק מוכן להחזיר את המקדמה, ולכן אין שום יסוד לחשש. במקביל הבהיר שגב לבנק כי אין לו כוונה למכור את אוסיף. "החברה הזו שווה גם היום את המחיר שגאידמק שילם עבורה", אמר.

 

שגב מתכוון לפנות לארנסט אנד יאנג, שביצעו הערכת שווי לקרקע בוונוקובו לפני שנה, ולבקש הערכה מחודשת כדי לבדוק אם שווי הקרקע אכן הוכפל, כפי שטוענים בעלי מניות אוסיף.

 

מדוע, בעצם, התעוררה המחלוקת בין אוסיף לבין גאידמק? על פי ההסכם בין הצדדים, 30 מיליון הדולרים היו אמורים לשהות בפיקדון שיופשר רק לאחר שיועברו לאוסיף כל האישורים הרגולטוריים הנדרשים להעברת הקרקעות על שמה. אלא שבהחלטת דירקטוריון שנחשפה ב"כלכליסט", הפך הפיקדון למקדמה והכסף הועבר לגאידמק מבלי שהתקבלו כל האישורים על העברת הבעלות. בתגובה דורשת אוסיף את הפיקדון בחזרה.

 

שגב, שמונה כמיופה הכוח של גאידמק בחברות הציבוריות שבשליטתו, הודיע ביום חמישי שקיבל הוראה מגאידמק להעביר לאוסיף 30 מיליון דולר מחשבון הנאמנות שלו שבידי שגב. שגב התנה זאת בחתימת הסכם בין החברה לבין גאידמק, שיגדיר מה יעלה בגורל הכספים במקרה של ביטול העסקה או במקרה של החלטה לקיימה. ל"כלכליסט" נודע כי בישיבה ביום חמישי האחרון דרש דירקטוריון אוסיף מנציגו של גאידמק לשלם את הסכום ללא תנאים.

 

עסקת בעלי העניין של גאידמק בחברת אוסיף עברה טלטלות רבות עד היום. היא החלה ביוני 2007, אז חתמה אוסיף על הסכם לרכישת 870 דונם מקרקעין בוונוקובו, הנמצאת במרחק של כ־35 ק"מ ממרכז מוסקבה. באוקטובר התברר שהבעלים של הקרקע היא חברת סטרוילידר (Stroylider) שבשליטת גאידמק. גאידמק רכש את הקרקע תמורת 25 מיליון דולר באפריל 2007, ומכר אותה לאוסיף ב־100 מיליון דולר עוד באותה שנה.

 

העסקה עוררה ביקורת חריפה בקרב המשקיעים, אך אושרה באסיפה הכללית. עם זאת, לאחר שהאסיפה הגדירה את תשלום 30 מיליון הדולרים הראשונים כפיקדון שגאידמק יוכל למשוך רק עם קבלת כל האישורים, החליט דירקטוריון אוסיף ב־18 באפריל להגדיר את הסכום כמקדמה ואפשר לגאידמק למשוך אותו.

 

בישיבת בעלי איגרות החוב של אוסיף העמידו גופים מוסדיים אולטימטום לחברה, לפיו עליה לדרוש את החזר המקדמה. אוסיף פנתה לגאידמק ודרשה את הכסף עד יום שלישי שעבר, אבל גאידמק סירב להחזיר את הכסף והתנה זאת בביטול העסקה.

 

עמדה זו שונתה ביום חמישי האחרון במכתב של שגב, אולם הדירקטוריון לא הסכים לקבלה. הגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח של אוסיף אינם מוכנים להתפשר ודורשים החזר מיידי של המקדמה, אחרת ידרשו פירעון מיידי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x