שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

מיכל אנסקי ורוביקון מקימים שוק בוטיק חדש

מיכל אנסקי לא מפחדת מפגיעה בשוק האיכרים, ותפתח בשותפות עם אמיר ברמלי ורועי חמד שוק מזון מקורה ברמת החייל בתל אביב. השוק החדש מצטרף לשניים שעתידים לקום ברוטשילד ובמתחם שרונה

אורנה יפת 08:3026.05.15

טרנד השווקים הקולינריים שמציפים את תל אביב ממשיך לתפוס תאוצה. ל"כלכליסט" נודע כי אשת הקולינריה מיכל אנסקי תפתח שוק מזון מקורה בשכונת רמת החייל בצפון תל אביב בשותפות עם קבוצת ההשקעות רוביקון ביזנס גרופ של אמיר ברמלי ורועי חמד, בעלה לשעבר, בעל משרד חמד אדריכלים ומיזמי שוק האיכרים בנמל תל אביב. השוק צפוי להיפתח בין אוקטובר לנובמבר 2015. קבוצת רוביקון שותפה עם אנסקי גם בהקמת השוק הכשר במנהטן שייפתח עד סוף השנה בהשקעה של 7 מיליון דולר.

 

 

בהקמת השוק החדש בתל אביב תשקיע קבוצת השותפים 10 מיליון שקל והוא ייקרא "שוק צפון". הוא ישתרע על פני 2,000 מ"ר ויוקם בקומת הקרקע של פרויקט CU, קומפלקס עסקים חדש שנבנה בפינת הרחובות ראול ולנברג והנחושת שנמצא בבעלות קבוצת תדהר וחברת סופרין. השטח שהשוק יוקם עליו בבעלות יבואנית הרכב סמל"ת. הפרויקט כולל ארבעה מגדלי משרדים בני 6–7 קומות, שדרה פנימית מעוצבת ובה שטחי מסחר ובילוי ומאות מקומות חניה. עד כה שווקו כ־36 אלף מ"ר של משרדים. בפרויקט כ־4,700 מ"ר של שטחי מסחר להשכרה, שכאמור על חלק מהם יוקם השוק.

 

שוק צפון יכלול 40 חנויות וברים של אוכל וחומרי גלם ו־500 מ"ר נוספים של מקומות ישיבה. בין היתר יוקמו בו סניפי אקספרס של מסעדות שף, חנות מזון אורגני, חנות אפייה, חנות טבע, דוכני פירות וירקות, חנות תה, חנות חלווה ומתוקים, חנות של שרי אנסקי, מכולת גבינות וחנות יין. השוק מתוכנן לפעול גם בלילה ולשלב הופעות מוזיקה. לדברי אנסקי, "המחירים שיציעו ברי האוכל בשוק צפון יהוו תחרות למסעדות שפועלות ברמת החייל. זה לא שוק לעשירים בלבד. התחלנו את השיווק שלו לפני חודש ימים ורשמנו תפוסה של 70%".

 

 

לאפשר לבעל העסק להרוויח

 

השוק החדש של אנסקי מתווסף לשני שוקי בוטיק שצפויים להיפתח בקרוב בתל אביב. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בעלי טיב טעם לשעבר קובי טרייביטש מקים שוק קולינרי בשדרות רוטשילד בשותפות אנשי העסקים מתחום הקמעונאות דובי שניידמן ושלומי גבאי. השוק, שצפוי להיפתח בסוף 2015 בהשקעה של כ־20 מיליון שקל מתחת למגדל מאייר, מתוכנן להיות מתחם מקורה ובו דוכני גורמה על 1,500 מ"ר. שוק נוסף שייפתח בשבועות הקרובים הוא שרונה מרקט, שמקימה גינדי החזקות, שהשקיעה כ־530 מיליון שקל בפרויקט אשר ירכז תחתיו מאה עסקים ודוכנים. שני אלה מצטרפים לשוק האיכרים הקיים של אנסקי וחמד, שפועל בנמל תל אביב על כ־700 מ"ר וכולל 27 חנויות, דוכנים ומסעדות.

 

בקבוצת רוביקון החליטו להיכנס לשותפות במיזם לאחר שבחנו את התשואה של שוק האיכרים בנמל, והבינו שבתוך שלוש שנים יוכלו להחזיר את ההשקעה הכספית. לדברי שמוליק קלמי, סמנכ"ל פיתוח עסקי, "החזון של שוק צפון מבוסס על החזון של השוק בנמל תל אביב. מדובר בתשואה של 30% על ההון בשנה, ונתונים אלה גורמים לנו לחשוב שאפשר לשכפל את ההצלחה של שוק הנמל גם לרמת החייל. ראינו את העסק והבנו את הפוטנציאל שלו, לכן החלטנו להשקיע בו".

 

תמיר בן שחר תמיר בן שחר

 

חמד אומר כי שכר הדירה בשוק צפון יהיה מאות שקלים למ"ר. "נגבה שכר דירה בסיסי או אחוזים מהמחזור. אני רוצה לאפשר לבעל העסק להרוויח גם בפדיון ריאלי, ואם הוא יצליח, נרצה ליהנות מההצלחה שלו והוא יוכל לשלם אחוזים מהמחזור".

 

השווקים צריכים לשדרג את עצמם

 

הטרנד הקולינרי הגיע אלינו מחו"ל, שם פועלים שוקי אוכל מפורסמים כמו לה בולקריה בברצלונה, נאשמרקט בווינה, סן מיגל במדריד, איטלי בניו יורק ומארהיינקה בברלין. בישראל פועלים 59 שווקים מסוגים שונים; הוותיקים מבוססים ברובם על חנויות ודוכני מזון אבל בחלקם נמכרים גם הלבשה והנעלה, מוצרי קוסמטיקה, ציוד לבית ועוד. לדברי תמיר בן שחר מצ'מנסקי בן שחר, ברוב השווקים בישראל דמי השכירות החודשיים הם 1,500–3,000 שקל לדוכן או חנות קטנה, וברובם קיימת בשנים האחרונות ירידה משמעותית בפדיונות.

 

ולמרות זאת, מגמת שוקי הבוטיק בצמיחה. "כאשר לקוח מבקש לקנות מוצרים מיוחדים או מחפש חוויית קנייה ואין לו זמן ללכת לחנות מוזלת גדולה, הוא הולך לשווקים ולחנויות מתמחות. השוק של היום הוא לא השוק של פעם. הוא יוצר ללקוח חוויית קנייה. שוק מחנה יהודה בירושלים או שוק האיכרים בנמל תל אביב כוללים הסעדה, מקומות בילוי ומזון ייחודי. בעולם התחרותי גם השווקים הבינו שהם צריכים להשתדרג", מסביר בן שחר.

וכאמור, לצד השדרוג של שווקים ציבוריים כמו מחנה יהודה, השוק באשקלון והשוק בבאר שבע קמים יותר ויותר שוקי בוטיק וקולינריה של יזמים פרטיים. "זו סגירת מעגל", אומר בן שחר. "התחלנו בקניות בשווקים, עברנו למכולות ומעדניות ולרשתות הדיסקאונט, והיום אנחנו חוזרים לשווקים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x