$
בארץ

אמורפיקל חונכת מפעל להפקת סידן מסרטנים

חברת הביוטכנולוגיה פיתחה שיטה ייחודית להפקת סידן משריון של סרטן כחול. המפעל במושב ספיר יעסיק 200 עובדים ויהיה המפעל הראשון בערבה

גולן חזני 08:1601.08.16

חברת הביוטכנולוגיה הישראלית אמורפיקל תחנוך היום מפעל לייצור סינתטי של סידן משריון של סרטנים כחולים במושב ספיר בערבה. מדובר במפעל התעשייה הראשון בערבה, שהוקם בשטח של כ־3,000 מ"ר בהשקעה של 20 מיליון שקל. הוא צפוי להעסיק כ־100 איש בחצי השנה הקרובה, רובם חקלאי הסביבה, ועוד כ־100 עובדים עד 2018.

 

אמורפיקל עוסקת במחקר ופיתוח תרופות ותוספי מזון המבוססים על סידן אמורפי — סידן חסר צורה — בניגוד לתצורת הגביש שבה הוא מופיע לרוב בטבע. החברה הוקמה ב־2004 בידי יוסי בן בשיתוף אוניברסיטת בן־גוריון בנגב.

 

סרטן כחול. מייצר שריון בתוך 3 ימים סרטן כחול. מייצר שריון בתוך 3 ימים צילום: וונדי קווני/CC

 

בן גידל בעבר סרטנים כחולים לצורכי נוי בבריכה בערבה, ושם גילה את יכולתם לייצר שריון חדש בתוך זמן שיא של שלושה ימים בלבד. בעקבות זאת הוא החליט לרתום מדענים למחקר שהתחקה אחר מנגנון הייצור של הסידן האמורפי, שמרכיב את השריון הכחול, ולתרגם אותו לטכנולוגיה המאפשרת לייצרו באופן סינתטי.

 

החברה מינפה את הטכנולוגיה והחלה בשורת מחקרים פורצי דרך הבוחנים את השפעת הסידן האמורפי על מגוון רחב של מחלות, ובהן מחלות עצם מטאבוליות, מחלות של מערכת העצבים והשרירים, מחלות אוטואימוניות, סרטן ומחלות נוספות.

 

אמורפיקל רשמה פטנטים רבים ומצויה בשלבי רישום של תרופות יתום למחלות נדירות ב־FDA. המוצר הראשון שהשיקה הוא דנסיטי, גלולות סידן אמורפי, היא חתמה על הסכמי הפצה עם חברות הפועלות בעיקר באסיה ודרום אמריקה וצפויה להתחיל לשווק את המוצר שלה כבר בחודשים הקרובים. הגיוס האחרון של החברה נעשה לפי שווי של כ־100 מיליון דולר, והשתתפו בו משקיעים סינים ואמריקאים.

 

ראש המועצה האזורית הערבה התיכונה ד"ר אייל בלום אמר ל"כלכליסט": "המפעל יעזור בקליטת אוכלוסיות חדשות בערבה, ואנחנו מקווים שיהיה פתח לשינוי של פעילות התעשייה בערבה ויביא בעקבותיו מפעלים נוספים. עד היום פעלו באזור בתי אריזה לתוצרת חקלאית ובעלי מקצועות כמו נגריות ומסגריות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x