$
פרסום ושיווק

משרד הכלכלה יקצר את הליך היצוא של תמרוקים לחו"ל: משלושה חודשים ל-20 דקות

בעקבות טענות תעשיינים ישראלים כי הרגולציה והסחבת בולמים יצוא מוצרי טואלטיקה לחו"ל, תעבור האחריות לנושא ממשרד הבריאות למשרד הכלכלה שיפשט את ההליך; תבוטל האגרה שנדרשו היצואנים לשלם

נורית קדוש 09:1923.02.16

בעקבות טענות תעשיינים ישראלים כי הרגולציה והסחבת בולמים יצוא מוצרי טואלטיקה לחו"ל, תעבור האחריות לנושא ממשרד הבריאות למשרד הכלכלה. ל"כלכליסט" נודע כי משרד הכלכלה יפשט את ההליך הרגולטורי של הפקת האישורים, כך שיהיה אפשר לייצא תמרוקים למדינות רבות בקלות רבה יותר.

 

ההליך החדש יפורסם השבוע כהוראת מנכ"ל, ובמסגרתה גם תבוטל האגרה שנדרשו היצואנים לשלם ויקוצר ההליך במידה ניכרת. עד כה ארך הטיפול בבקשות כשלושה חודשים, ובעקבות השינוי הוא יקוצר לכ־20 דקות. במשרד הכלכלה צופים כי תירשם הרחבה משמעותית של שוק יצוא התמרוקים. אישור מכירה חופשי לתמרוקים נדרש על ידי מדינות שונות כתנאי בסיסי למכירה, ולפיו על תמרוקים להיות מאושרים ונמכרים באופן חופשי במדינת ייצורם.

 

סניף של סבון של פעם באיטליה סניף של סבון של פעם באיטליה

 

"אנו פועלים לאתר ולטפל בחסמים המקשים על יכולת התחרות של היצואנים הישראלים בשווקים הזרים", אמר מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג. "תעשיית הקוסמטיקה הישראלית זוכה לביקושים יפים בעולם, אבל עסקאות רבות לא יוצאות לפועל וכושר התחרות נפגם בשל בירוקרטיה". בין יצואניות הקוסמטיקה והטואלטיקה הגדולות בישראל נמצאות שמן מרוקאי, סבון של פעם, לוריאל ישראל, מעבדות ים המלח ועוד. על פי הערכות משרד הכלכלה, היקף המכירות הכולל של יצרני התמרוקים בארץ עומד על כמיליארד דולר בשנה. המפעלים מעסיקים כ־7,000 עובדים ומייצאים בהיקף של כ־400 מיליון דולר בשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x