$
בארץ

האוצר: מאפייני היצוא הישראלי חשופים לסיכונים בינלאומיים

על פי הכלכלן הראשי, בהשוואה למדינות ה-OECD ב-2015 ישראל כיכבה במקום השלישי בשיעור הריכוזיות לפי יעדים, מיד אחרי אוסטרליה וצ'ילה

עמרי מילמן 17:3709.04.17

סקירת הכלכלן הראשי באוצר מעלה כי רמת הריכוזיות של יצוא הסחורות הישראלי גבוהה גם בניתוח לפי יעדי הייצוא וגם בניתוח לפי סוגי המוצרים המיוצאים. משמעות הדבר היא כי הייצוא הישראלי, ובכך כלל המשק הישראלי חשופים יותר לסיכונים בינלאומיים שכן הם תלויים במספר מועט של מדינות וחומרי גלם, ולכן לא מפזרים את הסיכונים. כך, ירידה חדה במחירי מוצרים המהווים חלק משמעותי מהיצוא, או מיתון במדינה המהווה יעד יצוא משמעותי עשויים לגרום פגיעה קשה למשקים המאופיינים ביצוא ריכוזי.

 

ב-2015 ישראל כיכבה במקום השלישי בשיעור הריכוזיות לפי יעדים, מיד אחרי אוסטרליה וצ'ילה ב-2015 ישראל כיכבה במקום השלישי בשיעור הריכוזיות לפי יעדים, מיד אחרי אוסטרליה וצ'ילה צילום: בלומברג

 

בהשוואה למדינות ה-OECD ב-2015 ישראל כיכבה במקום השלישי בשיעור הריכוזיות לפי יעדים, מיד אחרי אוסטרליה וצ'ילה. הסיבה לריכוזיות הגבוה בנוגע ליעדי הייצוא היא שיעור הייצוא הגבוה של ישראל לארה"ב שעומד על כ-30%. אולם לאור הירידה בשיעור הייצוא לארה"ב מאז 2002, גם שיעור הריכוזיות של ישראל לפי יעדים במגמעת ירידה, אולם גבוה מהממוצע ב-OECD - בעוד שהשיעור הריכוזיות של ישראל עומד על 20% הממוצע ב-OECD עומד על 15% .

 

בחינת הריכוזיות לפי מוצרים מראה כי ישראל מככבת במקום הרביעי, מיד אחרי איסלנד, נורבגיה וצ'ילה ורמת הריכוזיות בה בייצוא הסחורות גבוהה כמעט פי שתיים מרמת הריכוזיות הממוצעת ב-OECD. אחד ההסברים לריכוזיות בייצוא המוצרים הוא גודלה של ישראל, שכן מדינות קטנות נוטות להתמחות במספר קטן של מוצרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x