$
פרסום ושיווק

ערוץ 2 ו-10 נגד ועדת פילבר: "סכנה ממשית לשידור המסחרי בישראל"

הערוצים המסחריים הוציאו הודעה משותפת ובה הם מתקוממים נוכח מסקנות הביניים של הוועדה בראשה עומד מנכ"ל משרד התקשורת. הטענה העיקרית: הערוצים משקיעים מיליארדי שקלים ביצירות ישראליות בזמן שהמפרסמים מצמצים תקציבים בטלוויזיה וחברות הכבלים והלוויין נהנות מהתוכן בחינם

אלירן מלכי 17:3329.02.16

הערוצים המסחריים, ערוץ 2 וערוץ 10, הוציאו הודעה משותפת לתקשורת ובה ביקורת על מסקנות הביניים של ועדת פילבר להסדרת השידורים בראשה עומד מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר. הערוצים טוענים כי הוועדה לא התייחסה כלל לטענותיהם על כך ששוק הפרסום הצטמצם ואם המצב כיום, בו הם מחויבים להעביר את התכנים שלהם לחברות הכבלים והלוויין ללא עלות יימשך, שוק השידורים המסחריים עלול לקרוס.

 

הערוצים טוענים כי בעשור האחרון הם השקיעו כ-6 מיליארד שקל ביצירות מקור ישראלית והביאו למהפך באופי התוכן על המסך הישראלי – מלוח שידורי רכש ללוח שידורים המשובץ יצירות מקומיות. אך עם זאת, הערוצים מתלוננים כי מבחינת תוצאותיהם העסקיות הם מבינים כי אין הם יכולים להסתמך יותר אך ורק על שוק הפרסום הנמצא בירידה בהיקפיו בשנים האחרונות ומעבר תקציבי פרסום ממסך הטלוויזיה לפלטפורמות דיגיטליות שונות.

 

"הוועדה כמעט ואינה מתייחסת בהמלצות הביניים שלה לצרכי הערוצים המסחריים. ההמלצות לדה רגולציה הן בבחינת "מעט מדי ומאוחר מדי" (הוועדה המליצה להעביר המשדרים בזיכיון לרישיון ובמקביל לצמצם את כללי הרשות השנייה לצד דה רגולציה). לטענתם חלק מההמלצות כלל לא נדרש על ידי הערוצים המסחריים וחלקן איננו מעשי. למעשה, גם לא מדובר בהמלצות של ממש, שכן ההמלצה היא רק לבחון הקלות ולא לבצען לאלתר. מנגד, דווקא הפלטפורמות הרב-ערוציות, האיתנות והרווחיות, זכו להקלות ניכרות והטבות שאין להן כל בסיס – לא כלכלי ולא הגיוני", טענו הערוצים המסחריים בהודעתם והוסיפו: "כתוצאה מעיוות זה בהצגת השוק על שחקניו, כולל דו"ח הוועדה הצעות שיש בהן סכנה ממשית להמשך פעילותו של השידור המסחרי בישראלי. הרגולציה עדיין מציבה בפני שלוש החברות דרישות שהמודל הכלכלי של ההכנסות פשוט לא תומך בהן. כך לדוגמה בלעדיות הפרסום נמחקה כאשר הוועדה הכשירה תוכן שיווקי בכלל הפלטפורמות, שימשיכו לגבות במקביל דמי מנוי".

 

מתוך הודעת הערוצים המסחריים: "בלעדיות הפרסום נמחקה כאשר הוועדה הכשירה תוכן שיווקי בכלל הפלטפורמות, שימשיכו לגבות במקביל דמי מנוי" מתוך הודעת הערוצים המסחריים: "בלעדיות הפרסום נמחקה כאשר הוועדה הכשירה תוכן שיווקי בכלל הפלטפורמות, שימשיכו לגבות במקביל דמי מנוי"

 

עוגת הפרסום עומדת על כ-3.8 מיליארד שקל - 38% ממנה נמצא בטלוויזיה. לפי סיכומי שנת 2015, שביצעה מחלקת המחקר של חברת 'יפעת', יש ירידה קטנה של 2% בפרסום בטלוויזיה ביחס לשנת 2014, ובמקביל גידול של 25% בפרסום האינטרנטי. בערוצים המסחריים טוענים כי גודל שוק הפרסום בפועל קטן בכ-600 מיליון מהערכות שעליהן התבססו המודלים הכלכליים של ועדת פילבר ועל כן התמונה המשתקפת לועדה אינה נכונה. מעבר לכך, הערוצים המסחריים כועסים על כך שהפקות המקור שהם מממנים, משודרים ללא תשלום ב-yes ו-HOT. הערוצים אף טוענים כי השימוש ב'ממירים מתקדמים' של החברות המאפשרות להקליט תוכנית ולצפות בה מאוחר יותר, פוגע בערך הכלכלי של התוכנית, כלומר, צפייה בתכנים מוקלטים איננה נספרת כרייטינג ומשפיע באופן ישיר על הכנסות הערוצים. הערוצים המסחריים טוענים כי התעלמות הועדה מגורמים אלו מסכנת את המשך קיומם של הערוצים המסחריים בישראל. ממשרד התקשורת לא נמסרה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x