$
משפט

הותר לפרסום: בנו של לב לבייב, זבולון, נעצר בפרשת הברחת היהלומים

ביהמ"ש האריך את מעצרו של זבולון לבייב עד יום ראשון. עפ"י החשד, רשת של בלדרים הבריחה לישראל עבור חברת LLD של לבייב יהלומים בשווי 300 מיליון שקל בשנים 2018-2010, וזאת על מנת להתחמק מתשלום מס הכנסה מלא על מכירתם. המשטרה רוצה לחקור את האב ששוהה במוסקבה; המדינה רשמה הערת אזהרה על שני בתים של לבייב, בהם הווילה בסביון

תומר גנון 11:5806.11.18

הותר לפרסום: זבולון לבייב, בנו של איש העסקים לב לבייב, נעצר אתמול (ב') במסגרת החקירה בחשד להברחת יהלומים מרוסיה לישראל בהיקף של כ-300 מיליון שקלים, עבור חברת LLD שבבעלות אביו. שופט בית משפט השלום בראשל"צ גיא אבנון, האריך אתמול את מעצרו עד יום ראשון. המשטרה רוצה לחקור בפרשה את האב ששוהה במוסקבה.

 

 

 

כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", עם פתיחת החקירה הקפיאה המשטרה נכסים בשווי עשרות מיליוני שקלים למעורבים - בהם נדל"ן, חשבונות בנק וכלי רכב. הנכסים שהמשטרה הקפיאה במסגרת חוק איסור הלבנת הון, הם על מנת שתכול לחלט את הרכוש במידה ויוגשו כתבי אישום נגד המעורבים והם יורשעו בעבירות. בין הנכסים שעליהם הוטלו עיקולים ישנם חשבונות בנק של קבוצת LLD ונכסים אישיים של בעל השליטה לב לבייב.

 

במסגרת צווי תפיסת הנכסים שקיבלו המשטרה ורשות המסים מבית המשפט, נרשמה הערת אזהרה לטובת המדינה על שני בתים של לבייב - אחד מהם הווילה שבנה בסביון - וקרקע בסביון גני-יהודה. כמו כן נתפסו יהלומים השייכים ל-LLD.

 

קרוב משפחה נוסף של לבייב שנעצר בפרשה, הגיש היום ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד על ההחלטה להאריך גם את מעצרו בשבעה ימים, וכן להתיר לפרסום את שמו. בסמוך למעצרם של השניים אתמול הוטלו צווי הקפאה על נכסים וחשבונות בנק הקשורים לחברת LLD בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, ונתפסו כלי רכב.

 

בפרשה נעצרו ארבעה חשודים נוספים, שמעצרם הוארך עד יום ראשון. החשודים הם: ראובן שמואלוב, מנכ"ל תאגיד היהלומים LLD שבשליטת לב לבייב שנמצא בלב הפרשה; אשר יחיאלי, בכיר לשעבר ב-LLD שעזב אותה ב-2013; חנניה יששכר, עובד לשעבר ב-LLD; ואדם נוסף שעבד בעבר עם עד המדינה ששמו אסור בפרסום.

 

צוות החקירה המשותף למשטרה ולרשות המסים מייחס לחשודים עבירות של קשירת קשר לפשע או עוון, הברחת טובין בדרך של יבוא ויצוא, השמטת הכנסות, הוצאת חשבוניות פיקטיביות ורישום כוזב במסמכי תאגיד. צוות החקירה הקפיא למעורבים רכוש בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, הכולל כלי רכב, נדל"ן וחשבונות בנק.

 

"הונחו לפני מסמכים הקושרים את החשודים לעבירות. ישנם בכירים יותר ופחות, כאלה שמעורבים באופן עמוק יותר, וכאלה שהחשד לגביהם פחות. לעת הנוכחית ישנו חשד סביר לגבי כל אחד ואחד מהחשודים. ישנה עילת מעצר מובהקת לשיבוש הליכים", כתב השופט.

