$
פרסום ושיווק

המדינה תשקיע 4.5 מיליון שקל בשנה בהפקות באמהרית

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה ראשונה את ההצעה לתיקון חוק התקשורת. ניצן חן, יו"ר מועצת הכבלים והלוויין: "היוזמה מוחקת עוול וחרפה של 20 שנה"

שלי פריצקר ותומר אביטל 17:1214.06.11

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אישרה היום (ג') לקריאה ראשונה את ההצעה לתיקון חוק התקשורת שהגישו חברי הכנסת יריב לוין וציון פיניאן ולפיה המדינה תשקיע מידי שנה 4.5 מיליון שקלים בהפקות מקומיות בשפה האמהרית.

 

הקצאת הכספים תהיה להפקות ולא שידורים,

על מנת שלא יקרה מצב שבו שהכסף יועבר לערוץ מסוים. את הסכום תקבל מועצת הכבלים והלוויין שתחלק אותו לצורך הפקות מקומיות, כאשר בין היתר תשקול המועצה בבואה לחלק את הכספים את התאמת השידורים לאחת או יותר מהמטרות הבאות: מתן אפשרות לבני הקהילה לבטא את רחשי הקהילה, תרבותם ומסורותיהם; הבלטת הישגיהם של בני הקהילה; הספקת מידע רלוונטי בכל הנוגע להתנהלות במציאות הישראלית; פריסת שעות שידור בשפה האמהרית ועוד

 

"כיום בישראל קיים ערוץ אחד בשפה האמהרית (ערוץ IET - ערוץ ישראלי אתיופי), שאינו מסוגל לשאת את עצמו מבחינה כלכלית", הסביר ח"כ לוין. הוא הסביר כי מדובר בקהל יעד בחתך סוציו-אקונומי נמוך, שאינו מהווה מוקד משיכה למפרסמים.

 

סמנכ"ל התוכן של ערוץ IET, אמנון רובינשטיין, הסביר בדיון כי היו ניסיונות לתת רצועות שידור לאתיופים, אבל הם נשכחו בדרך. "הערוץ שאני מייצג הוקם כפרויקט חברתי, מאחר ולא היה ערוץ ייעודי הוא הוקם כערוץ פרטי". הוא הסביר כי מתוך כ-18 אלף בתי אב בקהילה, 16 אלף מחוברים לערוץ ומשלמים עליו לכבלים וללוויין תוספת של 16 שקלים בחודש כדמי מנוי. רובינשטיין אמר כי רק חצי מההכנסות ממנויים מגיעות לערוץ, והן מהוות רק 20% מהכנסותיו. החצי השני מההכנסות ממנויים עובר לכבלים או ללוויין.

 

יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ניצן חן בירך על היוזמה ואמר כי "היא מוחקת עוול וחרפה של 20 שנה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x