$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

תנובה: הבעלים משכו דיבידנד, העובדים לא יקבלו בונוס

ההנהלה החליטה לא לחלק השנה את הבונוסים השנתיים לעובדים עבור 2015 למרות שבנובמבר אשתקד החליט דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל לבעלי המניות

נורית קדוש 07:1514.07.16

ההרעה בתוצאות תנובה, כפי שבאה לידי ביטוי בירידה במכירות ובנתח השוק הכספי של החברה, משפיעה על עובדי הקונצרן. ל"כלכליסט" נודע כי הנהלת החברת החליטה לא לחלק השנה את הבונוסים השנתיים לעובדים עבור תוצאות 2015 - שאמורים היו להסתכם בהיקף מוערך של עשרות מיליוני שקלים - וזאת אף שבנובמבר 2015 החליט דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד בהיקף של 200 מיליון שקל לבעלי המניות.

 

תאגיד ברייט פוד הסיני ששולט בחברה קיבל 76.3% מהסכום, בהתאם לאחזקותיו בתנובה, וביתר הסכום התחלקו ארגוני הקניות של הקיבוצים שמחזיקים יחדיו ביתר מניות תנובה (23.7%). למעט 2011, אז פרצה מחאת הקוטג' ורווחיות החברה נפגעה, זאת השנה הראשונה שבה לא מחולק בונוס לעובדים.

 

הפגנה נגד מכירת תנובה לברייט פוד הסינית (ארכיון) הפגנה נגד מכירת תנובה לברייט פוד הסינית (ארכיון) צילום: אוראל כהן

 

ההחלטה על ביטול הבונוס עוררה אכזבה בקרב העובדים שציפו לו, בעיקר על רקע טענת גורמים בארגון שלפיה החברה עמדה ב־100% מיעד הרווח הנקי שאושר על ידי חברי הדירקטוריון של תנובה.

 

ההחלטה על ביטול הבונוס נומקה בכך שיש לחסוך את הסכום לטובת יציבות החברה שעוברת שינויים ארגוניים משמעותיים. בחודש מרץ האחרון הודיעה הנהלת החברה על תוכנית התייעלות במסגרתה יאוחדו חטיבות ו־500 עובדים מ־6,000 עובדי החברה יפוטרו בתקופה שתתפרס על פני שנתיים.

 

בעשור החולף קיבלו עובדי תנובה שני בונוסים חריגים בנוסף לבונוסים השנתיים. הבונוסים החריגים ניתנו בשל מכירת החברה - פעם אחת לאייפקס ופעם אחת לברייט פוד.

 

לפני שנה העובדים קיבלו מענקים בהיקף של 220 מיליון שקל בעקבות מכירת החברה לברייט פוד על ידי קרן אייפקס. 3,000 עובדי החברה שכלולים בהסכם הקיבוצי קיבלו 137 מיליון שקל. המנהלים הבכירים קיבלו 37 מיליון שקל, שמתוכם קיבל אייל מליס, אז המשנה למנכ"ל והיום מנכ"ל החברה, 4 מיליון שקל.

 

שמונה שנים קודם לכן קיבלו 4,500 עובדי החברה בונוסים בהיקף של כ־30 מיליון דולר בעקבות השלמת העברת השליטה לקרן אייפקס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x