$
פרסום ושיווק

ביוניליוור בודקים: עובד פעל בזדון כדי שמשטח נגוע בסלמונלה יגיע לצרכנים

בסביבת ענקית מוצרי הצריכה מתקשים להסביר כיצד אחד ממאות משטחי אריזות הקורנפלקס שסומנו כנגועים מצא את דרכו אל מחוץ לשערי המפעל. אחת האפשרויות היתה שהמשטח נגנב ממחסני החברה, אולם תעודת המשלוח שלפיה המוצר סופק הורידה את האפשרות מהפרק

נורית קדוש ורוני זינגר 20:3906.08.16

השאלה הגדולה שמעסיקה את בכירי יוניליוור בימים אלו היא כיצד מצא את דרכו אחד ממאות משטחי אריזות קורנפלקס שסומנו כנגועים בסלמונלה אל מחוץ לשערי המפעל. לפי נתוני החברה, בבדיקות מערך בקרת האיכות נמצאו 154,320 אריזות קורנפלקס כנגועות בסלמונלה. כמות זו מתכנסת ל־643 משטחים שבכל אחד מהם 240 אריזות.

 

כל אחד מהמשטחים נעטף באריזת ניילון שעליה מודבקת מדבקת ברקוד שמסמנת את המוצרים שבו כלא תקינים. כיוון שהתהליכים במפעל ממוכנים וממוחשבים, המלגזה שמגיעה לאסוף את משטחי המוצרים לא יכולה עקרונית לאסוף משטח פגום, כיוון שמשיכת המשטח למלגזה מתאפשרת רק באמצעות קריאת הברקוד.

 

 

ביוניליוור התקשו להבין ולהסביר כיצד משטח אחד מתוך מאות שסומנו בברקוד מצא את דרכו לחנויות. אחת האפשרויות היתה שהמשטח נגנב ממחסני החברה. אולם תעודת המשלוח שלפיה המוצר סופק למרכז הלוגיסטי של שופרסל הורידה את האפשרות הזאת מהפרק. אפשרות נוספת שנבחנת היא שעובד החליף בזדון את הברקוד החסום בברקוד אחר, אולם נכון לכרגע עוד לא נמצא פתרון לתעלומה.

 

אלמלא היתה נותרת חצי קופסת דגנים בביתה של לקוחה ערנית שטרחה להתקשר ליוניליוור ולעדכן את החברה, ניתן להניח שביוניליוור לא היו יודעים על היעלמותו של המשטח. התנהלות החברה בשבוע וחצי האחרונים מטילה ספק בכך שהם היו מדווחים למשרד הבריאות גם אם היו מגלים במהלך השמדת המשטחים שחסר להם משטח.

 

כמו כן, הדיווחים שהתקבלו מצד קמעונאים לפיהם יש מחסור מתמשך במוצרים שהתגלו כמזוהמים, ובדליפקאן שלטענת החברה אינו מזוהם, מעלים ספק לגבי הטענה של יוניליוור לפיה האירוע הסתיים בתוך יממה. לפי החברה, מרגע שהתגלה הזיהום עצרו את פעילות קו הייצור למשך 24 שעות, ניקו אותו ורק לאחר מכן שבו לייצר בו. אלא שעצירה כה קצרה לא היתה אמורה ליצור מחסור מתמשך. זה רק אחר מסימני השאלה שיתכן כי בדיקת משרד הבריאות תספק לו תשובה.

 

הכנסת תקיים דיון על הפרשה

 

בתוך כך, הוועדה לביקורת המדינה תתכנס ביום שלישי הקרוב לדון במשבר הקורנפלקס, זאת לאחר שיו״ר הוועדה קארין אלהרר וח״כ איציק שמולי יזמו את הדיון. השניים קוראים כבר כעת למבקר המדינה להתערב בבדיקה שיקיים בנוגע להתנהלות משרד הבריאות לאורך המשבר.

 

שמולי הוא יו״ר שדולת הבטיחות בכנסת וביחד עם אלהרר כאמור יקיימו את הדיון זאת בעקבות המשבר המתמשך בחברת "יונילוור" וממצאי הסלמונלה, והפרטים החדשים המתגלים מדי יום. נמסר כי בדיון ידרשו חברי הכנסת אלהרר ושמולי את התערבותו של המבקר לבדוק את התנהלות משרד הבריאות בפרשה. לדיון יזומנו נציגי משרד הבריאות וכן נציגי יוניליוור שיתבקשו לענות על שאלות חברי הכנסת.

 

שמולי מסר כי "מעבר להתנהלות ההסתרה השערורייתית של יוניליוור שפשוט הימרה על בריאות הילדים, יש חובה לבדוק לאן נעלם משרד הבריאות ומדוע לקח לו שבוע להתעורר? במקום להקשיב לביקורת הוא הדף אותה והתייצב אוטומטית מאחורי החברה. משרד הבריאות חייב לעשות בדק בית רציני מאוד, איך קרה שהוא איבד שליטה על התהליך ולא היה לו מושג מה קורה גם כאשר המוצרים כבר דלפו לשוק והעמידו את בריאות הציבור בסכנה. מדיניות הדיווח העצמי שהגה המשרד פשטה את הרגל והעמידה את הציבור בסכנה. זו פשוט איוולת לצפות לדיווח שיהרוס לחברה את המוניטין במקרה כזה. השר ליצמן הוא שר מוערך ורציני ואני בטוח שיעשה זאת".

 

אלהרר מסרה "אסור למדינת ישראל לסמוך על הדיווח העצמי של החברות הפרטיות ותפקידו של משרד הבריאות לוודא ולפקח על הנעשה בקווי היצור. מחובתנו לוודא איך קרה שהמצב הזה נעלם מעיני משרד הבריאות מזה מעל שבוע, ושחברת יוניליוור מתרצת את הנעשה במפעלים ובחנויות בשלל תירוצים. זה לא מקובל ולא הגיוני שבריאות הציבור נתונה להחלטות עסקיות ושיווקיות של חברות ולכן עלינו לבחון מי כשל בתהליך הזה, היכן הפיקוח היסודי ואת מה צריך לתקן כדי שהדבר לא יחזור על עצמו. כיושבת ראש הוועדה לביקורת המדינה אני מתכוונת לבחון כיצד משרד הבריאות התעורר מאוחר וטיפל מאוחר מדי במקרה הזה, כשחבילות קורנפלקס לא תקין הגיעו כבר למדפים ולבתי האזרחים."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x