סגור
בריאות בארגונים חדש דף כתבה

השקעה שמשתלמת בגדול: 5 דרכים שהארגון שלכם ירוויח מתוכנית בריאות לעובדים

עדיין לא נרשמתם לתחרות "50 הארגונים שהכי בריא לעבוד בהם"? מחקרים רבים מוכיחים שהשקעה בבריאות העובדים היא לא רק מוסרית אלא גם חוסכת לארגון כסף רב, מגבירה את התפוקה ומייצרת סביבת עבודה נעימה שמושכת עובדים חדשים מבחוץ

עשיית הדבר הנכון לא אמורה להגיע עם תמריצים. כולנו מצפים ממקום העבודה שלנו לדאוג לנו בדיוק כפי שהוא מצפה מאיתנו לדאוג לבריאות העסק ולהצלחתו. דאגה לבריאות ורווחת העובדים היא סוגיה מוסרית-ערכית ואנושית, שבמקרה גם עשויה להביא עמה יתרונות גדולים לארגון עצמו. מחקרים וסקרים שנערכו בשנים האחרונות מוכיחים שהשקעה בבריאות העובדים שווה לארגון הרבה יותר מכסף.
גיוס מוצלח יותר ושימור עובדים
ארגונים רבים במשק מציעים לעובדים שלל הטבות ובונוסים, אולם תוכנית בריאות מקיפה ויעילה עשויה להפוך את הארגון שלכם לאטרקטיבי יותר בעיני עובדים פוטנציאליים. כך עולה מסקר מקיף שנערך על ידי הענקית הבריטית Virgin, בקרב 1,300 עסקים וארגונים ו-10,000 עובדים. 87% מהעובדים מציבים תוכנית בריאות בראש סדר העדיפויות כשהם בוחרים מקום עבודה חדש. הסקר מצא גם שארגונים בעלי תוכניות בריאות נהנים מכמות גדולה יותר של מועמדים, שהגיעו בעקבות הפניה של אחד מהעובדים הקיימים בחברה.
תוכניות בריאות אפקטיביות נמצאו גם כיעילות מאוד בשימור העובדים הקיימים. לפי סקר של איגוד הפסיכולוגיה האמריקני, בארגונים המציעים תוכניות בריאות, כמות העובדים שהצהירו על כוונתם לעזוב הייתה נמוכה ביותר מחצי, 25% לעומת 51% (בהשוואה לארגונים ללא תוכניות בריאות). בסקרים רבים שנערכו בארגונים שונים, העידו עובדים כי אף שמבחינה כלכלית הם יכולים להשתדרג בארגונים אחרים, הדאגה לבריאותם והיחס האישי במקום העבודה חשובים להם יותר.
החזר השקעה מצוין
תוכנית בריאות מוצלחת מורגשת היטב גם במדד החזר ההשקעה (ROI). "כוח המשימה הקהילתי לשירותי מניעה בארה״ב", ארגון עצמאי ללא מטרות רווח, המורכב ממומחי בריאות ומנהל מחקרים העוסקים במניעת תחלואה וקידום בריאות בקהילה, ביצע בדיקה מקיפה של תוכניות בריאות ארגוניות. ממצאי הבדיקה הראו שעל כל דולר שהושקע בתוכנית בריאות, הרוויח הארגון בין 1.40 דולר ל-4.60 דולר בחיסכון הוצאות וצמצום ירידה בתפוקה.
דוגמה ספציפית לתופעה היא תוכנית הבריאות של חברת Johnson & Johnson, שחסכה לענקית הפארמה בתוך ארבע שנים 224 מיליון דולר בהוצאות.
תפוקה טובה יותר
מחקרים מוכיחים שתוכניות בריאות הופכות את העובדים לפרודוקטיביים הרבה יותר. מגזין הבריאות הוותיק Journal of Occupational and Environmental Medicine, בדק ומצא שארגונים שהשקיעו בתוכניות בריאות, הרוויחו בממוצע כ-10 שעות עבודה איכותיות יותר מארגונים ללא תוכניות בריאות. במובנים כספיים, מדובר ברווח של כ-353 דולרים על כל עובד, מדי שנה. לצורך הדוגמה, ארגון שמעסיק 500 עובדים, יכול להרוויח כך כ-200 אלף דולר מדי שנה רק בזכות ההשקעה בבריאות עובדיו.
הפחתה בהיעדרות מהעבודה
עובדים בריאים נעדרים פחות מהעבודה בשל ימי מחלה – את זה כולנו יודעים. אלא שהנתונים מראים שהיעדרויות, ממגוון רחב של סיבות, פוחתות בארגונים שמציעים לעובדיהם תוכנית בריאות. כ-50 מחקרים שונים שנערכו בנושא גילו שעובדים בארגונים עם תוכנית בריאות סבלו פחות ממחלות כמו סוכרת, לחץ דם וכולסטרול. מחקר של אוניברסיטת הרווארד הראה שעל כל דולר שארגון משקיע בתוכנית בריאות, הוא חוסך כ-2.7 דולרים בימי היעדרות ומחלה.
מורל גבוה וגיבוש חברתי
עובדים בריאים הם עובדים מאושרים יותר. בחלק מהארגונים ניתנות הטבות בריאות גם לבני המשפחות של העובדים, הטבה שתורמת להפחתת לחצים ודאגות, ותורמת עוד יותר לתחושות החיוביות של העובדים. מחקר של IFEBP, ארגון המעניק ייעוץ הטבות ל-25 מיליון עובדים בארה״ב, מצא כי 75% מהמעסיקים שמציעים תוכניות בריאות ארגוניות, עושים זאת מתוך מטרה לשפר את חווית העבודה והיחסים בתוך הארגון. ואכן, 67% מהעובדים בארגונים כאלה מעידים שהם מסופקים יותר במקום העבודה. כשהמורל ותחושת הסיפוק גבוהים, גם הגיבוש החברתי ועבודת הצוות משתפרים, לטובת העובדים והארגון כולו.
תוכנית בריאות ארגונית, כאמור, לא חייבת להיות בונוס או טובה של הארגון כלפי עובדיו אלא מצב של Win-Win. מעבר לאחריות המוסרית והאנושית, נוצרת כאן הדדיות שמועילה לשני הצדדים. העובדים חיוניים, שמחים ופרודוקטיביים יותר; הארגון חוסך בעלויות ומרוויח סביבת עבודה פורה שהופכת את העבודה בו לנחשקת הרבה יותר.