$
בארץ

חמש קבוצות ניגשו למכרז להקמת מתקן התפלה בגליל

המתקן צפוי להתפיל לפחות 100 מיליון מטר מעוקב בשנה בעלות הקמה מוערכת של כ-1.3 מיליארד שקל. החברת הן חברת IDE; שותפות של האצ'יסון, אלקטרה וקרן נוי; שותפות של שפיר ו-GES; שותפות של שיכון ובינוי ו-Tedagua הספרדית; ושותפות של אלייד, אפקון ו-Acciona הספרדית

עמרי מילמן 16:1306.08.20

ועדת המכרזים הבין משרדית המשותפת הודיעה היום (ה') כי חמש קבוצות מקומיות ובינלאומיות הגישו את מועמדותן לשלב המיון המוקדם במכרז להקמת מתקן התפלה בגליל המערבי. המתקן צפוי להתפיל לפחות 100 מיליון מטר מעוקב בשנה בעלות הקמה מוערכת של כ-1.3 מיליארד שקל.

 

 

החברת הן חברת IDE (שזכתה במכרז למתקן ההתפלה בשורק ב') , שותפות של האצ'יסון, אלקטרה וקרן נוי, שותפות של שפיר ו-GES, שותפות של שיכון ובינוי ו-Tedagua הספרדית, ושותפות של אלייד, אפקון ו- Acciona הספרדית.

 

המכרז מפורסם בהמשך להחלטת ממשלה מחודש יוני 2018 במסגרתה הוחלט על הגדלת כמויות המים המותפלים ועל קידום תכנית לחיבור האזורים המנותקים בארץ, ובכלל זה אזור הגליל המערבי, למערכת המים הארצית. זאת, לצורך הגברת אמינות אספקת מי שתייה לתושבים, כמו גם אספקת מים לחקלאות, טבע ותיירות באזור.

 

מתקן התפלה בשורק מתקן התפלה בשורק צילום: טל שחר

 

 

במקביל, בימים אלה יוצאות לדרך גם עבודות ההקמה של מתקן ההתפלה שורק ב', בעל כושר ייצור של 200 מיליון מטר מעוקב (מלמ"ק) בשנה, לאחר שבחודש מאי השנה זכו חברת IDE ובנק לאומי במכרז להקמת המתקן. הצעת המחיר שהגישו עמדה על כ-1.45 שקלים לקוב מים, מחיר נמוך בכ-30% מהמחיר הנמוך ביותר לקוב מים המשולם כיום, מה שלפי האוצר יחסוך 3.3 מיליארד שקל לאורך תקופת פעילות המתקן. בהתאם לאותה החלטת ממשלה, המדינה תקים באמצעות מכרז מתקן התפלה נוסף בשנים הקרובות באזור עמק חפר.

 

ועדת המכרזים משותפת למשרדי האוצר, המשרד למשאבי המים ורשות המים, ובראשה עומד איציק מרמלשטיין, מנהל יחידת תשתיות ופרויקטי PPP באגף החשב הכללי במשרד האוצר. לאחר הקמת המתקן בגליל המערבי, צפויים שבעת מתקני ההתפלה בארץ לספק כ-885 מלמ"ק בשנה אשר יהוו כ-90% מסך הצריכה הביתית והתעשייתית של מים שפירים במשק בשנה.

x