$
תיירות

סודות החופשה

שוטרים מזויפים בצ'כיה, שוד פנצ'רים באיטליה: הכירו את ההונאות הכי נפוצות באירופה

לפניכם השיטות הנפוצות ביותר בהן פושעים אירופיים עוקצים תיירים תמימים - מניצול התקהלויות ועד עבריינים במדים. בנוסף, תוכלו ללמוד מהי פרקטיקת ההונאה הכי פופולרית בכל מדינה אירופית שתיירים אוהבים, כדי שלא יעבדו עליכם

שירות כלכליסט 08:1005.10.19

אירופה מלאה ביעדים תיירותיים המושכים מבקרים רבים לאורך כל השנה, החל משווקי חג מולד עליזים ועד לחופים שמשיים. הבעיה היא שעם התיירים לרוב גם מופיעות תרמיות הנסיעות שנוכלים מוציאים לפועל על מבקרים חפים מפשע.

 

 

חשוב לדעת מראש ממה כדאי להיזהר, ואתר smartertravel פרסם רשימה של הונאות שכיחות בחלוקה לטקטיקות הונאה ולטריקים שנפוצים במדינות ביבשת.

 

הונאות לפי סוגים

 

התקהלויות. ויכוח בין לקוחה ובעל דוכן ברחוב באיטליה. המוכר מאשים את האישה בגניבה, והצעקות גורמות לאנשים להתאסף סביבם. כדי להוכיח את חפותה האישה מתחילה להתפשט, כשהיא נשארת בתחתונים וחזיה בלבד, המוכר מתנצל והקהל מתפזר. הבעיה היא שגם הארנקים של הצופים נעלמים הודות לעבודה של כייסים שארגנו את המופע.

 

אתם לא שמים לב, והארנק שלכם נחטף אתם לא שמים לב, והארנק שלכם נחטף צילום: שאטרסטוק

 

 

החוכמה היא לדעת לזהות את הכייסים; לרוב הם לבושים כמו אנשי עסקים מחוכמים, אם כי חלקם מתחזים בעצמם לתיירים, כולל הפאוץ' והמצלמות. בכל מקרה ולא משנה באיזו מדינה אתם נמצאים קחו בחשבון שהתקהלויות מסוג זה הם כר פורה לכייסים, אז אם בכל זאת החלטתם לעצור שם, שימו את הידיים בכיסים לפני שמישהו אחר יגיעו לשם, או שהקפידו לשים חגורת כסף מתחת לבגדים.

 

בערים רבות כמו ברצלונה, ברלין ופירנצה התרמית באה לידי ביטוי במשחקי הימורים כמו "מצא את הכדור מתחת לכוס". זה נראה משחק קל ולכן אנשים מוכנים לשלם כדי לשחק, אבל המארגנים הם נוכלים ואם תשחקו אתם בטוח תפסידו; בזמן שאתם מביטים בתנועת הכוסות, מישהו מרים לכם את האייפון.  

 

היו עירניים והישמרו מכייסים היו עירניים והישמרו מכייסים

 

 

גביית יתר. ההונאות השכיחות ביותר הן מעודנות יותר, כמו נהג מונית שגובה סכום מופרז. נהגים מסוימים יעמידו פנים שוויתרו על נסיעה יקרה עבורכם, ואז יטענו שלא שילמתם מספיק. אחרים ילחצו במונה על תעריף לילה או סופ"ש שהוא יקר יותר, גם אם מדובר בשעות היום באמצע השבוע. כדי להפחית את הסיכוי שירמו אתכם, נסו להזמין מונית כבר מבית המלון או המסעדה, או השתמשו באפליקציית שיתופי הנסיעות. אם תפסתם מונית ברחוב, ודאו שיש לה לוגו בולט של חברת המוניות, כולל מספר טלפון. בכל מקרה, התעקשו שהנהג יפעיל את המונה. אם בכל זאת הנהג דורש מחיר מופרז לגמרי עבור הנסיעה, פשוט השאירו את הסכום ההגיוני על המושב וצאו מהמונית.

