$
פרסום ושיווק

כפל הכובעים של נציג הקיבוצים בהבראת מגה

דירקטוריון אלון בראשות היו”ר עמית בן יצחק אישר תוכנית הבראה למגה למרות התנגדות הקיבוצים שהוא נציגם בדירקטוריון. במקביל בן יצחק הוא גם סגן יו”ר תנובה הספק הגדול של מגה

נורית קדוש 08:4509.06.15

ההחלטה שהתקבלה בשבוע שעבר בדירקטוריון אלון רבוע כחול בראשותו של עמית בן יצחק עשתה עם רשת מגה ההפסדית שבבעלות החברה חסד. בתום הדיון הודיע דוברו של שרגא בירן, המחזיק ב־53% מאלון רבוע כחול, כי "דירקטוריון אלון רבוע כחול דן בישיבתו בחלופות השונות לגבי עתיד מגה והנחה את דירקטוריון מגה לגבש תוכנית הבראה". לא מדובר היה בהחלטה פשוטה, נוכח המשבר העמוק והמתמשך הפוקד את רשת המזון השניה בגודלה.

 

 

הבראת החברה מחייבת הזרמת מאות מיליוני שקלים על ידי הבעלים שחלקם מתנגדים לצעד זה והיו מעדיפים למכור את הרשת ואף להביאה לפירוק. בראש הדירקטוריון שקיבל את ההחלטה על ההבראה עומד בן יצחק, יו"ר חברת ההחזקות של הקיבוצים והמושבים, שמונה לתפקיד לפני כחצי שנה. אותו בן יצחק מונה ימים ספורים קודם לכן לסגן יו"ר דירקטוריון בחברת תנובה, המהווה הספק הגדול ביותר של מגה.

 

 

גם בימים כתיקונם מדובר בחברות שיש להן השפעה מהותית אחת על השניה, אולם הסיטואציה הנוכחית אליה נקלעה מגה מעצימה את אותה השפעה ומעלה את השאלה האם היותו של בן יצחק דירקטור בתנובה המהווה הספק המרכזי למגה, יש בה להשפיע על החלטותיו כיו"ר אלון רבוע כחול המחזיקה במגה? ככל הידוע, בעוד בירן מבקש להבריא את מגה ולהימנע מפירוק, בארגוני הקיבוצים מתנגדים להזרמת הון למגה. במצב כזה, האם בן יצחק, נציגם של ארגוני הקיבוצים, יצביע בעד הליכה לפירוק מגה, או שישקול מה יהיו ההשלכות של צעד זה על תנובה?

 

משרדי תנובה בגלילות (ארכיון) משרדי תנובה בגלילות (ארכיון) צילום: צביקה טישלר

 

בדו"חותיה לסיכום שנת 2014 ציינה תנובה כי השוק המאורגן הכולל את שופרסל ומגה היווה ב־2014 21% ממכירותיה. עוד ציינה החברה כי אחת משתי הרשתות, ככל הנראה שופרסל, מהווה 12.8%, כך שניתן להעריך שמגה מהווה 8.2% ממכירות תנובה ונחשבת ללקוח משמעותי. בחודשים האחרונים העמיקו ההפסדים במגה ובוצעו שינויים פרסונליים מהותיים בחברת אלון, בראשם הדחת דודי ויסמן מתפקיד מנכ"ל אלון רבוע כחול. אלה עוררו חששות בקרב הספקים, אשר פעלו לצמצום החשיפה למגה באמצעות הפחתת מבצעים ודילול האספקה. בחברה המרכזית למשקאות אף דרשו בטחונות לצורך המשך אספקת סחורה לרשת וחדלו לספק למגה למשך כעמה ימים ועד שדרישתם נענתה. כשפרץ הסכסוך תפסו מוצרי תנובה ושטראוס את מקומם של מוצרי טרה והמצב נותר כך עד היום. כך, בעוד מרבית הספקים פועלים לצמצם את החשיפה למגה, תנובה המבוטחת בביטוח אשראי, אף מגדילה את החשיפה לרשת.

 

מבן יצחק נמסר: "עם מינויי לסגן יו"ר דירקטוריון תנובה התפטרתי מחברותי כדירקטור ברשת מגה והודעתי לדירקטוריון ריבוע כחול על מינויי ועל כך שאמנע מדיונים שיעסקו בנושאים הקשורים לתנובה. ריבוע כחול היא חברת אחזקות עם פורטפוליו מגוון ומשמעותי הכולל מספר רב של חברות בתחומים רבים ובהם ריבוע נדל"ן, דור אלון, דיינרס, נעמן, מגה וחברות נוספות. האתגרים העומדים בפני החברה הם רבים ומגוונים, ומשכך לא קיים ניגוד עניינים מובנה המונע ממני לשמש כדירקטור בריבוע כחול".

 

בעוד שרגא בירן מבקש להבריא את מגה ולהימנע מפירוק, בארגוני הקיבוצים מתנגדים להזרמת הון למגה. האם בן יצחק, נציגם של ארגוני הקיבוצים, יצביע בעד הליכה לפירוק הרשת או שישקול מה יהיו ההשלכות על תנובה?

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x