$
משפט

לקרדיאקס מדיקל אין עובדים, הכנסות או משרדים - אבל יש נאמן בהקפאת הליכים

השופטת בטינה טאובר מינתה את עו"ד ליאור מזור לנאמן חברת הסטארט-אפ למרות שנטען שאין מה להבריא בה ולמרות שמינויו התבקש מטעם החברה. הכנ"רית זגזגה והכשירה את המינוי, חודשיים אחרי שבתיק הוניגמן הוצגה עמדתה כי אין למנות את מי שהחברה מבקשת

ענת רואה 21:4526.04.18

שופטת בית המשפט בחיפה בטינה טאובר מינתה אתמול (ד') את עו"ד ליאור מזור כנאמן לחברת הסטארט-אפ קרדיאקס מדיקל בע"מ שמפתחת מכשיר להצלת אנשים הלוקים בדום לב. החברה פנתה ביום שלישי השבוע בבקשה להקפאת הליכים עבורה ועבור בעל המניות והמנהל שלה, מאיר מריאן. בבקשה הוצע מינויו של עו"ד מזור והתבקש גם צו הקפאה אישי לבעלים.

 

 

 

על פי המפורט החברה כלל לא מעסיקה כיום עובדים מאחר שהם כבר פוטרו נוכח מצבה והיא גם לא שוכרת משרדים. מעולם לא היו לה הכנסות כלשהן מאחר והמכשיר בפיתוחה טרם הושלם. חובותיה נעים סביב 11.6 מיליון שקל.

 

כתוצאה מהמצב המוזר הזה, אחד מהנושים המובטחים של החברה הזדרז והגיש התנגדות לבקשה וטען שלא ברור מהי אותה הבראה נטענת ומהי מטרת ההקפאה ומדובר בהליך מלאכותי שמטרותיו פסולות שכן החברה נעדרת רכוש, נכסים, כספים ואינה מעסיקה ולו עובד אחד.

 

טאובר קבעה דיון דחוף במעמד הצדדים שהתקיים אתמול ובמהלכו טען בשם אותו נושה עו"ד יניב סברדליק שאם ניתן צו הקפאה, צריך למנות בעל תפקיד ניטרלי ולא את מזור שהוצע מטעם החברה: "יש החלטה של השופט ברנר לגבי מינוי מועמדים שהוצעו ע"י החברה המבקשת", אמר.

 

הנושה כיוון להחלטה שניתנה לאחרונה בתיק רשת האופנה הוניגמן שם כתב שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חגי ברנר כי עדיף לא למנות את מי שביקשה החברה "מחמת החשש שבאופן טבעי אותם בעלי תפקיד יטו חסד לטובת מי שיזם את מינויים, גם כשטובת הנושים מחייבת אחרת". גם הנשיא איתן אורנשטיין אמר לאחרונה דברים דומים.

 

ליאור מזור ליאור מזור צילום: יח"צ

 

 

עו"ד מזור שהתייצב לדיון כנאמן המוצע מטעם החברה, ביקש להגיב לדברים ואמר כי הוא מעט מופתע מההסתייגות למינויו. "בהליכי הקפאת הליכים מינוי של בעלי תפקיד שמוצעים ע"י החברות נעשה כעניין שבשגרה לא רק בבית משפט נכבד זה", טען.

 

נציגת הכונסת הרשמית, עו"ד בתיה שחר חיזקה את מזור והביעה עמדתה לפיה: "אני לא רואה בעיה במינויו של עו"ד מזור". העמדה הזו של הכנ"רית לא תואמת את עמדתה שהוצגה רק לפני חודשיים בתיק הוניגמן, אז טען עו"ד אילון בריל מטעמה כי "כשחברה מקבלת צו חדלות פרעון הזרקור עובר מעניינם של בעלי המניות לכיוונם של הנושים, ואז נפרשת מפה שלמה של אינטרסים, יש מקום למנות בעלי תפקיד ניטרלים".

