$
מעסיקים

למה אנחנו לא עובדים מספיק טובים

סקר בבריטניה מצא ש-64% מהעובדים חשים שהעבודה "גדולה עליהם" אבל יותר מכך, הם מאמינים ששליש מהקולגות שלהם פשוט גרועים בעבודתם ו-35% היו צריכים לחפות על טעויות של חבריהם לעבודה

מעין מנלה 14:0616.12.17

כשאתם מגיעים לעבודה בבוקר, האם אתם מרגישים שאתם ממצים את הפוטנציאל שלכם? האם אתם עושים את המיטב כדי לספק את התוצאות הטובות ביותר לחברה שבה אתם עובדים? רוב הסיכויים שלא. סקר חדש שנערך בקרב עובדים בבריטניה מצא ש-64% מהם מרגישים שהם לא מספיק טובים בעבודתם, שאין להם את הכישורים, הידע או הניסיון הנדרש להתמודד עם התפקיד אותו הם ממלאים. ככל שהעובדים מועסקים בארגון יותר יוקרתי או שהם בדרגת בכירות גבוהה יותר – כך הסיכוי שהם מרגישים שהעבודה 'גדולה עליהם'.

 

 

לפי הסקר, שנערך על ידי חברת הטכנולוגיה Dropbox בקרב 2,000 עובדים, אחד מחמישה עובדים מרגישים שהם אף עם לא ממצים את הפוטנציאל שלהם בעבודה ויותר ממחצית מהעובדים מעריכים כי התפקוד שלהם בעבודה אינו אופטימאלי לפחות יום אחד בשבוע.

 

 

מתוך הסידרה מד מן, העובדים בתעשיית הפרסום הכי פחות מעריכים את עמיתיהם לעבודה מתוך הסידרה מד מן, העובדים בתעשיית הפרסום הכי פחות מעריכים את עמיתיהם לעבודה צילום: איי אף פי

 

 

לפי המומחים שערכו את הסקר הסיבה לכך שכל כך הרבה עובדים חשים שהם לא מספיק טובים קשורה ל'סינדרום המתחזה' – מצב שבו אנחנו מרגישים שאנחנו 'מתחזים בעבודה שלנו, מאמינים שהמקבילים לנו טובים יותר מאיתנו בעבודתם וכי המינוי שלנו לתפקיד התקבל בדרך פלא לאחר שרימינו את כולם שאנחנו יכולים לבצעו.

 

אנחנו לא מספיק טובים, אבל הקולגות שלנו גרועים

אמנם רוב האנשים מאמינים שהקולגות שלהם יותר טובים מהם בעבודתם אבל מטריד מכך, הסקר מצא שעובדים מאמינים ששליש מהקולגות שלהם פשוט גרועים בעבודתם. כמעט רבע התלוננו על כך שעמיתיהם לעבודה הם עצלנים ו-35% העידו כי היו צריכים לחפות על טעות של עובד אחר, מה שגרם להם לפקפק בכישוריהם של הקולגות לבצע את עבודתם כראוי.

 

אחת התופעות המטרידות והמכוערות ביותר שחווים עובדים במקומות עבודה הוא גניבת קרדיט כאשר לפי הסקר, כמעט רבע מהעובדים התמודדו עם כך שמישהו אחר לקח קרדיט על עבודתם. ב-17% מהמקרים זה היה לא אחר מאשר הבוס של אותם עובדים.

 

לתעשייה בה עובדים יש השפעה גדולה על תפיסת היכולות המקצועיות של הקולגות שלנו. לפי הסקר עובדים בתעשיית הבניה הם אלה שהכי סומכים על עמיתיהם לעבודה ואילו עובדים בתחום הפרסום הכי פחות מעריכים את חבריהם למשרד.

 

למה אנחנו לא ממצים את הפוטנציאל?

רק 7% מהעובדים מעידים כי הם עושים כמיטב יכולתם בעבודה כל הזמן, כך לפי הסקר, שנערך עבור דרופבוקס על ידי School of Life. אך ייתכן שהאשמה בכך שעובדים אינם מנצלים את מלוא הפוטנציאל שלהם נמצאת דווקא אצל המעסיקים. "ביסודם אנשים נוטים לעצלנות כאשר אין להם הגדרות ברורות של תפקידים ופעולות", אמר ברנן ג'קובי מ-School of Life לדיילי מייל הבריטי. "לעיתים הגורם הוא חוסר מוטיבציה, אך לרוב הדבר נובע מחוסר בהירות – יש לתת לצוות העובדים מטלות ואחריות ברורים ואז הסיכויים לביצועים טובים ולסיפוק מצד העובדים גדלים".

 

המשמעות של חוסר מעורבות בעבודה (disengagement) עבור מעסיקים היא קריטית. עובדים שמעורבים בעבודתם תורמים יותר לרווחיות החברה, נעדרים פחות בעקבות מחלה ונוטים פחות לעזוב ולהחליף מקומות עבודה. לעומת זאת עובדים שחשים חוסר מעורבות מועדים פי שנייים יותר להתפטר וכן לגנוב ציוד ומידע מהחברה, להשפיע לרעה על קולגות ולהיעדר מהעבודה, כך על פי מחקר של גאלופ.

 

בארה"ב שני שליש מהעובדים רואים בעבודתם 'רק משרה' ובישראל רק 5% מהעובדים חשים מעורבות בעבודה. כיוון שאנחנו מבלים את מרבית שעות העירות שלנו בעבודה, מצב שבו מרבית העובדים נמצאים רוב הזמן על 'טייס אוטומטי' הוא נורת אזהרה עבור מעסיקים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x