$
פרסום ושיווק

דירקטור לשעבר בקו־אופ מבקש: "לחשוף חומר שמנכ"ל קו-אופ ישראל הסתיר"

מרק טל, לשעבר דירקטור בקו־אופ, טוען שקיימים מסמכים שיוכיחו שהמנכ"ל עופר פיינשטיין הסתיר מהדירקטוריון את הנסיבות שהובילו למינויו ולהדחת קודמו, ואף את העובדה שהוגשה נגדו תלונה לרשם האגודות. קו־אופ: הרשם בדק את הטענות ולא מצא בהן דבר

נורית קדוש 12:0526.01.14

בקשה לגילוי מסמכים שהגיש בשבוע שעבר לבית המשפט דירקטור לשעבר בקו־אופ ישראל חושפת טענות קשות על התנהלות מנכ"ל קו־אופ עו"ד עופר פיינשטיין. הדירקטור מרק טל טוען בפנייתו לבית המשפט המחוזי בתל אביב שנפלו פגמים במינויו של פיינשטיין למנכ"ל האגודה ושהוא פעל בחוסר שקיפות מול דירקטוריון האגודה.

הבקשה המקדמית נגד עו"ד פיינשטיין וקו־אופ ישראל, שהוגשה באמצעות עו"ד שלומי תורג'מן ועו"ד עומר גילרן ממשרד ש. תורג'מן, היא חלק מהליך רחב יותר לאישור תובענה נגזרת של 25 מיליון שקל שטל מתכוון להגיש. בבקשה הנוכחית מבקש טל לחשוף מסמכים הנוגעים להתנהלותו של פיינשטיין בעבר כיועץ המשפטי של האגודה, כמנהל מיוחד שלה ובהמשך כמנכ"ל החברה.

 

בין המסמכים הבולטים שהוא מבקש לחשוף: העתקי הדו"חות הכספיים של האגודה בעשור החולף, העתק תלושי השכר שהוצאו לפיינשטיין מאז 2003, פירוט נסיעותיו מיום שמונה למנהל המיוחד של החברה ועד היום ומסמכים הנוגעים לפיטוריו של המנכ"ל הקודם רמי מנדל. עוד מבקש טל לחשוף מסמכים הנוגעים לאי־הסדרים שהתגלו בעבר במחלקת הסחר של קו־אופ, והסכם סיום ההעסקה שהושג בין האגודה לבין סמנכ"ל הסחר דאז פיני שטרית.

 

"הסכם הפרישה הנדיב הוסתר מהדירקטוריון"

 

בבקשה נטען כי בתקופת כהונתו של המנכ"ל לשעבר מנדל שכרו לא אושר בידי הדירקטוריון, וזה כלל לא ידע מהו: "בהתאם לעמדת היועץ המשפטי דאז עו"ד פיינשטיין, המשמש כיום מנכ''ל החברה, הוסבר לחברי הדירקטוריון כי שכר המנכ"ל חוסה תחת הגנת הפרטיות", נטען בבקשה.

 

פיינשטיין. "טענותיו של טל מרק מוכרות לנו היטב" פיינשטיין. "טענותיו של טל מרק מוכרות לנו היטב" צילום: עטא עוויסאת

 

בפועל, טוען טל, השכר החודשי ששולם למנדל עמד על 200–100 אלף שקל ושולם לו במשך שמונה שנים. טל טוען עוד כי בדצמבר 2011 קבע פיינשטיין כי אין מנוס מפיטורי מנדל מתפקיד המנכ"ל, אך לא פירט בפני הדירקטוריון את העילות לפיטורים, ואף חתם עם מנדל על הסכם פרישה נדיב ששוויו מוערך בכמה מיליוני שקלים. הסכם הפרישה הזה לא הובא לאישור הדירקטוריון מעולם.

