$
המלצות ואזהרות

לידר שוקי הון: שוק האג"ח יושפע לחיוב מירידת תשואות בארה"ב

בסקירת שוק של לידר שוקי הון מביעים אופטימיות ומאמינים בעמדה של נגיד בנק ישראל

כלכליסט 11:3111.05.08

נגיד בנק ישראל סטנלי פישר לא זוכה בימים אלו להרבה תמיכה מצד שוק ההון. הורדות הריבית לצד צפי לאינפלציה גבוהה בשנה הקרובה זכו לביקורת נוקבת מצד כלכלנים, אך סקירת שוק של לידר שוקי הון דווקא תומכת בפישר ובצעדיו. הנה הסקירה:

 

"מדיניות פיסקאלית: באפריל הסתמן עודף תקציבי

קטן וגידול מתון בגביית מסים. האוצר לא צופה בעיות בעמידה ביעד הגירעון השנה. שוק האג"ח מוטרד יותר לגבי ההשלכות של אי יציבות פוליטית על תקציב 2009. ממשלה חלשה תחת ליבני תתקשה להעביר את התקציב במתכונת סבירה. מנגד, הקדמת הבחירות וציפייה לניצחונו של ביבי עשויה להתקבל בחיוב.

 

מדיניות מוניטארית: בשבוע האחרון השקל תוסף ב- 1.1% מול הדולר ופוחת ב- 0.3% מול היורו על רקע החלשות הדולר בעולם לעומת רמתו לפני שבוע. לא ברור איך אי יציבות פוליטית תשפיע על השקל. רוב החזאים מעדכנים את תחזית האינפלציה לחודשיים הקרובים כלפי מעלה.

 

מגמת הריביות בארה"ב: מסתמן שיפור בגירעון המסחרי בשל ירידה חדה ביבוא מוצרי צריכה, נתון אשר תומך בחולשה בביקושים של משקי הבית. מחירי הנפט המריאו ל- 126$ דולר לחבית, נתון אשר פגע בשוק המניות וגרם להעדפה של שוק האג"ח (flight to safety). התשואות ל- 10 שנים ירדו ל- 3.77%.

 

אינדיקטורים כלכליים בישראל: השכר הממוצע במשק נמצא במגמת עלייה (4.4% ב- 12 החודשים האחרונים), מגמה אשר עלולה להדאיג את פישר ולהיות גורם חשוב בקביעת המדיניות המוניטרית.

מסקנות

 

שוק ההון ולא מעט חזאים במשק לא קונים את תרחיש פישר וצופים אינפלציה גבוהה שנה קדימה והעלאת ריבית ניכרת. שוק האג"ח צופה אינפלציה של 4.5% שנה קדימה ו- 3.5% לשנה עד 4 שנים קדימה. קיימת עדיפות לשחר הבינוני.

 

לפי תרחיש פישר (ושלנו), כלכלת ישראל תואט במחצית השנייה של השנה על רקע האטה בעולם ושקל חזק. אם כן, האינפלציה תתמתן (החל מרבעון ג') והאפיקים השקליים בהחלט עדיפים, הארוכים בפרט.

 בטווח הקצר, השוק חושש ממדדים גבוהים באפריל ומאי ומהמשך עלייה במחירי הסחורות ומתבצר בצמודים הקצרים. התשואות הקצרות שליליות ואין אטרקטיביות בהן. גם בתסריט של המשך אינפלציה גבוהה, בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית הריאלית במשק, ובכך לפגוע באפיקים הצמודים הקצרים.

 

בהסתכלות שנה קדימה השקל צפוי להיחלש (מול סל המטבעות) על רקע גירעון קטן בחשבון השוטף ותוכנית ההתערבות של בנק ישראל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x