$
12.1.12

אין על שוקולד צ'יפס וצרצרים

שני מתכוני חרקים נבחרים

טלי שמיר, ניו יורק 10:0212.01.12

מתכון בסיסי לחרקים מבושלים - מנה אחת

 

רכיבים:

1 כוס חרקים אכילים נקיים

2 כוסות מים

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

1 כף חמאה

1/2 כפית מרווה יבשה

2 כפות בצל קצוץ דק

 

הכנה:

שמים את כל הרכיבים בסיר בגודל בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־30 דקות

או עד שהחרקים רכים.

מומלץ להגיש עם אורז.

* מתוך הספר "לארח עם חרקים", מאת רונלד ל. טיילורד וברברה ג'יי. קרטר

 

עוגיות שוקולד צ'יפס וצרצרים - כ־25 עוגיות

 

רכיבים:

1/4 2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר לבן

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

250 גרם שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס צרצרים קלויים

 

הכנה:

מחממים תנור ל־190 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.

בקערה גדולה מערבבים חמאה, סוכר לבן, סוכר חום ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת מרקם של קרם. מקציפים פנימה את הביצים.

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ואת הצרצרים, מערבבים היטב.

מערבבים פנימה את השוקולד צ'יפס.

יוצרים כדורים קטנים באמצעות שתי כפיות, ומניחים אותם על נייר אפייה.

אופים 10-8 דקות.

 

* מתוך האתר של מחלקת החרקים באוניברסיטת איווה www.ent.iastate.edu

* מתכונים נוספים אפשר למצוא באתרים insectsarefood.com, ו־davidgeorgegordon.com

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x