סגור

נדחתה בחודש כניסת תיירים לישראל; הפרויקטור: לחייב מסכות במקומות סגורים

בעקבות העלייה בתחלואה, הוחלט - בניגוד לתוכנית המקורית - כי תיירים לא ייכנסו לארץ מ-1 ביולי. בדיון, בהשתתפות בנט והורוביץ, תקפה ד"ר אלרעי-פרייס את המשטרה והציעה שהמדינה תשכור חברת אבטחה שתסייע באכיפה. עימות בנוגע לאפשרות לסיבוב פרסה בנוגע לעטיית מסכות


הקורונה מרימה ראש - והתיירים יישארו בינתיים מחוץ לישראל: בישיבה שהתקיימה היום (ד') בין ראש הממשלה נפתלי בנט, שר הבריאות ניצן הורוביץ ובכירי מערכת הבריאות הוחלט לדחות בחודש כניסת תיירים לישראל. על פי התוכנית המקורית, ב-1 ביולי היו יכולים להגיע לישראל תיירים מרשימת מדינות ירוקות מוגדרת - אבל בישיבה שהסתיימה אחר הצהריים הוחלט לדחות זאת בינתיים ל-1 באוגוסט.
עוד נקבע כי תוטל חובת עטיית מסכות רק אם ממוצע הנדבקים היומי בשבוע הקרוב יעמוד על 100. בנוסף, הוחלט על פרסום של קמפיין הסברה בנוגע לחשיבות מתן חיסונים לבני 12 עד 15 ומניעת הפרות בידודים. כמו כן תוגבר הענישה למפירי בידוד מאומתים ומטה "מגן אבות ואימהות" יפעל להגדיל את מספר הבדיקות היומיות לעשרת אלפים.
בדיון הציגו בכירי מערכת הבריאות שתי אסטרטגיות רלוונטיות שמתוכן יש לבחור - הכלה, בגלל מספרי הנדבקים שעדיין נמוכים, לעומת טיפול ממוקד - כדי לכבות התפרצות עוד כשהיא קטנה. הוחלט לטפל באופן ממוקד כשיש התפרצויות כמו בבנימינה, ולכן להעמיק את מערך החקירות האפידמיולוגיות, להשתמש בכלים של הרשויות המקומיות ולתגבר את האכיפה, בעיקר על מאומתים ובדגש על החוזרים מחו"ל. בדיון הוחלט כי פקחים של העיריות יאכפו בידוד לצד המשטרה.
עלתה שאלה בדיון אם לאסור על לא-מחוסנים לטוס, אבל הייעוץ המשפטי הבהיר שאי אפשר להגן על בקשה כזאת בבג"ץ כי השופטים כבר חיוו את דעתם בנושא, וכשהתחלואה כה נמוכה אין כלל טעם להעלות את זה. נציג רשות שדות התעופה הציע לייקר טיסות למדינות אסורות, ואילו פרופ' רן בליצר הציע לאפשר בדיקות עד הבית באמצעות מד"א.
בליצר ציין כי בשלב זה הוא בעד המלצה ולא חיוב של מסכות. הוא הוסיף כי אם ישראל תגיע למצב שיצביע על עלייה מעל סף של התפשטות מקומית - אז צריך לחייב שימוש במסכות. בליצר המליץ לציבור לצמצם אירועים המוניים בחללים סגורים לילדים ונוער, ולהעדיף אירועים בחוץ - עד שההתפשטות הנוכחית תיחלש.
2 צפייה בגלריה
מלון נירווננה ים המלח
מלון נירווננה ים המלח
מלון בים המלח
(צילום: עמית שאבי)
בסוף הדיון גורמי המקצוע, בעיקר במשרד הבריאות, הונחו להביא עוד רעיונות למימוש האסטרטגיה - כולל גם איך לעודד אנשים לא לטוס למקומות מסוכנים, איך לגרום לאנשים להבין שאם הם מפירים בידוד הם מסכנים את הסביבה, וגם מחוסנים יכולים להידבק מהם. כמו כן הייתה הסכמה שצריכים להסביר לציבור שגם מחוסנים הם בסכנת הידבקות וגם בצורך בהסברה לעידוד בני 12 ומעלה להתחסן.
ראש שירותי בריאות במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי-פרייס תקפה בחריפות את המשטרה ואמרה שהבעיה המרכזית היא היעדר אכיפה. נציג המשטרה אמר שגם משרד הבריאות צריך למקד אותם יותר על מי לבצע האכיפה ולא להגיד להם - לכו תעשו אכיפה. אלרעי-פרייס הציעה בעקבות זאת שהמדינה תשכור חברת אבטחה שתסייע באכיפה. "יש תחושה שלמחוסנים לא יכול לקרות כלום, עד כה 570 מחוסנים חלו קשה", אמרה.

2 צפייה בגלריה
בדיקת קורונה בכניסה לבית הספר כרמים ב בנימינה שם היתה התפרצות קורונה
בדיקת קורונה בכניסה לבית הספר כרמים ב בנימינה שם היתה התפרצות קורונה
בדיקת קורונה בכניסה לבית הספר כרמים בבנימינה
(אלעד גרשגורן)

הפרויקטור, פרופ' נחמן אש, המליץ להחזיר את המסכות למקומות סגורים בכל הארץ, כמו שהיה עד לפני שבוע. בליצר התנגד לכך ואמר שזו צריכה להיות המלצה, ולא חובה. מנגד, פרופ' ערן סגל תמך בהצעה.
מוקדם יותר היום פרסם משרד החינוך את נתוני התחלואה במערכת החינוך, מהם עולה כי 253 תלמידים ו-25 אנשי חינוך מאומתים לקורונה. ביממה האחרונה נוספו 37 תלמידים ושני אנשי חינוך למספר המאומתים לקורונה בכלל מערכת החינוך.
6,040 תלמידים ו-110 אנשי חינוך שוהים בבידוד, וביממה האחרונה נוספו 1,409 תלמידים ו-10 אנשי חינוך למספר המבודדים. עם זאת, בינתיים רק בית ספר אחד - בית ספר כרמים בבנימינה - נסגר עקב התפרצות קורונה.
בבנימינה, שהפכה ליישוב כתום הבוקר, 120 מאומתים לנגיף ו-1,082 מבודדים. בין המאומתים גם 16 מבוגרים, בהם 15 מחוסנים ומבוגר אחד שלא חוסן. אחד המבוגרים שנדבקו בנגיף הוא עובד מועצה בכיר.
בהכנסת הידיעה השתתפו אדיר ינקו, תמר טרבלסי חדד, ואחיה ראב"ד