$
משפט

העליון דחה את הערעור של בעלי המניות שהגישו בקשה לתביעה נגזרת על הדיבידנדים בבזק

שני מבקשי הבקשה תקפו את חלוקות הדיבידנד של בזק לאורך שנים, כאשר התביעה הוערכה בכמיליארד שקל. לפני שלושה חודשים שופט המחוזי חאלד כבוב דחה את בקשתם וכעת קבע העליון כי החלוקה היא "בעלת היגיון עסקי סביר"

משה גורלי 12:0329.12.16

בית המשפט העליון דחה אתמול את הערעור של בעלי מניות בבזק על פסק דינו של השופט חאלד כאבוב שדחה את בקשתם לאישור תביעה נגזרת. הבקשה הוגשה בעקבות הפחתת ההון וחלוקות הדיבידנד האסטרונומיות של בזק. העליון מצא אותה כהחלטה "בעלת היגיון עסקי סביר".  

בסוף דצמבר 2010, כשמונה חודשים לאחר העברת השליטה בבזק לידי שאול אלוביץ, קיבל דירקטוריון בזק החלטה על ביצוע הפחתת הון בסך של 3 מיליארד שקל, שתחולק לבעלי המניות בשש מנות חצי-שנתיות בצמוד לדיבידנד השוטף, המחולק גם הוא מדי חצי שנה.

 

שני בעלי מניות, פרץ חמו ואילן ורדניקוב, מצויידים בחוות דעת נוקבת של פרופ' ירון זליכה, טענו שחלוקת הדיבידנד והפחתת ההון פגעו בבזק, באיתנותה הפיננסית וביכולתה להשקיע ולהתפתח. הבקשה נדחתה ואתמול גם הערעור.

 

אלוביץ'. העליון קבע כי חלוקת הדיבידנד היתה "בעלת היגיון עסקי סביר" אלוביץ'. העליון קבע כי חלוקת הדיבידנד היתה "בעלת היגיון עסקי סביר"

 

בפסק דין שמשתרע על 140 עמוד אישרו השופטים יצחק עמית, נעם סולברג וענת ברון את החלטת כבוב. עיקר הניתוח הוא של עמית שמקבע לראשונה בפסק דין של העליון כמה כללי משחק במשפט המסחרי-התאגידי ובעיקר את הגנת שיקול הדעת העסקי. פסק הדין "שובר" כמה מוסכמות בשיח המקובל. כך הוא משבח את הרכישה הממונפת שמאפשרת כניסת שחקנים חדשים לשוק ותורמת להחלשת הריכוזיות. ובהמשך, נקבע שבעל שליטה יכול לשאוב דיבידנדים מהחברה כדי לממן את המינוף הזה, כל עוד הדבר נעשה באחריות, לפי הפרוצדורות שמכתיב החוק לגבי חלוקת דיבידנד (מבחן הרווח והעדר סיכון לחדלות פירעון) והפחתת הון (אישור בית המשפט כפי שנעשה).

 

עורכי הדין שייצגו את בזק הם פנחס רובין, ליאור פורת, אסף אבטובי, אהוד כצנלסון ממשרד גורניצקי; את אלוביץ' ודירקטוריון בזק ייצגו עורכי הדין ניר כהן ואמיר בן-ארצי ממשרד ניר כהן לשם ושות'; את הדירקטורים מטעם מוכרת השליטה (אפ.סב.אר) ייצגו עורכי הדין  איל רוזובסקי, מור פינגרר, דורון לוי ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'.את אילן ורניקוב ייצגו עורכי הדין מיכאל בך, רון לדרמן, ארז ללקין; את פרץ חמו ייצגו עורכי הדין אופיר נאור, רנן גרשט ועדי גרנות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x