$
פרסום ושיווק

מנכ"ל שופרסל: "אנחנו שוקלים העלאת מחירים"

בשיחה עם כלכליסט לרגל השקת מותג החלב הפרטי של הרשת העריך המנכ"ל איציק אברכהן כי ייתכן והעלאת שכר המינימום ודרישת השקיפות בחוק המזון יובילו לעליית מחירים. מוצרי החלב החדשים יהיו זולים יותר מהמתחרים

נורית קדוש 08:0904.05.15

העלאת שכר המינימום וכניסת פרק השקיפות בחוק המזון בעוד שבועיים יובילו לגל עליות מחירים בענף המזון. בשיחה עם "כלכליסט" לרגל הרחבת המותג הפרטי לתחום החלב אמר איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל: "שופרסל מברכת על העלאת שכר המינימום ותיישם אותה. מקורות המימון לכיסוי העלאת שכר המינימום לעובדים יבואו משיפור הסכמים מסחריים ומהתייעלות ברשת. תמיד קיימת האופציה להעלאת מחירים ואנחנו שוקלים אותה".

 

בדבריו התייחס אברכהן לשאלה כיצד תוכל הרשת, שחתמה את השנה החולפת בהפסד, לממן את עליית שכר המינימום שאותה העריכה בתוספת של 55 מיליון שקל. אברכהן העביר באחרונה הודעה לספקים, ולפיה יעלה את עמלת הסדרנות ואת עמלת ההפצה ב־8% בשל העלייה בשכר המינימום. אלא שהדבר לא צפוי לכסות את התייקרות שכרם של עובדי הרשת שאינם קשורים להפצה וסדרנות, דוגמת קופאיות, מאבטחים ועוד.

 

מימין: צביקה ויליגר, איציק אברכהן, סמנכ"ל במחלבת קמפינה ההולנדית מיין הרינגסמה ויוסי ויליגר. בהמשך גם יוגורט מימין: צביקה ויליגר, איציק אברכהן, סמנכ"ל במחלבת קמפינה ההולנדית מיין הרינגסמה ויוסי ויליגר. בהמשך גם יוגורט צילום: אוראל כהן

 

הסמיכות שבין העלאת שכר המינימום בחודש שעבר לכניסת פרק השקיפות בחוק המזון - שמחייב את הקמעונאים לפרסם החל מעוד שבועיים את מחירי כל המוצרים בכל החנויות - גורמת לכך שעל הקמעונאים למהר להעלות מחירים בשבועיים הקרובים, שכן כל העלאה שתתבצע אחרי הפרסום תהיה חשופה לציבור. בהקשר זה אמר אברכהן: "יכול להיות שהקמעונאים יעשו מהלכים להעלאת מחירים ערב פרסום המאגר המקוון. בנינו תרחישי התנהלות, ונשקול את הנושא של העלאת מחירים בהתאם לתחרות שתתפתח ולנתונים שנלמד מהמאגר".

 


 

20% הפחתה במחירי מוצרי החלב

 

כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני כחודש, אתמול השיקה שופרסל תחת המותג הפרטי את מוצרי החלב בהשקעה של 3.5 מיליון שקל. אברכהן הציב לעצמו יעד להגיע לנתח שוק של 25%, גבוה מזה המחזיקה טרה, אך לא נקב בפרק הזמן שיידרש לכך. בניגוד לאופטימיות של אברכהן, קרא אורי קילשטיין, סמנכ"ל השיווק של שופרסל, לשולי שגב, מנכ"ל מחלבות רמת הגולן, ואמר לו: "אם הפרויקט הזה לא יצליח, לא יוכלו להגיד שלא ניסינו".

 

את היעד ינסה אברכהן להשיג באמצעות תמחור מוזל של המוצרים שברובם מצויים תחת הפיקוח על המחירים. מחיר קרטון חלב יעלה 5.4 שקלים, מחיר הנמוך ב־20% מהמחיר המפוקח שקבעה המדינה; גבינת אדם (מקבילה לעמק של תנובה) המיובאת על ידי וילי פוד ללא מכס תעלה 37.9 שקל לק"ג, 12.5% פחות ממחיר עמק בפיקוח; ומחיר הגבינה הצהובה הארוזה במדפים יהיה 11.9 שקל ל־200 גרם, לעומת 14–18 שקל הנגבים על ידי תנובה וטרה. בהמשך צפויה שופרסל להשיק גם יוגורט, גבינות שמנת, חלב בטעמים, חלב מועשר, משקאות סויה ומרגרינה.

 

 

"מהלך לא רציונאלי ושוחק את הרווחיות"

 

בענף המזון טענו כי מדובר במהלך מגלומני שאינו תואם את מצבה של שופרסל. "ההשקה מונעת מאגו ואינה רציונאלית", טוען גורם בענף. "במקום לשפר את המצב ולעבור מהפסד לרווח, שופרסל ממשיכה לשחוק את הרווחיות שלה עד דק".

 

כמו כן, אף שמדובר במוצרים בפיקוח, מאז כניסת טרה לתחרות זכו הרשתות לתוספת הנחה על מוצרים בפיקוח בגובה 6%–14% מהמחלבות. כך, מכירת כל קרטון חלב של המותג הפרטי תניב לא רק הכנסה ורווחיות פחותות, אלא גם אובדן הנחה שהיתה הרשת מקבלת אם היתה מוכרת חלב של תנובה או טרה. אברכהן דחה את הטענה: "נכון שאני צריך להשיא רווח לבעלי המניות, אבל אם לא יהיו לי לקוחות, לא יהיה לי מענה לבעלי המניות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x