$
פרסום ושיווק

בשל עיצומי הפרקליטים: המדינה לא הגישה תשובה לעתירה של ערוץ 10 נגד נתניהו

ערוץ 10 עתר נגד החלטת ראש הממשלה לקבוע דרישת חוב של 16.8 מיליון שקל על הארכות הזיכיון שקיבל. היום היה התאריך האחרון להגשת תשובת המדינה לעתירה

אופיר דור 15:2627.05.15

המדינה לא מגישה תשובה לעתירה של ערוץ 10 לבג"ץ בשל העיצומים הנמשכים של הפרקליטים בשירות המדינה. היום (ד') היה אמור להיות התאריך האחרון להגשת תשובה לעתירה אך במקום זה העבירה פרקליטות המדינה הודעה לבג"ץ ובה היא מעדכנת כי לא תוכל להגיש מסמך זה, ואף לא להגיש בקשה להארכת מועד הגשת תגובה. הדיון בעתירה של ערוץ 10 נקבע ליום רביעי בשבוע הבא.

ערוץ 10 עתר נגד החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו לקבוע דרישת חוב של 16.8 מיליון שקל בגין הארכות הזיכיון שניתנו לערוץ בשנים 2012-2015. נתניהו חתם על ההחלטה ביומו האחרון כשר האוצר, לפני השבעת הממשלה, ואימץ את חוות הדעת המחמירה של מנכ"ל הרשות השנייה שי באב"ד מדצמבר האחרון בנוגע לתשלום. אגף התקציבים במשרד האוצר המליץ לדרוש תשלום של פחות מ-5 מיליון שקל. למרות שחלפו כמעט שבועיים מאז החתימה על המסמך, הוא עדיין לא הגיע למשרדי הממשלה הרלבנטיים כמו האוצר והתקשורת או לרשות השנייה.

 

העתירה שהוגשה באמצעות עוה"ד יורם בונן וברק גליקמן ממשרד פישר בכר חן, מתמקדת בטענה כי ההחלטה התקבלה בהליך שכלל פגמים קשים וחמורים וללא שימוע כדין לערוץ. לפי העתירה, התנהלותו של נתניהו כשר האוצר היתה "התנהלות המאופיינת בברוטליות רגולטורית, בהתייחסות לזכות הטיעון של ישראל 10 כאסקופה נדרסת, שתוצאתה היא – כפי שיפורט – פגיעה קשה בערוץ 10, תוך סכנה מוחשית לעצם קיומו בטווח הזמן המיידי, לפלורליזם בשוק התקשורת ולחופש הביטוי".

 

מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי מנכ"ל ערוץ 10 יוסי ורשבסקי צילום: אוראל כהן

 

הערוץ טוען כי "במכתביו של היועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד יואל בריס, נמסר כי הוא מאפשר לערוץ 10 פרק זמן קצר, עד ה-17 במאי 2015, בכדי לגבש חוות דעת כלכלית מפורטת ולהציג את עמדתו בעניין. על פי הפרסומים בכלי התקשורת, ההחלטה ניתנה כבר ב-14 במאי, ביום השבת הממשלה, ועוד בטרם הגיע המועמד הקבוע במכתבו של עו"ד בריס".

 

החתימה של נתניהו היתה אחת הסיבות להחלטתה של קבוצת RGE של לן בלווטניק, אביב גלעדי ואודי רקאנטי לסגת מהעסקה לרכישת הערוץ. אלא שמאז הספיקה הקבוצה לחזור למשא ומתן מתקדם לגבי רכישת הערוץ.

 

במסגרת שביתת הפרקליטים הנמשכת כבר חודשים ארוכים הם אמנם כותבים תשובות לבתי המשפט אך אינם מגישים אותם בפועל. במקום זאת מעבירים הפרקליטים את התשובות לממונים עליהם. במקרים מסוימים כאשר מדובר בתיקים גדולים עם היקף כספי גבוה מגישה צמרת הפרקליטות בעצמה ישירות את התשובות לבית המשפט, אך במקרה הזה היא בחרה שלא לעשות כן.

 

ארגון הפרקליטים מוחה על הקמת נציבות הביקורת על התביעה וטוען כי הפרקליטים כפופים לביקורת יתר מצד ריבוי לא סביר של גופים. הפרקליטים ממשיכים להופיע בבית המשפט ולכן הדיון בעתירה אמור להתקיים במועדו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x