$
פרסום ושיווק

הזחל הרעב: יזם ישראלי טוען כי צעצוע הזחל של פישר פרייס הוא פרי המצאתו

היזם והממציא יהודה בינדר טוען כי הגה לפני כעשור את הצעצוע המודולרי וכי הוא נרשם כפטנט שלו בארה”ב ובמקומות נוספים בעולם. עוד אמר כי הציג את הצעצוע בפני החברה והיא טענה כי איננה מעוניינת

זוהר שחר לוי 06:4322.05.18

היזם והממציא הישראלי יהודה בינדר טוען בתביעה שהגיש נגד חברת הצעצועים הגדולה פישר פרייס כי צעצוע שהיא מייצרת ומשווקת בשם זחל מתוכנת (code-a-pillar) מבוסס למעשה על המצאה שלו שהוא הציע לחברה לפני כמה שנים, אך זו דחתה אותו. התביעה הוגשה לאחרונה בדלאוור שבארה”ב, ומדובר בשלב הזה בתביעה הצהרתית בלבד ולא בתביעה לפיצוי כספי.

היזם טוען בתביעתו כי את הצעצוע המודולרי הוא הגה לפני כעשור, וכי הוא נרשם כפטנט שלו בארה”ב ובמקומות נוספים בעולם. הצעצוע עצמו מורכב מכמה חלקים שיכולים להתחבר זה לזה בתצורות שונות, כשכל תצורה קובעת אופן פעולה מסוים לצעצוע. בניגוד לצעצועים אחרים, החלקים השונים בצעצוע מחוברים זה לזה בחיבור חשמלי בנוסף להצמדה המכנית. על שמו של בינדר, שהיה בעבר אחראי צוות פיתוח באינדיגו ובין מקימי אורכית תקשורת, רשומים מעל ל־160 פטנטים מאושרים בארה”ב ומעל 300 בעולם כולו. לפי תביעתו, ב־2010 הוא נפגש בניו יורק עם מי שהיה אז סגן נשיא חטיבת קשרי ממציאים של פישר פרייס והציג בפניו את האב־הטיפוס שיצר.

 

הזחל של פישר פרייס. טענה להפרת פטנט הזחל של פישר פרייס. טענה להפרת פטנט

 

אז, לטענתו, הודיע לו נציג החברה כי הם אינם מעוניינים בהמצאה. אולם לדבריו, ב־2016, בתערוכת החדשנות CES בלאס וגאס, הציגה החברה צעצוע שמורכב גם הוא מחלקים מודולריים שמתחברים לזה ב־USB כשאופן הפעלת הצעצוע משתנה על פי סדר החלקים. לפי כתב התביעה, במענה לפנייתו של בינדר בנוגע לגניבת הרעיון ולהפרת הפטנטים, פישר פרייס לא הכחישה את קיום הפגישה בין הצדדים ב־2010. פישר פרייס, טוען בינדר, מפרה לא פחות משישה פטנטים שונים, וניסיונות לדרוש ממנה להפסיק לשווק את המוצר לא עזרו. מפישר פרייס העולמית לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x