$
בארץ

פרשנות: ורינט חוגגת על הכיס של העובדים

השלמת הדו"חות הכספיים של ורינט בעיכוב של ארבע שנים מנעה מהעובדים של החברה לקבל 10 מיליון דולר

שניר הנדלר 08:3930.06.10

בשבוע שעבר אישר בית משפט בניו יורק את ההסדר שהושג בין בכירי קומברס לשעבר, שהואשמו על ידי הרשויות בבקדייטינג. כוכב התביעה היה יו"ר ומנכ"ל קומברס לשעבר קובי אלכסנדר, שיפצה את המשקיעים ב־60 מיליון דולר.

 

בין השמות הנוספים שצבעו את כתב התביעה אפשר היה למצוא גם את שמו של דן בודנר, מנכ"ל ורינט, שבעת התפוצצות פרשת הבקדייטינג היתה בבעלות מלאה של קומברס. להבדיל מאלכסנדר ומסמנכ"ל הכספים של קומברס דיוויד קריינברג ומהיועץ המשפטי וויליאם סורין, שנאלצו לפצות את המשקיעים, בודנר ו"נסיכים" אחרים מהחברה ייהנו מחסות חברת הביטוח של קומברס, שתשלם למשקיעים במקומם.

 

 

המכתב ששלחה ורינט לעובדיה לשעבר, ובו דרשה לממש את האופציות שברשותם בתוך 30 יום, תמוה, משום שוורינט היא שלא אפשרה לעובדים בהווה ובעבר לממש את האופציות שברשותם מאז התפוצצה פרשת הבקדייטינג במרץ 2006. בפועל, השלמת הדו"חות הכספיים בעיכוב של ארבע שנים מנעה מהעובדים של ורינט לקבל 10 מיליון דולר.

 

ערב התפוצצות פרשת הבקדייטינג נסחרה מניית ורינט במחיר של 35.7 דולר למניה. מאז חשף הוול סטריט ג'ורנל את הדפוס החריג במועדי חלוקת האופציות של קומברס צללה מניית ורינט בכ־34%. הירידה במניה גרמה להפסד על הנייר של מיליוני דולרים נוספים עבור עובדי ורינט.

 

אתמול פתחה מניית ורינט את המסחר במחיר 23.7 דולר, ולכן עובדי ורינט לא יוכלו לממש יותר מ־1.3 מיליון אופציות במחיר מימוש ממוצע של 33.6 דולר למניה. אם היום המניה היתה נסחרת במחיר שנסחרה לפני התפוצצות הפרשה, העובדים היו נהנים מרווח נוסף של 1.3 מיליון דולר בזכות האופציות האלה.

 

אם מביאים בחשבון גם את האופציות שנמצאות היום בתוך הכסף - 2.8 מיליון - שמחיר מימושן הממוצע הוא 18 דולר, העובדים היו נהנים מרווח נוסף של 49.6 מיליון דולר. וכך, אם מסכמים את המספרים, עולה כי ההפסד של העובדים על הנייר מסתכם בסכום ענק - 60.9 מיליון דולר.

 

במקום זאת, בתוך שלושה שבועות מהיום יסתיים האולטימטום של ורינט, והעובדים ייאלצו לממש את האופציות שברשותם במחיר מימוש ממוצע הקרוב למחיר שבו נסחרת המניה, ובכך למעשה יזרימו את כספי מימוש האופציות לקופתה של ורינט בלי ליהנות מרווח משמעותי. לעומתם, בודנר ובכירי ורינט, שמונעים מהעובדים לקבל תמורה משמעותית עבור עבודתם, ייהנו במהלך השנה הקרובה משכר של מיליוני דולרים (ראו טבלה).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x