$
פרסום ושיווק

התקבל חלקית ערעור יפאורה וטמפו על הקנס על אי עמידה ביעדי האיסוף

הקנס שהוטל על החברה היה 12.9 מיליון שקל. ביהמ"ש צמצםאת היקף החריגה מיעד האיסוף השנתי באופן שמפחית את העיצום הכספי.הקנס של טמפו הופחת מ-6.7 לכ-2.3 מיליון שקל. לפני שנתיים וחצי נקנסו חברות המשקאות ב-48 מיליון שקל, בשל אי עמידה ביעדי מיחזור בקבוקים

נורית קדוש 17:0810.11.20

שנתיים וחצי אחרי שהוטל על חברות המשקאות לשלם קנס בגובה 48 מיליון שקל, בשל אי עמידה ביעדי מיחזור בקבוקים, התקבלו חלק מהערעורים שהגישו החברות.

 

 

 

הערעור שהגישה חברת יפאורה לבית המשפט השלום בירושלים על הקנס בגובה 12.9 מיליון שקל, התקבל חלקית, כך שהיקף החריגה מיעד האיסוף השנתי צומצם באופן שמפחית את העיצום הכספי הנקבע כתלות במידת החריגה מהיעד.

 

גם הערעור על העיצום הכספי בגובה 6.7 מיליון שקל שהוטל על טמפו, התקבל בחלקו ועל בסיס תחשיב עצמאי שערכה החברה, הוא צפוי לעמוד על כ-2.3 מיליון שקל.

בקבוקי שוופס של יפאורה בקבוקי שוופס של יפאורה

 

מנגד, נדחו טענות אחרות בערעור באופן שמותיר את הקביעה כי בשנת 2016 לא הושגו יעד האיסוף השנתי ויעד המחזור השנתי.

 

בהתאם לפסק הדין, תחשיב סכום העיצום יערך מחדש על ידי הממונה. מתחשיבים עצמאיים שביצעה, עולה כי העיצום הכספי של החברה עשוי להיות מופחת בשיעור של כ-62% מגובה העיצום הכספי המקורי. יפאורה ויתר היצרנים והיבואנים בוחנים את צעדיהם בנוגע לערעור.

 

סודה טמפו סודה טמפו

 

למרות אי העמידה ביעדי איסוף מיכלי המשקה הגדולים, החליט השר להגנת הסביבה לשעבר זאב אלקין שלא להרחיב את חוק הפקדון ולהסתפק בקנס על חברות המשקאות. אי העמידה ביעדי האיסוף נחשפה בממצאי דו"ח ועדת בדיקה חיצוני העלו כי בניגוד לדיווח שהעביר לפיו אסף 60.4% ממיכלי המשקה הגדולים, בפועל אסף תאגיד המיחזור אל"ה שבבעלות חברות המשקאות הגדולות ובראשן החברה המרכזית (קוקה קולה ישראל), רק 44% מהבקבוקים הגדולים (1.5 ליטר ומעלה). מדובר בכמות הפחותה ב- 27% מהדיווח שהעביר.

 

בתוך כך, בחודש שעבר, החליטה השרה להגנת הסביבה להרחיב את חוק הפיקדון, כך שיחול גם על מיכלי המשקה הגדולים. יחד עם זאת, דחתה השרה את מועד כניסת החוק בשנה, על רקע הקושי של הרשתות להתמודד עם איסוף המיכלים בשל משבר הקורונה. אתמול, עתר איגוד רשתות המזון בלשכת המסחר לבגץ, נגד החלטת השרה.

x