סגור

הסלמה ביטחונית
כ-20% מחברות התעשייה בעוטף עזה נאלצו להפחית את היקף העבודה והייצור

על פי התאחדות התעשיינים, כמה מפעלים נאלצו להשבית פעילות לחלוטין ולשלוח את העובדים הביתה. מרשתות השיווק נמסר כי חל גידול בהזמנות אונליין באזור הדרום, זאת אף שהסניפים פתוחים. שמואל דונרשטיין, בעלי רב-בריח: "למרות המציאות הכואבת ונפילות של פגזים, מרבית העובדים, פלסטינים ויהודים, הגיעו לעבודה"

כ-20% מהחברות התעשייתיות בעוטף עזה ואזור אשקלון נאלצו להפחית את היקף העבודה והייצור, כך על פי התאחדות התעשיינים, זאת בעקבות ההסלמה בדרום. כמה מפעלים נאלצו להשבית פעילות לחלוטין ולשלוח את העובדים הביתה. מרשתות השיווק נמסר כי "חל גידול מטורף" בהזמנות אונליין בדרום, אף שהסניפים פתוחים.
אביב חצבני מחדר המצב של ההתאחדות בדרום מסר, כי "בניגוד לסבבי לחימה קודמים שבהם היה שיפוי מהמדינה לקבלת פיצוי על עובדים שלא הגיעו, בשלב זה עדיין לא קיים מנגנון כזה. כמו כן קיימים קשיים באספקת סחורה בתנועה על צירי הגדר".
בעוטף עזה ואזור אשקלון פועלות כ-350 חברות שכאמור 20% מהן דיווחו על הפחתה בהיקף העבודה והייצור בשל ההשלכות של המתקפות. כמה מפעלים נסגרו לחלוטין וצפויים להשבית את העבודה עד תום הלחימה.
1 צפייה בגלריה
שיגור רקטות מ עזה 10.5.21
שיגור רקטות מ עזה 10.5.21
שיגור רקטות מעזה אמש
(רויטרס)
יו"ר מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, אמיר הדס, שגר בקיבוץ אור הנר בעוטף עזה, אמר: "אנו בהתאחדות התעשיינים מחויבים לעזור ככל אשר ניתן לעמיתינו היקרים, תעשייני ועובדי הדרום, אשר באומץ רב ממשיכים לפעול תחת מתקפות קשות, על מנת שיוכלו להמשיך ולספק לתושבי ישראל מזון, אנרגיה ומים גם במצב חירום. אנו קוראים לממשלה לתמוך בחברות התעשייתיות בעת הלחימה וגם בתום הלחימה. נמשיך ונפעל בשיתוף עם פיקוד העורף על מנת להבטיח את המשך הייצור בדרום, תוך הבטחת שלום עובדינו ומשפחותיהם".
מחברת נטו בקריית מלאכי נמסר כי עובדים כרגיל אם כי חלק מהעובדים מאשקלון נותרו בבית עם הילדים. "יש פחות אנשים, אבל עובדים", נמסר.
"אני קורא לממשלת ישראל שתפעל לכך שלא ייקחו את תושבי הדרום כבני ערובה ושתטפל במצב הביטחוני כפי שהיא ידעה לטפל בקורונה", אמר שמואל דונרשטיין, בעלי רב-בריח. "כואב שאחרי שנה שהעסקים היו סגורים בשל הקורונה הם שוב נאלצים לסגור, אנו חווים כבר 20 שנה את המציאות הכואבת הזו. כ-200 פגזים נפלו ברחבי המפעלים, ולמרות כל זאת כלל העובדים, פלסטינים ויהודים, הגיעו לעבודה, למעט כמה אמהות. העובדים נוהגים לעשות בייביסיטר משותף, כשכמה משפחות מתאגדות כדי לשמור על הילדים וכדי שיוכלו להמשיך לעבוד בשגרה. אחרי שנה ורבע של קורונה עם בעיות רציניות בשרשרת האספקה ועליות מחירים שאותן ספגנו, אין לנו רצון להיכנס למשברים נוספים. כשנופלים כמה טילים על ירושלים ותל אביב המדינה רועשת, ואנחנו ביום אחד עם 200 טילים".