 

הנטייה של הכונס הרשמי לזגזג ולהציג עמדות משתנות, תלוי בבעל התפקיד המוצע ובשופט בפניהם הם נמצאים מעוררת לא מעט תרעומת בקרב נאמנים ומפרקים הטוענים כי במקום שהכנ"רית תציג עמדה אחידה ויציבה, ניכר ניסיון של נציגיה לקלוע לטעמו של השופט בפניו הם מופיעים.

 

בסיום הדיון מסרה השופטת טאובר שהיא מינתה את מזור לתפקיד וכתבה כי ראוי לנסות ולהבריא את החברה. בנוסף השופטת טאובר הורתה שצו ההקפאה האישי יחול גם על בעל המניות בנימוק שסיועו נדרש לצורך איתור משקיעים. טאובר מציגה בכך עמדה דומה לזו של שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בנצרת עטאף עיילבוני. לעומת הגישה הזו, בבית המשפט המחוזי בתל אביב וכפי הנראה גם ההלכה של בית המשפט העליון, מצמצמת הרבה יותר את האפשרות של בעלי מניות לקבל צווי הקפאת הליכים אישית.

 

מזכירות ביהמ"ש בחיפה נפתחה במיוחד כשעו"ד מזור הגיש בקשת הקפאה

 

עו"ד מזור נחשב חביב על השופטת טאובר ולפני מספר חודשים היא מינתה אותו בתיק גדול כנאמן בהקפאת הליכים של רשת בתי האבות רמת טבעון. המינוי הזה נעשה עוד לפני דיון במעמד הצדדים, כשהתיק נפתח שעתיים לאחר מועד סגירת המזכירות, שפתחה במיוחד את שעריה בכדי לקלוט אותה. על הבקשה היה חתום עו"ד מזור כמי שמייצג את החברות המפעילות את בתי האבות ואף התבקש מינויו כבעל תפקיד, כמי שמכיר מקרוב את מצבה של החברה.

 

דוברת בתי המשפט מסרה בתגובה לעניין זה כי המזכירות של בית המשפט המחוזי בחיפה מקבלת בקשות דחופות גם לאחר שעת קבלת קהל.

השופטת בטינה טאובר השופטת בטינה טאובר צילום: אתר בתי המשפט

 

 

בתיק אחר שבו מזור מונה כנאמן של חברת חיון מחשבים ומתברר בפני השופטת טאובר (אם כי היא לא מינתה אותו אלא השופט עדי זרנקין) פנה במהלך הדיון צד לתיק, ציון שלום, שהתמודד על רכישת החברה, לשופטת וטען כי עורך דין שבשמו סירב לנקוב אמר לו שמזור "אומר שכדאי לשכור את שירותיו מאחר ואצל בטינה הוא 'מקבל את כל מה שהוא רוצה', וזה ציטוט. זה מקומם אותי".

 

מזור הכחיש את הדברים וטען כי מדובר בהמצאה. "מדובר בהכפשה חסרת יסוד", טען בפרוטוקול הדיון, "מה שהובא כעובדות חיות מתברר כאמירה נטענת של עורך דין שזהות אין לו". השופטת לא התייחסה לכך בפרוטוקול.

 

תגובת דוברת מערכת בתי המשפט: "לפי בירור שנערך בלוח הזמנים הקצר ביותר שהתבקש לתגובה: בשנת 2017 מונה עו"ד מזור כמפרק בשלושה מתוך 29 תיקים שהובאו בפני כב' השופטת טאובר. בשנת 2018 מונה בתיק אחד שנזכר בשאילתא (קרדיאקס) מתוך 13. המינוי נעשה משיקולים משפטיים ומקצועיים בהתייחס לכל אחד מהתיקים שבנדון. שיקולי בית המשפט ונימוקיו עומדים לביקורת שיפוטית ע"י ערכאת הערעור.

 

הטענה בכל הנוגע לאמירות המיוחסות לעו"ד מזור - תועדה בפרוטוקול. אמירות אלו, ככל שנאמרו, אינן בידיעת או בשליטת בית המשפט ואין ממילא מקום להתייחס אליהן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x