 

 

החשד המרכזי: הברחה והשמטת הכנסות

 

החקירה החלה בחודש מרץ, והתנהלה בחודשים האחרונים תחת צו איסור פרסום גורף. זאת לאחר שיחידת חקירות מכס ומע"מ ירושלים עצרה בנתב"ג אדם בחשד שהבריח יהלומים על גופו. במסגרת חקירתו, ולאחר שגם היחידה הארצית לפשיעה חמורה ובינלאומית (היאחב"ל) וחוקרי יחידת יהלום הצטרפו לחקירה, נחתם הסכם עד מדינה עם עובד לשעבר בעסקי היהלומים של לבייב.

 

 

לב לבייב לב לבייב צילום: עמית שעל

 

לטענת עד המדינה, הוא ואחרים שימשו כבלדרים שהבריחו בין השנים 2010-2018 יהלומים לישראל עבור LLD. על פי המידע שמסר, וראיות נוספות לכאורה שבידי צוות החקירה, היהלומים שמקורם במפעל LLD ברוסיה הוכנסו לישראל מבלי לדווח עליהם למכס בנתב"ג. זאת על מנת שיהיה ניתן למכור אותם בארץ ולהתחמק מתשלום מס הכנסה.

 

נציין כי בשיטה הנהוגה בישראל, יהלומנים משלמים מס מתוך מחזור הכנסות ולא לפי יהלום שנמכר. על מנת שרשות המסים תוכל לוודא שהדיווחים על ההכנסות הם סבירים, הם אמורים להצהיר בין היתר על הכנסת יהלומים לישראל. זאת כדי שרשות המסים תוכל להצליב בין מלאי היהלומים להכנסות המדווחות. כאשר יהלום מוכנס לישראל ולא מדווח, הדבר יכול לסייע לכאורה ליהלומן לדווח על הכנסות נמוכות יותר וכך לחמוק מתשלום מס.

 

תגובות

 

מטעמה של LLD נמסר כי "החברה אינה מכירה כלל את האירוע המדווח בתקשורת. מר לבייב והחברות שבשליטתו פועלים בהתאם לנורמות הראויות, ותוך הקפדה על ציות לחוק. אנו מקווים כי הנושא יתברר במהרה והחשדות יתבררו כמשוללות בסיס".

 

עורכי דינו של זבולון לבייב, אלון רון ואיילת לשם מסרו: "בשלב זה החשדות תמיד נראים חמורים, אבל המציאות מראה שיש הבדל בינם לבין מה שמתברר בסופו של דבר. כך גם יהיה במקרה זה".

 

מעורך דינו של קרוב המשפחה של לבייב, עמית חדד, נמסר: "מרשי ולב לבייב מסוכסכים, אין כל קשר עסקי ביניהם. לב לבייב, האיש שיכול לשבש את החקירה,

מסתובב לו חופשי ברחובות מוסקבה, והלקוח שלי במעצר".

 

פרקליטו של ראובן שמואלוב, עו"ד ז'ק חן, מסר: "מרשי ענה לשאלות חוקריו ומסר גרסה שדוחה את החשדות. עניין אחד הוא תפקיד המשטרה לחקור ועניין אחר לגמרי הוא מעצר החשודים. בית המשפט לא קיבל את בקשת המשטרה לתקופת מעצר ארוכה והורה על מעצר לתקופה קצרה יותר תוך שהוא מותח בקורת נוקבת על התבטאות המשטרה בסוף הדיון לפיה היא תשקול לקצר את תקופת המעצר של מי מהחשודים שישתף פעולה עמה".

 

עו״ד דרור מתתיהו, שותף במשרד ״פישר, בכר, חן, וול, אוריון ושות״, המייצג את חנניה יששכרוב, מסר בתגובה: "אין כל בסיס עובדתי ומשפטי למעצרו של מרשי. הוא אינו קשור לחשדות הנחקרים ואני סמוך ובטוח כי רשויות החקירה תגענה למסקנה זאת בהקדם. לנוכח הדברים הללו, יש להתאזר בסבלנות ולא להיחפז להסקת מסקנות מכתימות בעניינו, בשלב המקדמי בו אנו מצויים".

 

מעו"ד יובל נחמני, המייצג את אשר יחיאלי, לא נמסרה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x