$
פרסום ושיווק

אלדד קובלנץ: "הקמת רשות השידור החדשה תיקח לפחות עוד שנה"

המנכ"ל הזמני של תאגיד השידור החדש הודיע לראשונה רשמית כי הוא לא יוקם עד התאריך הקבוע בחוק. הכנ"ר: "בסוף החודש הרשות הקיימת לא תוכל לעמוד במחויבויות הכספיות"

אופיר דור 12:1408.06.15

ועדת הכלכלה הקדישה את הדיון הראשון שלה בכנסת הנוכחית היום (ב') למשבר ברשות השידור. המנכ"ל הזמני של התאגיד הציבורי המתוכנן אלדד קובלנץ אמר בדיון כי "לפי הערכה שלי הקמת התאגיד החדש תיקח לפחות 15-12 חודשים, וגם זה רק עם כל המערכת תתגייס". כלומר, התאגיד החדש לא יקום ב-2015 ואולי גם לא ב-2016.

בינתיים, רשות השידור הקיימת קורסת פיננסית כיוון שהממשלה הקודמת והנוכחית מסרבות להוציא דרישות אגרת טלוויזיה מתחילת 2015. אגרת הטלוויזיה אמורה לממן את פעולת רשות השידור, עד לסגירתה והקמת התאגיד החדש. גם משרד האוצר אינו מעביר מימון לרשות השידור בחודשים האחרונים כדי לפצות על אי-גביית האגרה.

 

השר הממונה על השידור הציבורי כרגע הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו שכלל לא הגיע לדיון. גם מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, שנכנס לתפקידו אתמול, לא הגיע.

 

ההסכמה הכללית בוועדה היתה שתאגיד השידור לא יוקם עד לסוף ספטמבר, התאריך האחרון הקבוע בחוק.

 

אלדד קובלנץ אלדד קובלנץ צילום: אוראל כהן

 

ח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה, אמר כי "כשהשר גלעד ארדן הביא את חוק השידור הציבורי, הוא התכוון באמת להחיות אותה. הרצון והכוונה היתה ליצור רשות שידור חזקה. לצערי אני מרגיש יותר ממרומה. המצב כרגע שאין אפשרות שבעוד שלושה חודשים דרישות החוק יתממשו, יסתיים הפרק של הרשות הקיימת ותפתח הרשות הקיימת".

 

דוד האן, כונס הנכסים הראשי, המכהן כמפרק רשות השידור אמר כי "במשך 2014 רשות השידור היתה מאוזנת תזרימית באמצעות הכנסות מאגרת טלוויזיה ורדיו ופרסום. יצאנו ב-2014 עם מבצע גבייה שהיה מוצלח. הגענו לגיוס של 12%-13% מהחוב".

 

לדברי האן, "ב-2015 נפסקה ההכנסה המרכזית של הרשות מאגרת טלוויזיה וכרגע עד סוף החודש לרשות לא יהיה תזרים לעמידה בהתחייבויות שוטפות. בסוף החודש הגירעון יהיה 50 מיליון שקל בלי משכורות לחודש הבא".

 

משרד התקשורת וראש הממשלה יוצגו בדיון על ידי היועצת המשפטית במשרד התקשורת דנה נויפלד. "ראש הממשלה רוצה ללמוד את התמונה הכוללת ורק לפני שבועיים וחצי נכנס לתפקיד הממונה על השידור הציבורי. ראש הממשלה הטיל על מנכ"ל משרד התקשורת ללמוד את הנושא על כל היבטיו", אמרה נויפלד.

 

ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ), שהיה חבר בוועדה שחוקקה את חוק השידור הציבורי והצביע בעדו, אמר שהוא "חש מרומה. בפועל יידרשו לפחות שנתיים כדי ליישם את החוק ולהקים את תאגיד השידור החדש. אי אפשר להמשיך ולהחזיק את הרשות הקיימת במצב הזה".

 

"האגרה זה משהו שכבר לא ישוב. אף אחד לא יחזיר את זה"

 

אם תאגיד השידור החדש לא יקום עד סוף ספטמבר, נתניהו יצטרך לפנות לכנסת בבקשה לשנות את החוק.

 

כבל תקף את משרד האוצר, שהפסיק להעביר את המימון לרשות השידור אף שהחוק קובע מפורשות שהמשרד נדרש להשלים חוסרים כדי לאפשר את המשך השידורים הראוי. לדברי כבל, "האגרה זה משהו שכבר לא ישוב. אף אחד לא יחזיר את זה".

 

רכז התקשורת באגף תקציבים באוצר עופר מרגלית אמר כי "כשראינו שרשות השידור נמצאת במצב תזרימי קשה בסוף 2014 ובתחילת 2015, העברנו מקדמה והשלמה. כעת אנחנו מבינים שנדרש מימון קבע, צריכה להתקבל החלטת מדיניות על ידי שר האוצר ומנכ"ל משרד התקשורת".

היועצת המשפטית של הוועדה אתי בנדלר הבהירה כי לאוצר לא אמור להיות שיקול דעת בכיסוי הגרעון של רשות השידור, כיוון שהם מחויבים לכך בחוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x