$
פרסום ושיווק

בלעדי לכלכליסט

עמיר בירם ירכוש 20% מקניון רמות בירושלים

קרן JTLV, שבהובלת עמיר בירם, מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת חלקם של דני גרוסברד ואליעזר שוובר בקניון לפי שווי של 250 מיליון שקל. רמות הוא הקניון הרביעי שרוכש בירם בשנתיים האחרונות

אורנה יפת 06:5417.09.14
עמיר בירם ממשיך במסע הקניות שלו לרכישת קניונים. ל"כלכליסט" נודע כי הוא ירכוש 20% מקניון רמות בירושלים באמצעות קרן JTLV, שבהובלתו. הקרן מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת חלקה של חברת בית חדש, המחזיקה בחמישית ממניות הקניון, לפי שווי של 250 מיליון שקל.

 

הקניון, הממוקם בשכונת רמות בירושלים, מצוי בבעלות חברת הביטוח הפניקס, שמחזיקה ב־80% ממנו, וחברת בית חדש של היזמים החרדים דני גרוסברד ואליעזר שוובר, שמחזיקה ביתר מניותיו. על פי מתווה העסקה הצפוי, קרן JTLV תיכנס כשותפה לקניון ותהיה אחראית לניהולו. עסקת הרכישה צפויה להיחתם עד נובמבר הקרוב, ובתחילת אותו החודש תחל הקרן של בירם לנהל את הקניון בפועל.

 

עמיר בירם עמיר בירם ציום: עמית שעל

 

נחיתות מול המתחרים

 

קניון רמות כולל 16 אלף מ"ר שפרוסים על שתי קומות. שכר הדירה הממוצע בקניון הוא כ־150 שקל למ"ר, והפדיון החודשי הממוצע בו מגיע לכ־1,000 שקל למ"ר.

 

גרוסברד ושוובר, היזמים שעמדו מאחורי בניית הקניון, הכניסו במהלך תקופת הבנייה את חברת הפניקס כשותפה, כדי שזו תזרים כסף להקמה והפעלה שלו. לחברה שבבעלות השניים יש, פרט לבעלות על הקניון, זכויות בנייה להקמת קומה שלישית על שטח של 7,000 מ"ר וזכויות להקמת בניין מגורים שיכלול 250 יחידות דיור וייבנה מעל הקומה השלישית. השניים ניסו למכור להפניקס את זכויות הבנייה על הקומה הנוספת ללא הצלחה, וכעת עסקת המכירה מאפשרת להם לקבל תמורה גם על זכויות אלה.

 

 צילום: עמית שעל, יריב כץ, צפריר אביוב

 

למרות הבינוי המרשים של קניון רמות הוא סובל מנחיתות יחסית ומתקשה להתחרות בקניון מלחה של עזריאלי ובקניון ממילא בעיר. פרט לאלה פועלים בירושלים קניון הדר, שעבר לפני כשנה וחצי ממליסרון לידי חברת כלל ביטוח, וקניון הפסגה.

 

רמות הוא קניון בלב שכונה מעורבת של חרדים וחילוניים, שבשנים האחרונות הולכת ומתחרדת. המתח בין החרדים לחילונים בשכונה גרם לא פעם לעימותים, וכל אחד מהצדדים מבקש לשוות לקניון צביון התואם את ערכיו. בשנים האחרונות היו חילוקי הדעות, בין השאר, על המוזיקה בחנויות הקניון ועל לבוש המוכרות.

 

מלבד קהל הצרכנים ההטרוגני סובל הקניון מנחיתות מול המתחרים גם מבחינת המותגים הפועלים בו. מדובר בקניון שכונתי בעיקרו שמספק שירותים קהילתיים ויש בו סניפי בנקים וקופות חולים. הסניף של רשת מגה, ששטחו 6,000 מ"ר (יותר משליש משטחו של הקניון כולו), נחשב להפסדי, ולאחרונה מכרה אותו מגה לידי עמיקם בן צבי (לשעבר שותף ברשת מחסני להב - א"י), שצפוי להקים רשת חנויות דיסקאונט ורכש ממגה שמונה סניפים. ברמות פועלות רשתות עוגן כגון סופר־פארם, קסטרו ופוקס וכן חנויות ייעודיות לקהל הדתי, אך אין בו רשתות אופנה בינלאומיות וחנויות של זארה או גאפ, האהודות על הקהל החרדי.

 

קונה לא רק קניונים

 

קרן ההשקעות JTLV ביצעה לא מעט רכישות בשנים האחרונות. כך קנתה מידי מליסרון לפני שנה וחצי 10% מקניון רננים ברעננה ומקניון סביונים ביהוד לפי שווי של מיליארד שקל, וכך סיכמה על רכישת מלוא הבעלות בקניון סי מול באשדוד מכונס נכסים תמורת 180 מיליון שקל בעסקה שאמורה לקרום עור וגידים באוקטובר הקרוב.

 

בבעלות הקרן גם מרכז מסחרי בשכונת בורוכוב בגבעתיים, וביוני 2014 היא רכשה עם אריאל רוטר את מתחם יקב כרמל בראשון לציון ב־300 מיליון שקל. הקרן בונה גם מרכז מסחרי בגן יבנה, שצפוי להיפתח ב־2015.

 

מבית חדש נמסר בתגובה: "איננו נוהגים לנהל משאים ומתנים מעל גבי דפי העיתונות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x