$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

ראשי הערים: "רשות המים מייבשת לנו את הגינות הציבוריות"

פורום 15 הערים הגדולות דורש מרשות המים לבטל החלטתה לקצץ במכסות המים לגינון ציבורי. לדברי מנכ"ל הפורום החיסכון יהיה זעום, ו"אם כבר, יש לקצץ בצריכת בעלי גינות פרטיות"

ליאור גוטמן 08:3418.12.17

פורום 15 הערים הגדולות בישראל פנה אתמול (א') לרשות המים בדרישה שלא לקצץ את מכסות המים הדרושות להשקיית גינות ציבוריות.

 

 

 

במכתב שנשלח למנהל רשות המים גיורא שחם, ושהגיע לידי "כלכליסט", כותבים ראשי הערים שהם מבקשים "להביע את התנגדותנו הנחרצת לתיקון זה, שלפיו יקוצצו מכסות המים למטרת גינון ציבורי לשנת 2018, בשיעור ניכר של 25% ביחס להקצאה הנוכחית".

גינה בבת ים גינה בבת ים

 

"נזקים חמורים"

 

קיצוץ המכסות הוטל על הערים לפני כשבועיים, וזאת לאחר ש־2017 הולכת ומסתמנת כשנת בצורת חמישית רצופה.

 

במכתב, שעליו חתומים בין היתר ראש עיריית תל אביב רון חולדאי ויו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, מצהירים ראשי הערים כי אינם מתנגדים לשמירה על משטר מים אולם הם מזכירים לרשות ש"משמעותו המיידית של מהלך זה הוא ייבוש כולל של חלקים נרחבים מהשטחים הציבוריים הפתוחים הירוקים המצויים בתחומי הרשויות המקומיות. אנו סבורים כי הגינון הציבורי אינו המקום הנכון ואינו המקום הכדאי להשגת קיצוץ כזה הן מבחינת פוטנציאל החיסכון, והן מבחינת ההשלכות והנזקים החמורים שמהלך כזה יגרום לשטחים הציבוריים הפתוחים, ולציבור הרחב העושה בהם שימוש".

 

מנכ"ל הפורום איתן אטיה אמר ל"כלכליסט" שמעל ל־90% מתושבי המדינה גרים בערים ולא בשטחים פתחים, ולכן הורדת מכסות המים תייבש את הגינות ותפגע גם במי שגר בעיר, גם במי שמבקר בה וגם באיכות האוויר של כולם.

 

"מעדיפים לפגוע בציבור"

 

אטיה מצביע על העובדה (שצוינה בפניה לרשות המים) שחלקו של הגינון הציבורי בכלל צריכת המים הארצית עומד על פחות מ־2%. "גם אם נחתוך 25% מהצריכה שלנו החיסכון למשק יהיה למשק כחצי אחוז מצריכת המים הארצית. מה שרשות המים צריכה לעשות הוא להוריד את הצריכה של בעלי הגינות הפרטיות. היום מקובל לשים צמחיה טרופית בבתים פרטיים שצורכת הרבה מים, אבל הרשות מעדיפה לפגוע בציבור", הוא אומר.

 

אטיה מזכיר שהקצאת המים הנוכחית מבוססת על משטר השקיה של שמונה חודשים בשנה - כלומר ממרץ ועד אוקטובר - אבל בשל הבצורת הרשויות המקומיות נאלצות להשקות את הגינות הציבוריות גם בחודשי הסתיו ואפילו עכשיו בדצמבר. בפניה לרשות המים מציינים ראשי הערים ש"כבר היום הקצאת המים לוקה בחסר של 25%. ייבוש שטחי הציבור הפתוחים יביא לפגיעה משמעותית בציבור. חשיבות השטחים הציבוריים בערים לסביבה ולקהילה עולה לאין שיעור על גודלם היחסי".

 

 

 

הפתרון לפיהם הוא לנקוט "במהלכים כלל ארציים לטובת החיסכון במים, באמצעות פעולות הסברה, חינוך ובמידת הצורך גם אכיפה בתחומי הרשויות המקומיות".

 

מרשות המים לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x