 

עוד טוען טל כי הדירקטוריון לא עודכן כנדרש בנושא אי־הסדרים שהתגלו בחברה ב־2011, וכי פיינשטיין, שכיהן באותה עת כיועץ המשפטי של האגודה, עדכן את הדירקטוריון על אי־הסדרים רק חודשיים לאחר שהתגלו תוך שציין כי הנושא מוצה, ושאין באפשרות הדירקטוריון לדון בהליך המשפטי. אי־הסדרים האמורים הובילו לפיטורי סמנכ"ל הסחר שטרית: "בעניין זה הועלתה דרישה בדירקטוריון שלא לסיים את העניין בדרך של תשלום פיצויים ופיטורים בהתעלם מהאירועים, ולבדוק את זכויות האגודה מול המעורבים", נטען בבקשה. "עניין זה לא נבדק ובפועל, לא זו בלבד שנגרמו לחברה נזקים חמורים, לרבות לשמה ולמוניטין שלה, החברה שילמה כספים רבים למעורבים, שייתכן שלא היו נדרשים אילו היתה נערכת בדיקה כיאות".

 

ביטוי לאי־העברת מידע מקיף לחברי הדירקטוריון והעמדתם בפני עובדה מוגמרת מצא טל גם בפרוטוקול ישיבת הדירקטוריון מאפריל 2011. בדיון שנערך באותו מועד ציין הדירקטור שרלי אמזלג ביחס לפיטוריו של שטרית מהחברה, שלא הובאו לידיעתו: "כשזה התגלה היו צריכים להזמין דחוף את הדירקטוריון ולדווח לנו. אנו יושבים על דברים שהם כמעט מוגמרים. זו התנהלות קלוקלת, בלשון עדינה... לוקחים מישהו, שמים עליו את התיק ולא בודקים לעומק. זה מסוג הדברים שדירקטוריון צריך לשבת ולדון בו, ומישהו מנושאי המשרה צריך לתת את הדין. אנחנו בגירעון של 10 מיליון שקל, ואני כדירקטור לא ידעתי בעצם שהחברה נמצאת בהפסד".

 

"מינויו של פינשטיין נעשה במחטף"

 

פרשת אי־הסדרים היא שהובילה למעשה למינויו של עו"ד פיינשטיין למנהל מיוחד לחברה ובהמשך למנכ"ל. לטענת טל, לרשם האגודות הגיע מכתב אנונימי שבו דווח על אי־סדרים כספיים באגודה, אך הדבר לא הובא לידיעת הדירקטוריון: "פניית הרשם הראשונית שמעולם לא הוצגה לדירקטוריון נותרה חסויה אצל פיינשטיין. הדירקטוריון אף לא עודכן לאחר תחילת השיחות, אלא לאחר שהושגה הסכמה בדבר מינויו של פיינשטיין למנהל מיוחד, הסכמה זו הושגה בין האחרון לבין רשם האגודות, אך האגודה לא היתה צד להסכמה זו ולא אישרה אותו גם בדיעבד".

 

טל טוען בהקשר זה שהצגת הדברים לאחר מעשה, לא אפשרה לדירקטוריון לשקול את עמדתו ולכן מינויו של עו"ד פיינשטיין נעשה ללא הסכמת האגודה ובמחטף. "מינוי זה בטל מעיקרו ובוודאי המשך כהונת עו"ד פיינשטיין כמנכ"ל".

 

מקו־אופ ישראל נמסר בתגובה: "התביעה טרם הגיעה לידינו. לאחר שתגיע נלמד אותה. טענותיו של טל מרק מוכרות לנו היטב ואף נבדקו בעבר על ידי רשם האגודות ולא נמצא בהן דבר".

 

פיני שטרית מסר בתגובה: "הסכם הפרישה שלי נחתם על ידי יו"ר הדירקטוריון צפניה רפאל. בנוגע לאי־הסדרים, יש בידי אישור מהפרקליטות שהתיק נגדי נסגר מחוסר אשמה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x