 

כספומטים. בכל מצב שבו מעורב תשלום במזומן רצוי להיות ערניים ככל האפשר. אם מישהו זר מציע לעזור לכם להשתמש בכספומט, סרבו בנימוס (הוא ככל הנראה מעוניין בקוד הסודי שלכם). אם הכספומט בולע את הכרטיס שלכם, נסו לראות האם המכונה כוללת איזה מכשיר חיצוני שמחובר אליה ומשמש להשגת הכרטיס, ופנו לעסק בו מותקן הכספומט (כדאי להעדיף להוציא כסף מכספומטים של בנקים). הקפידו על זהירות יתרה כשאתם משלמים במזומן ובשטרות גדולים במסעדות ובחנויות, ותמיד ספרו את העודף. באיטליה לדוגמה, מטבע ישן של 500 לירה דומה במראה למטבע של 2 יורו.

 

שימו לב אם משהו לא שגרתי מחובר לכספומט שימו לב אם משהו לא שגרתי מחובר לכספומט צילום: שאטרסטוק

 

 

"עזרה" בתחפושת. בתחנות רכבת, גנבים רבים מסתובבים ליד המכונות לרכישת כרטיסים ומציעים לסייע לתיירים רק כדי לגנוב את הכסף שלהם. ברומא במיוחד נסו להינע מהעזרה שמציעים אנשים הלבושים כמו דיילים ברכבת, הם יובילו אתכם למושב שלכם ואז ידרשו לקבל טיפ. ואילו בספרד, נשים מציעות לתיירים עלי רוזמרין כמחווה של חברות, אבל אז תופסות את היד וקוראות בכף היד בדרישה לקבל על כך תשלום. אל תצרו קשר עין, אל תסכימו לקבל מתנות, וענו בנחישות אך בנימוס "לא תודה".

 

אל תאמינו לכל לובש מדים. באיטליה, אנשים המתחזים להיות חלק מ"משטרת התיירים" עלולים לעצור אתכם ברחוב ולהציג בפניכם תעודה מזויפת בדרישה לבדוק בארנק שלכם אם יש שטרות מזויפים או "כספי סמים". קרוב לוודאי שאפילו לא תשימו לב שלאחר הבדיקה לא כל השטרות חוזרים לארנק. בדומה, אל תפתחו את חדר המלון בפני אנשים שטוענים שהם "פקחי המלון". אחד מהם נכנס להסתכל וכשהדעה שלכם מוסחת השני מתגנב גם פנימה וגונב חפתי יקרי ערך. בווינה, נשים בלבוש רשמי מסתובבות באתרי התיירות וטוענות שהן עובדות בבית האופרה ומציעות למכור כרטיסים להופעות. הכרטיסים הם לרוב מזויפים.

 

הונאות לפי מדינות

 

איטליה - צמיגים מנוקבים: הזיהרו מפני נוכלים באיטליה שיפנצ'רו את הגלגלים שלכם בחניונים ויעקבו אחריכם עד שתאלצו לעצור בצדי הדרך. הם יעמידו פנים שבאו לעזור לכם, אך בעצם ישדדו אתכם. אם אתם מגלים תקר, שימו לב מי מציע לכם עזרה, במיוחד באזור נאפולי, ואל תשאירו ארנקים וחפצים חשובים בתוך המכונית בלי השגחה.

 

פנצ'ר? אתם בסכנת שוד פנצ'ר? אתם בסכנת שוד צילום: שאטרסטוק

 

 

צרפת - עצומות כוזבות: שימו לב לילדים שמעמידים פנים שיש להם מוגבלויות וטוענים שהם מייצגים ארגוני צדקה. הם יבקשו לקבל חתימה על עצומה ואז יבקשו גם כסף. התעלמו מהם ודווחו על התרמית למשטרה. אם יתפסו יוטל עליהם קנס של מיליון יורו בצרפת.

