$
פרסום ושיווק

"אם המדינה לא תתחייב תאגיד השידור לא יקום"

משרד התקשורת אישר דחייה שלישית במספר בהקמת תאגיד השידור הציבורי ל־2017. משה שלונסקי, ממגבשי מתווה התאגיד: "בלי דחיפה ברמת הממשלה גם אז זה לא יקרה"

אלירן מלכי 08:2524.02.16

במשרד התקשורת מאשרים שבימים אלה הם מגבשים תיקון חקיקה שיאפשר לתאגיד השידור החדש שאמור לקום במקום רשות השידור להתחיל בשידור רק באפריל 2017, שנה לאחר התאריך המקורי. בכך נענה המשרד לקריאת מנכ"ל התאגיד החדש אלדד קובלנץ, שהסביר שתאגיד עדיין אינו מוכן להתחיל לשדר בתאריך היעד שהוקצב לו.

 

 

בשוק התקשורת רואים בצעד הזה של משרד התקשורת והמנכ"ל שלמה פילבר הוכחה להתנהלות "חלטוריסטית", שבה ממהרים לפזר הכרזות על רפורמה שבסוף מתגלה ככישלון. לפני כחודש שלח קובלנץ לפילבר מכתב שבו פירט את עמדת התאגיד בנוגע לתאריך הפתיחה שנקבע בחוק. לפי קובלנץ נדרשת תקופת הכנה של שנה לפחות כדי שיוכל לעלות לאוויר עם תוכן ראוי ולא עם שידורים חוזרים.

 

לדברי בכיר לשעבר בעולם התקשורת, "מראש היה ברור שמבחינה תפעולית החוק הזה מסובך ומורכב. שר התקשורת דאז גלעד ארדן מינה את ועדת לנדס (שהופקדה על גיבוש מתווה לתאגיד השידור הציבורי החדש – א"מ). הדו"ח של לנדס המליץ להקים את התאגיד החדש מאפס, אך התעלם לחלוטין מרשות השידור הקיימת. זה פגם יסודי. אף אחד לא חשב איך הדבר הזה אמור לקרות בפועל. חשבו שתוך שמונה חודשים הם יצליחו להקים את התאגיד מאפס. והנה – שנה אחרי תאריך היעד המקורי מסמנים את הנקודה הבאה, שנתיים ושמונה חודשים. וגם לא בטוח שזה יהיה היעד האחרון.  

אלדד קובלנץ, המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי אלדד קובלנץ, המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור הציבורי צילום: אוראל כהן

 

מפקד גלי צה"ל לשעבר וחבר ועדת לנדס משה שלונסקי אמר אתמול ל"כלכליסט": "אלוהים יעזור להם אם זה יהיה עוד שנה. מצד אחד רוצים שהטלוויזיה של הרשות תמשיך לשדר, ומצד שני לבנות את הטלוויזיה של התאגיד במקביל. לא יודע איך הם יעשו את זה. אם לא יהיה מישהו ברמה הממשלתית שידחוף את זה – זה לא יהיה גם בעוד שנה". שלונסקי מתרשם שיש יותר מדי דיבורים. "אם הם לא תהיה בנייה ומהר לא יהיה כלום. תקבעו עובדה. תבנו אולפנים. עד שהמדינה לא תראה מחויבות, התאגיד לא יקום. פשוט לבנות!".

 

"כל התהליך נמרח"

 

נציג האוצר בוועדת לנדס נאחז בדמות המקצועית שבראש הוועדה: "היה לנו את רם לנדס. הוא אמר שאם פותרים לתאגיד את החסמים זה יסתדר. הדברים לוקחים זמן. המינויים התעכבו. הוועדה התעכבה. העיקר שזה בסוף יקרה".

 

המטרה הראשונה של החוק, אומר גורם בכיר אחר בעולם התקשורת, "היתה להרחיק את השידור הציבורי כמה שיותר מפוליטיקאים. כיום נראה יותר ויותר שיש מעורבות יתר של פוליטיקאים. קח למשל את בחירת חברי המליאה של התאגיד. פוליטיקאים הרבה יותר מעורבים ממה שהיו אמורים להיות. הכל נמרח.

 

פילבר מזיז את הדברים מאחורי הקלעים בתיאום עם ראש הממשלה", אומר איש התקשורת הבכיר ומוסיף: "שנה זה המון זמן. האם בזמן הזה קובלנץ יצליח להרים את האופרציה? לגייס כוח אדם איכותי, לקבוע לוח שידורים לעוד שנה ולמצוא מקום לאולפנים בירושלים. מעבר לזה, חשוב להימנע בכל דרך מלהעביר את התחלואים של רשות השידור לתאגיד החדש".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x