$
בארץ

השכר הממוצע ברוטו של עובדת סוציאלית בישראל: 10 אלף שקל

לפי דו"ח הממונה על השכר ל-2017, בביטוח לאומי מרוויחה עובדת סוציאלית 19.4 אלף שקל ברוטו בחודש. איגוד העובדים הסוציאליים: "המשכורות האמיתיות נמוכות בחצי"

עמרי מילמן 08:0619.03.19

העובדים הסוציאליים המועסקים במוסד לביטוח לאומי מרוויחים בממוצע 19.4 אלף שקל בחודש, כך עולה מדו"ח השכר בגופים הציבוריים לשנת 2017 שפרסם היום הממונה על השכר באוצר קובי בר נתן. הסיבה לשכר הגבוה יחסית, לפי הממונה על השכר, היא כי שליש מהעובדים הסוציאליים בביטוח הלאומי מעוסקים בדרגות גבוהות יחסית. לכן שכרם גבוה ביותר מ־5,000 שקל מהשכר הממוצע בגוף.

 

קובי בר נתן, הממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר קובי בר נתן, הממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר צילום: דוברות משרד האוצר

 

על רק מחאות העובדים הסוציאליים בשנים האחרונות מפרסם הממונה על השכר כי השכר הממוצע של העובדים הסוציאליים בכלל הגופים הציבוריים ובשירות המדינה עומד על כ־10 אלף שקל בחודש.

 

68% משרה בממוצע

 

הממונה על השכר בחן לעומק את תנאי התעסוקה של העובדים הסוציאליים. 67% מהעובדים הסוציאליים מועסקים ברשויות המקומיות, שם השכר הממוצע עומד על 9.5 אלף שקל. 17% מהעובדים הסוציאליים מועסקים בשירות המדינה, שם שכרם עומד על 12.2 אלף שקל.

 

עובדים סוציאליים מועסקים במקרים רבות במשרה חלקית, לכן השכר הרלבנטי הוא השכר בפועל ולא השכר למשרה מלאה, בשונה ממרבית העובדים במגזר הציבורי. לעתים מועסקים עובדים סוציאליים במספר חלקי משרות במקומות שונים, ולא בהכרח מבחירה. כך למשל אחוז המשרה הממוצע של המועסקים בחלקיות משרה ב־172 רשויות מקומיות שנדגמו עמד על 68%. באופן צפוי, הרוב המוחלט של העובדים הסוציאליים הם נשים, כשפערי השכר בין נשים לגברים נמוכים יחסית בהשוואה לפערי שכר שנהוג לראות גם במגזר הציבורי.

 

 

הממונה על השכר מציף בעיה ידועה בקרב המגזר הציבורי הנוגעת להשלמת שכר המינימום גם כשהשכר בפועל גבוה יותר לאור כך שחלק מהתוספות, למרות שהן מחושבות לפנסיה, לא מחושבות לצורך קביעת רכיב ההשלמה. לפי מדגם שערך הממונה על השכר, 71% מהעובדים הסוציאליים ברשויות המקומיות קיבלו רכיב השלמה לשכר המינימום למרות ששכרם למשרה מלאה עמד על 10 אלף שקל בחודש (מרביתם ככל הנראה לא עבדו במשרה מלאה).

 

שכר גבוה ביחס לעולם

 

בהשוואה בינלאומית, בעוד שבישראל השכר החציוני של עובדים סוציאליים גבוה ב־24% מהשכר החציוני של עובד במשק, באנגליה שכרם החציוני של עובדים סוציאליים גבוה ב־16% ובארה"ב ב־12%. בקנדה הפער גדול יותר ועומד על 46%. מספר העובדים הסוציאליים לנפש גבוה בישראל בהשוואה לארה"ב ואנגליה 1.38 לאלף נפשות לעומת 1 ו־0.95 (בהתאמה) אולם נמוך מזה של קנדה (1.46 לאלף נפשות).

 

עוד בטרם פרסם הממונה על השכר את הדו"ח החלה אתמול מחאה ברשתות החברתיות של איגוד העובדים הסוציאליים שתקף את משרד האוצר וכתב כי ״ספינים על שכר ופייק משכורות ‑ לא על הגב שלנו. המשכורות האמיתיות שהעו״סים מרוויחים נמוכות בחצי מהמשכורות המפורסמות״. הארגון פרסם תלושי שכר החושפים שכר שנע בין 5,000 שקל ל־7,000 שקל בחודש, בניגוד לנתונים שמציג האוצר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x