$
פרויקטים

עשו ואל תעשו בהשקעות

מיהם הסוחרים הגדולים בוולסטריט שפחות הכרתם ושכדאי ללמוד מהם? אלו חוקים כדאי שתטמיעו במסחר? ומהם הכלים שיעזרו לכם להיות סוחרים טובים יותר? מורה נבוכים למשקיע

בחסות קולמקס 15:3012.07.15
החלטתם להתחיל להשקיע בעצמכם. ללכת על השוק של הגדולים באמת, שהוא ללא ספק השוק האמריקאי – וולסטריט, כדאי שתתחילו לעקוב אחרי הגורואים להשקעות הגדולים בעולם שהמם רק ניתן ללמוד כי הם אלו שמצליחים להכות את השוק שנה אחר שנה. כדאי ללמוד מהם שיטות מסחר, ערכים וחוקי מסחר שהפנימו לעצמם כדי להצליח להניב מדי שנה תשואה מובטחת. להלן שמות של משקיעים פחות ממוכרים מוורן באפט שכדאי להעקוב אחריהם וללמוד מהם: רוברט אולשטיין, מומחה באיתור הונאות שהפך גורו השקעות, צ'אק רויס שנחשב מומחה בחברות קטנות, ג'ון גריפין, דיוויד דרמן, בילי מילר, ברוס ברקוביץ’, מוניש פאברי, סט’ קלרמן, רון ברון, מרטין וויטמן ועוד.

 

 

עשו ואל תעשו בהשקעות עשו ואל תעשו בהשקעות

 

מומחים אלו, פועלים בוולסטריט ויודעים לאתר הזדמנויות השקעה ואף מפרסמים אותם. הם בוחרים חברות איכותיות לתיקי ההשקעה שלהם והם מחויבים על פי חוקי הרשות לניירות ערך לפרסם את רשימת ההחזקות שלהם אחת לרבעון מה שיאפשר לכם לעקוב.

 

 קרא עוד :

ככה תחסכו בעמלות

 

איך לנהל את הכסף לבד?

 

מדריך ההנפקות המלא! הורד עכשיו

 

אבל מעבר לגורואים למיניהם להלן חוקים בסיסיים שעל כל סוחר להפנים:

 

1. ללמוד. הכלל הבסיסי הזה הוא קריטי. כל הזמן ללמוד. לקרוא חדשות, עיתונים (מדורים כלכליים ולא רק, כי השוק מושפע גם מתרחישים גיאופוליטיים, גם מאסונות טבע וגם ממאורעות ביטחוניים. אל תפסיקו להיות סקרנים ולקרוא אקטואליה.

 

2. שוב ללמוד. הפעם להתמקד בשוק ההון. להכיר את השווקים, לאתר חברות טובות ומבוססות. ללמוד לקרוא את הדוחות שלהם, אפילו לא בצורה מעמיקה אבל להבין את המושגים הבסיסים כמו רווח, תחזית רווח, הון עצמי, מכפילי, גודל חברה, שווי שוק. הכנסות ורווחים אם יש. כמה היא מפסידה ולמה היא מפסידה את מה שהפסידה. האם החברה מחלקת דיווידנד? היכן היא ממוקמת, מי המנכ"ל? להתחיל לנסות להבין מה זה אומר לנהל חברה ואיך העסק מתפתח.

 

3. היכן להשקיע. באיזה שוק להתמקד? ישראל, ארה"ב, אנגליה. לכל שוק המאפיינים שלו, הטרנדים שלו ושיטה שלו.

 

4. חשבון השקעות. להחליט באיזו דרך אתם רוצים להשקיע. האם דרך חשבון הבנק או חשבון השקעות בבנק השקעות שמאפשר ניהול השקעות עצמי או גם וגם. חשוב להחליט לגבי זה מכיוון שיש הבדלים בעמלות בין הבנקים השונים לבתי ההשקעות הקטנים. לאחר שהחלטתם רצוי ומשמעותי לבדוק עמלות. העמלות נוגסות ברווחים בצורה משמעותית. למשל בבנקים תשלמו עמלות גבוהות יחסית וגם דמי משמורת על הניירות שתרכשו. בבתי ההשקעות זה לא כך. אם החלטתם ללכת על בתי ההשקעות תבדקו עמלות ותעשו השוואת מחירים. גם כאן מדובר בפערים שעשויים להיות משמעותיים לאורך זמן. אגב בעניין זה כמו בשוק גם כאן ניתן להתמקח על עמלות ומחירים, גם עם הבנקים. הבנקים לא ירצו להפסיד אתכם כלקוחות לכן חשוב שתתמקחו ותשיגו את המחיר הטוב ביותר עבורכם.

 

5. טרנדים. פעמים רבות השוק מתמחר מניות בצורה לא ראציונלית בגלל טרנדים. משקיעים רבים נוהרים אחרי טרנדים דבר שמציף תשואת יתר על מניות. פעם זה טרנד בנקים, פעם ביומד, פעם אנרגיה נקיה, ופעם סייבר. אם בחרתם להצטרף לטרנד חשוב לדעת לצאת בזמן כי לעיתים טרנד יכול להשתנות בין לילה וכל התשואה שקיבלתם בזכות טרנד כזה או אחר תלך לאיבוד.

 

6. לדעת לממש. אחד החוקים הבסיסיים הוא לקבוע שיעורי רווח. אם אתם סוחרים יומיים חשוב לדעת לממש בזמן. לדעת לצאת בזמן. לקבוע יעדי תשואה וברגע שתגיעו אליה צמאו גם אם אותה מניה תמשיך לעלות.

 

7. ניתוח טכני. הניתוח הטכני מסייע פעמים רבות בהשקעות מרבית הסוחרים היומיים משתמשים בכלי זה בהצלחה. חשוב ללמוד אותו ולהבין אותו אם ברצונכם לעסוק במסחר יומי.

 

8. ניתוח פונדמנטלי. ניתוח זה מצטרך לניתוח הטכני ובעצם בוחן מניות לעומק באמצעות דוחות כספיים ונתונים חשבונאיים כמו גם מצב שוק, מתחרים וכדומה. כדאי ורצוי לשלב את הניתוח הפונדמנטלי עם הניתוח הטכני אם כי טכנאים רבים נמנעים מכך.

 

9. תיק השקעות ברמות סיכון שונות. כדאי ורצוי לחלק את תיק ההשקעות שלכם לרמות סיכון שונות. גם אם אתם סוחרים יומיים חובבי סיכון כדאי שתסחרו גם בניירות בעלי דירוג אשראי גבוה, כך שבמקרה של הסד תספגו פחות הפסדים. זאת ועוד רצוי שתחלקו את תיק ההשקעות שלכם ללונג, טווח בינוני וטווח קצר. זה יעזור לכם בהחלטות וכן ייתכן ויציל אתכם בעת משבר.

 

10. הגנות. תשתמשו בהגנות בתיק שלכם. זה ימנע הפסדים צורמים בעת משבר, שכן משברים בד"כ אינם צפוים.

 

"הכתבה באדיבות בית השקעות קולמקס"

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x