$
בארץ

פרסום ראשון

קרן פורטיסימו קונה את חברת אשבל ב-192 מיליון שקל

יותר מ-13 גופים הביעו עניין ברכישת החברה שמשווקת את מערכת ניהול העסקים פריוריטי, ביניהם חברות המחשוב וואן וחילן

גולן חזני 11:4925.12.13

רוכשת מפתיעה לחברת אשבל טכנולוגיות. ל"כלכליסט" נודע כי קרן פורטיסימו המנוהלת על ידי יובל כהן רכשה את החברה תמורת 192 מיליון שקל. אשבל, שנקלעה לקשיים, נמכרה בהליך פירוק.

 

יותר מ-13 גופים וחברות הביעו עניין ברכישת חברת אשבל טכנולוגיות, ביניהם חברות המחשוב וואן וחילן, קרן פורטיסימו, אלי וזוהרה דוידאי, קבוצת דווידוף, קבוצת פורמולה, אמת מחשוב, טמל, איש העסקים אלכס רבינוביץ, לידר, די.בי.אס.איי המחזיקה בחברת טלדור וצחי סולטן מכלל חיתום.

 

להליך ההתמחרות שנקבע להיום (ד') הגיעו שלושה מתמודדים: חילן, וואן ופורטיסימו. וואן תוכנה פרשה כשההתמחרות הגיעה ל-170 מיליון שקל וחילן פרשה ב-190 מיליון שקל. יצויין שפורטיסימו היא היחידה מבין המתמודדות שהינה קרן המנהלת כספי משקיעים. ההתמחרות נוהלה ע"י עו"ד עמית לדרמן, שמונה לבקשת רשות המסים, וכן רו"ח יואב כפיר.

 

יובל כהן, מנכ"ל קרן פורטיסימו. רוכשת מפתיעה יובל כהן, מנכ"ל קרן פורטיסימו. רוכשת מפתיעה

 

אשבל היא חברת תוכנה פרטית שהוקמה ב-1986 על ידי קבוצת שותפים בראשותו של יוסי שחם.

 

המוצר העיקרי שלה, פריוריטי, שולט בשוק ה-SMB (עסקים קטנים ובינוניים) תוך שהוא גובר על אלה של הענקיות אורקל (Oracle) וסאפ (SAP). על פי הערכות , החברה ביצעה קרוב ל-5,000 התקנות בשוק הישראלי - יותר מכל אחת משתי המתחרות. אשבל מעסיקה כ-70 עובדים והיא עובדת בעיקר עם שותפים עסקיים בעלי ערך מוסף, כאשר הבולטים הם מידעטק ואידאה.

 

החברה נקלעה בשנים האחרונות למשבר פיננסי  הסיבה העיקרית לכך היא כתב האישום שהוגש בפברואר 2011 נגד מנהליה העיקריים, שחם ובת זוגו, נאוה אנוש, המשמשת מנהלת הכספים של החברה. השניים הואשמו ברישום כפול של ניהול ספרים וברישום כוזב במסמכי תאגיד בהיקף של 100 מיליון שקלים. בעקבות המשפט נדרשה החברה לשלם מס בהיקף של 55 מיליון שקלים ואילו החוב האישי של שחם ואנוש הגיע ל-60 מיליון שקל. בעקבות זאת הגישו עובדים באשבל תביעות נגדה, בדרישה לקבל כספים שלטענתם מגיעים להם. ביולי האחרון הוגשה לבית המשפט בקשה לקבלת הסדר נושים.

 

הבקשה למינוי נאמן וגיבוש הסדר בהתאם לסעיף 350 לחוק החברות הוגשה על ידי היחידה לפירוקים ברשות המסים, לאחר שניסיונות מו"מ מולה לא צלחו. כך גם, בנסיבות העניין לא היה טעם בהפעלת הליכי גביה או חדלות פירעון רגילים, שכן היה בהם סיכון לגרימת נזק בלתי הפיך לחברה וכן לא היה בהם די כדי להוביל לכיסוי חובותיה של החברה ובעל השליטה לרשות המסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x