סגור

דואגים לכאן ועכשיו; סקר גלובלי בדק מה חשוב לעובדים

בעוד שבשנים קודמות למידה והתפתחות מקצועית היו חשובים לעובדים יותר מהשכר והתגמול הכלכלי, הרי שהיום סדר העדיפות השתנה, כך עולה מסקר של BCG

אחת ההשפעות של מגיפת הקורונה על עולם העבודה היא מעבר להתמקדות בכאן ובעכשיו. אם לפני מגיפת הקורונה מועסקים ומחפשי עבודה ייחסו חשיבות רבה לתגמולים ארוכי טווח במקומות העבודה כמו למידת מיומנויות וכישורים חדשים ופיתוח קריירה. כעת, נראה כי אנשים דואגים יותר להווה. תגמולים ארוכי טווח ירדו משמעותית בחשיבותם ותגמולים מיידיים הפכו לחשובים יותר, כך עולה מסקר גלובלי שערכה ענקית הייעוץ האסטרטגי בוסטון קונסלטינג גרופ בקרב 209 אלף עובדים ברחבי העולם.
הדבר החשוב ביותר לעובדים – יחסים טובים עם קולגות – נשאר במקום הראשון, מה שמראה כי גם עם המעבר לעבודה מרחוק מערכות היחסים בעבודה עדיין חשובות. עם זאת, עובדים מייחסים השנה חשיבות רבה יותר לאיזון בין חיי בית ועבודה, לקולגות והמנהלים שאיתם הם עובדים בהווה ובהתאם למגמת ההתמקדות בהווה, גם לשכר ולתגמול הכספי.
אחד הממצאים המעניינים העולים מן הסקר הוא שבשנה החולפת הערכים החברתיים, הסביבתיים והאקולוגיים עימם מזוהה מקום העבודה הפכו לאחד הגורמים החשובים ביותר עבור מועסקים, בעיקר אלה בני הדור הצעיר.
2 צפייה בגלריה
מחאה ב ארה"ב נגד הגזענות אלימות נגד שחורים Black Lives Matter חיי שחורים חשובים
מחאה ב ארה"ב נגד הגזענות אלימות נגד שחורים Black Lives Matter חיי שחורים חשובים
מחאה ב ארה"ב נגד הגזענות אלימות נגד שחורים Black Lives Matter חיי שחורים חשובים
(צילום: רויטרס)
חשיבות הערכים אינה קשורה רק לקורונה - תנועות חברתיות כמו המחאה נגד הגזענות ואלימות נגד שחורים בארצות הברית וקמפיין מי טו (MeToo#) העלו את המודעות החברתית הגלובלית, ואסונות אקלים כגון השריפות באוסטרליה העלו את תחושת האחריות הציבורית לנושאי הסביבה. על פי BCG, כמעט 70% מהנשאלים בסקר ענו שאיכות הסביבה וערכי גיוון והכלה חברתית הפכו חשובים להם יותר בשנה החולפת. מעל ל- 50% דיווחו שייסרבו לעבוד עבור מעסיק שערכיו החברתיים והסביבתיים לא תואמים את שלהם. ככל שהעובד צעיר יותר, כך עולה החשיבות שהוא מייחס לנושאים חברתיים וסביבתיים ועולה הסיכוי שיסרב לעבוד במקום שלא תואם את ערכיו אלו.
רבע מהעובדים רוצים לעבוד רק מרחוק
אחד הנושאים המרכזיים שנבדקו בסקר הוא המעבר לעבודה מרחוק ואימוץ מודלים חדשים של עבודה היברידית. נמצא כי במהלך מגיפת הקורונה 51% מהנשאלים עבדו מהבית באופן מלא או חלקי, לעומת 31% מהנשאלים לפני המגיפה. התפקיד וסוג העבודה הם באופן טבעי המשפיעים העיקריים על הסבירות לעבוד מרחוק. כ-70% מהעובדים במקצועות דיגיטל ומקצועות מבוססי ידע עבדו מרחוק לפחות חלק מהזמן, לעומת כ-51% במקצועות משרדיים מסורתיים כגון מכירות ורכש. רק 20% מעובדי מקצועות הייצור והמפעלים דיווחו על עבודה מהבית באופן מלא או חלקי.

2 צפייה בגלריה
לפטופ מחשב נייד עבודה מהבית
לפטופ מחשב נייד עבודה מהבית
העבודה מהבית לא תיעלם גם אחרי המגיפה
(צילום: pixabay)

אחרי שהעולם התנסה בעבודה מרחוק וגילה שזה אפשרי, נוצרה ציפייה שמודלים היברידיים יימשכו גם עם תום המגיפה. תשעה מתוך עשרה משתתפים ציינו כי מעדיפים לשלב עבודה מרחוק לפחות בחלק מהזמן. עם זאת, רק אחד מתוך ארבעה ענו כי יעדיפו לעבוד מרחוק כל הזמן. מרבית המשתתפים מכל התעשיות מעדיפים מודלים גמישים המשלבים עבודה מהמשרדים ועבודה מרחוק. אפילו עובדי ייצור, מקצועות הבריאות והרווחה מעדיפים לעבוד מהבית מידי פעם.
השאיפה למודל עבודה גמיש מתבטאת גם בשעות העבודה הנחשקות. 64% מהנשאלים מעדיפים לשלב מודלים של שעות עבודה גמישות וקבועות. רק 36% מהנשאלים דיווחו שהם מעוניינים במודל המסורתי של שעות עבודה קבועות 9:00 – 17:00.
הסקר, שכלל 209,000 עובדים מ-190 מדינות, וכלל שיעור כמעט זהה של גברים ונשים רובם בגילאי 20 – 40, בעלי תואר אקדמי, בחן את ההשפעה הרבה של השנה החולפת והמגיפה על הגורמים להם עובדים ומחפשי עבודה מייחסים חשיבות במקומות עבודה.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.