$
פרסום ושיווק

עוד לפני הדיון בכנסת: העורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל מתפטר

ויזנטל מתפטר על רקע התנגדותו לשינויים בתיקון לחוק וביניהם ההחלטה על פיטורי מאות עובדי רשות השידור מיידית. הוועדה המיוחדת של הכנסת תדון היום בתיקון

אופיר דור ואורנה יפת 07:3630.08.15

הוועדה המיוחדת של הכנסת בראשות ח"כ צחי הנגבי תדון היום (א') בתיקון לחוק השידור הציבורי. החוק דוחה את הסגירה של רשות השידור ואת ההקמה של תאגיד השידור הציבורי החדש שאמור לרשת את מקומה לסוף חודש מרץ 2016. עוד לפני הדיון העביר העורך הראשי של רשות השידור יונה ויזנטל הודעה על התפטרותו לכונס הנכסים הרשמי, המשמש כמפרק הרשות. התפטרותו של ויזנטל לא נכנסת לתוקף מיידית, והוא צפוי להישאר בתפקיד עד סוף אוקטובר.

 

ויזנטל מתפטר על רקע התנגדותו לשינויים הכלולים בתיקון לחוק וביניהם ההחלטה על פיטורי מאות מעובדי רשות השידור באופן מיידי. על פי החוק המקורי שעבר בכנסת בשנה שעברה, אמורים היו כל עובדי רשות השידור להיות מפוטרים רק עם הסגירה הסופית של רשות השידור.

 

ויזנטל מבין כי במצב הנוכחי לא ניתן יהיה להפעיל את רשות השידור בצורה ראויה. מלבד זאת, אין לו סיכוי למעשה לקבל את ניהול תאגיד השידור הציבורי החדש, שיוקם במקום הרשות, לאחר שהתיקון לחוק מרחיב את סמכויות המנכ"ל זמני אלדד קובלנץ ומאריך את כהונתו לשנה. ויזנטל הודיע שיתפטר עם אישור התיקון בכנסת אך כאמור הקדים את הודעתו.

  

פיטורים מיידיים של 500 עובדים

 

הסעיף בתיקון לחוק שהורה על פיטוריהם של כל 1,500 עובדי הרשות בוטל, אך לדרישת משרד האוצר נותר על כנו סעיף המחייב קיצוץ של 10 מיליון שקל בהוצאות השכר של הרשות. המשמעות היא פיטורים כמעט מיידיים של 500 עובדים.

 

הממשלה נחושה להעביר את התיקון לחוק בקריאה שנייה ושלישית כבר השבוע ולכן הדיון היום בוועדה צפוי להיות מרתוני במטרה להגיע להצבעה שתאשר את נוסח התיקון.

 

מאות מעובדי הרשות המשיכו במאבק נגד הפיטורים בסוף השבוע והגיעו מלווים במשפחותיהם לקבלת שבת בבנייני הרשות בתל אביב ובירושלים. במתקן בירושלים נותרו עובדים מבוצרים כל סוף השבוע. ביום שישי שעבר הודיע גם כונס הנכסים הרשמי פרופ' דוד האן המשמש מפרק רשות השידור כי התיקון לחוק בגרסה הנוכחית שלו יוביל להפסקה של שידורי הרדיו והטלוויזיה של הרשות החל מ־1 באוקטובר.

 

ח"כ צחי הנגבי. דחיית הקץ והתייעלות כפויה בחוק ח"כ צחי הנגבי. דחיית הקץ והתייעלות כפויה בחוק צילום: ארז חרודי, עושים צילום

 

לדברי האן, הסעיף הדורש קיצוץ של 10 מיליון שקל בהוצאות השכר אינו ישים כיוון שלא ניתן לבצע פיטורים של כ־500 עובדים בתוך חודש. לפי האן, השלמה של הליך התייעלות כזה דורשת ארבעה חודשים לפחות. המגעים בין ההסתדרות, אגודת העיתונאים ומשרדי התקשורת והאוצר בעניין התיקון לחוק רשות השידור הוקפאו לאחר שנציגי האוצר לא הגיעו לפגישות שנקבעו בימים רביעי וחמישי. ההערכה היא כי קיימת מחלוקת בין פקידי האוצר, שדוחפים לתהליכי התייעלות מהירים ברשות השידור כתנאי למימונה מכסף ציבורי, לבין שר האוצר משה כחלון שמעדיף להתרחק מנושא הפיטורים ולהשאיר אותו לטיפול אנשיו של שר התקשורת וראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

עובדי רשות השידור זוכים לתמיכה גם מוועד רשות שדות התעופה, שהודיע על השבתת הטיסות למשך שעתיים מ־10:00 עד 12:00 בבוקר לאות הזדהות, במקביל לדיוני הוועדה. עם זאת, בית הדין לעבודה הורה היום על צמצום השביתה לחצי שעה בלבד - בין 11:30 ל-12:00. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן איים כי אם לא תושג הסכמה לגבי רשות השידור, יורחבו השיבושים במגזר הציבורי. לדברי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, "ההסתדרות אינה מתנגדת לרפורמה, אלא להתנהגות חד־צדדית כוחנית שמבוססת על הצבת עובדות בשטח. הצעת החוק עלולה להוביל לסגירת רשות השידור ולפגיעה אנושה בשידור הציבורי בישראל תוך יצירת נורמה של פיטורים בחקיקה. אני קורא למקבלי ההחלטות לפעול בדרך של הסכמות לטובת המשק והציבור".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x