 

הם לא באמת מייצגים ארגוני צדקה הם לא באמת מייצגים ארגוני צדקה צילום: שאטרסטוק

 

 

ספרד - דמי כניסה מזויפים: נוכלים ממתינים עם תעודות מזויפות במעברי הגבול של ספרד ודורשים דמי כניסה לגיברלטר. אין שום דמי כניסה שצריך לשלם, ולכן התעלמו מכל מי שמבקש כסף או מציע לשמור על החפצים שלכם.

 

מעבר הגבול בגיברלטר מעבר הגבול בגיברלטר צילום: שאטרסטוק

 

 

צ'כיה - שוטרים בכאילו: בהונאה הזו, קבוצה של "קציני משטרה" תופיע ותאשים את התיירים בביצוע פשע. הם יבקשו לראות את הארנקים והדרכונים, דבר שבעצם מנוגד לחוק ולכן אתם רשאים לסרב בלי לדאוג ובמקום בקשו שילוו אתכם לתחנת המשטרה הקרובה. בשלב הזה הם כנראה יוותרו ויעזבו. בכל זאת, דווחו עליהם לרשויות האמיתיות.

 

ניידת משטרה ניידת משטרה צילום: שאטרסטוק

 

 

הונגריה - כסף מזויף: נהגי מוניות ודוכני המרת כספים מפוקפקים נוטים לחלק שטרות מזויפים לתיירים לא מודעים. לכן, המירו כסף רק בבנק או בשדה התעופה, ובדקו פעמיים שקיבלתם את הכסף הנכון.

 

ודאו שהכסף שקיבלתם אמיתי ודאו שהכסף שקיבלתם אמיתי צילום: שאטרסטוק

 

 

הולנד - הונאות הסחת דעת: שימו לב לזה במיוחד במסעדות במרכז אמסטרדם. מישהו עלול להיכנס למסעדה ולהעמיד פנים שהוא מחפש חבר או שהוא יצור הסחת דעת אחרת, וינצל אותה כדי לגנוב את התיקים שלכם. שמרו תמיד על החפצים לידכם ובטווח ראייה, ואל תתלו את התיקים על מסעד הכסא.

 

קרואטיה - מס סחיטה: בברים ובמסעדות מסוימים בקרואטיה, ובעיקר במועדוני חשפנות, יוסיפו לחשבון שלכם עלות לא מוסברת, מתוך הנחה שלא יהיה עליכם מספיק מזומן. במקרה כזה, הם יציעו ללוות אתכם לכספומט הקרוב וידרשו שתוציאו עוד כסף. לכן, עדיף לברר קודם על המסעדות והברים שאתם יוצאים אליהן, והתייעצו עם הפקידים במלון (ולא עם נהגי מוניות).

 

פולין - מוניות מזויפות: בשדות התעופה ובאטרקציות תיירות ברחבי פולין ממתינים נהגי מוניות לא מאושרים שיחפשו להסיע תיירים. הם יטענו גם שהמונה מקולקל וכך יגבו סכומים גבוהים מדי. היכנסו רק למוניות רשמיות, בדקו לפני כן את השם והמספר המופיעים על המונית.

 

לפעמים המונית רק נראית כמו מונית לפעמים המונית רק נראית כמו מונית צילום: שאטרסטוק

 

 

על אף הפירוט הרב של הונאות, אין זה אומר שאירופה היא מקום מסוכן באופן כללי. למען האמת, היא קרוב לוודאי בטוחה יותר מארה"ב; לרוב לא תתקלו בשוד מזוין באירופה, והגנבים ינסו להפריד בינכם לבין הכסף שלכם בלי נפגעים.

 

 

 

בעיקרון, קל להימנע מרוב ההונאות הללו אם מודעים אליהן, אך גם אם זה קורה, אל תתנו להונאה להרוס לכם את כל הטיול. עם הגישה הנכונה ותיק קל יותר, אתם עדיין תוכלו לבלות בנעימים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x