$
פוטו כלכליסט

יוצאים מן הכלל: יישובים יוצאי דופן ברחבי העולם

עיר שכולה צבועה בכחול, יישוב שאסור למות בו, או עיירה שבה גרים במערות - איפה אתם הייתם מוכנים לגור?

שירות כלכליסט 11:2931.08.17
צילום: שאטרסטוק
1.
העיר החופשית האחרונה. סלאב סיטי בארה"ב היא עיר המיושבת בעיקר בנוודים, בגימלאים ובכאלו שאין להם מקום אחר ללכת אליו. תושבי העיר מתגוררים בקרוואנים ובפחונים מאולתרים. אין במקום מים זורמים, חשמל או כתובות, ולא קיימים שירותים לציבור, מסים ושכר דירה. עד כמה שזה נשמע לא נוח, רבים מהתושבים מעידים שלמעשה החיים בעיר נוחים מאוד.
צילום: שאטרסטוק
2.
עיר המערות. מאטמאטה בדרום תוניסיה היא עיר מערות ברברית, כאשר ברבות מהמערות עדיין מתגוררים אנשים. בשנות ה-70 נבנו גם בתים מודרניים מעל פני הקרקע אולם רבים מעדיפים להישאר בבתי המערות. המקום שימש כאתר צילום ל"מלחמת הכוכבים", כעיר הולדתו של לוק סקייוואקר.
3.
עיר בלב ים. נפט דסלארי, או "סלעי נפט", היא עיר תעשייה באזרבייג'ן,  הבנויה על פלטפורמת פלדה בלב ים, מעל שדה נפט. בעיר אין ממש תושבים אולם כ-2,000 עובדים מגיעים לעבודה במשמרות של חודשים מספר.
4.
עיר תחת קורת גג אחת. העיר האלסקיתוויטייר באלסקה ממוקמת כולה בבניין בן 14 קומות, שהיה מתקן צבאי בעבר. מלבד דירות מגורים יש בבניין חנויות, תחנת משטרה, בית חולים וכנסייה.  אוכלוסיית ה"עיר" מונה כ-220 איש, והמטרה בריכוזה במבנה אחד היה לחסוך בעלויות החימום באקלים הקיצוני.
צילום: שאטרסטוק
5.
עיר החוצנים. ב-1947 נצפה עב"ם ליד העיר רוזוול, ניו מקסיקו. על אף שאמיתות הסיפור שרויה במחלוקת, העיר נעשתה מוכרת כ"עיר החוצנים". במקום נערכים פסטיבלי חייזרים, והמקדולנדס המקומי אף מעוטר בציורי חייזרים.
שאטרסטוק
6.
עיר בסלע. העיירה סטניל לאס בודגס בספרד מושכת תיירים מרחבי העולם, בעיקר הודות לעובדה כי היא בנויה לתוך סלע בזלת עצום. כמה מסמטאותיה ממש עוברות מתחת לחופת סלע הנראית כעומדת ליפול, אולם הסלע מחזיק מאות שנים.
7.
עיר שבה לא מתים. העיר לונגיירביין, סוואלבארד, היא אחת הערים הצפוניות ביותר בעולם. ייחוד נוסף של העיר הוא שעל פי החוק הרשמי אסור למות בה. ישנו בית קברות מקומי אולם הוא לא בשימוש מזה 70 שנה. הסיבה לכך היא האקלים הקפוא המונע את התפרקות הגופות ומושך חיות בר. אדם העומד למות מועבר ליבשת במטוס.
צילום: שאטרסטוק
8.
העיר הכחולה ביותר. העיר שיפשוואן שבמרוקו צבועה כולה בכחול: הקירות החיצוניים, דלתות וחלונות ואפילו המדרגות. גווני הכחול מקנים אווירה קסומה לעיר. ישנם מספר תיאוריות לכך. אחת מהן היא שבעבר רוב תושבי העיר היו יהודים שהשתמשו בצבע הכחול נגד עין הרע. היהודים כבר כמעט לא גרים שם כיום אולם המסורת נשתמרה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x